Солодкий рецепт приготування
Гарбуз, запечена цілком може послужити не тільки сніданком або частиною ситного обіду, але і чудовим десертом.
Пропонуємо рецепт:
- середнього розміру гарбуз;
- курага, родзинки, чорнослив (можна замінити сушеними сливами) – по 200 г кожного компонента;
- рис – 300 г;
- цукор-пісок – 200 г;
- ваніль – скільки захочете;
- кориця або гвоздика.
Що робити з гарбузом, описано вище.
Варимо рис, не доводячи до готовності. Його потрібно буде старанно змішати з усіма сухофруктами, цукром і вибраними прянощами.
Солодко-ароматну начинку «завантажуємо» в гарбуз, закриваємо кришкою (від неї).
Ставимо в простору глибоку миску, щоб «горщик» не завалився набік, і відправляємо в духовку (нагріту до 180°С).
Через годину-півтора смакоту можна діставати. Про готовність повідомить аромат і блискуча, як дзеркало, поверхню королеви полів.