Фарширований гарбуз у духовці – 8 рецептів приготування запеченого гарбуза

Солодкий рецепт приготування

Гарбуз, запечена цілком може послужити не тільки сніданком або частиною ситного обіду, але і чудовим десертом.

Пропонуємо рецепт:

  • середнього розміру гарбуз;
  • курага, родзинки, чорнослив (можна замінити сушеними сливами) – по 200 г кожного компонента;
  • рис – 300 г;
  • цукор-пісок – 200 г;
  • ваніль – скільки захочете;
  • кориця або гвоздика.

Що робити з гарбузом, описано вище.

Варимо рис, не доводячи до готовності. Його потрібно буде старанно змішати з усіма сухофруктами, цукром і вибраними прянощами.

Солодко-ароматну начинку «завантажуємо» в гарбуз, закриваємо кришкою (від неї).

Ставимо в простору глибоку миску, щоб «горщик» не завалився набік, і відправляємо в духовку (нагріту до 180°С).

Через годину-півтора смакоту можна діставати. Про готовність повідомить аромат і блискуча, як дзеркало, поверхню королеви полів.

Дивіться також:  Шашлик на кефірі з свинини і курки – 9 рецептів
Прокрутка до верху