Фарширований картопля в духовці з фото

 

Покроковий рецепт фаршированого картоплі в духовці

 

Час приготування – 40-45 хвилин (для першого варіанту приготування); 65-70 хвилин (для другого)
Кількість порцій – 8/12

Необхідні інгредієнти:

Для першого варіанту

  • 8 шт. картоплі середнього розміру,
  • 1 невелика цибулина,
  • 1 зубчик часнику,
  • 300 гр. будь-якого м’ясного фаршу,
  • 30 гр. нежирних вершків,
  • оливкова (соняшникова) олія для смаження,
  • 100 гр. твердого сиру,
  • сіль, перець за смаком.

Для другого варіанту

  • 12 шт. картоплі середнього розміру,
  • 1 невелика цибулина,
  • 300 гр. свино-курячого фаршу,
  • 200 гр. шампіньйонів,
  • оливкова (соняшникова) олія для смаження,
  • 50 гр. твердого сиру,
  • сіль, перець за смаком.

Ще один нескладний, але досить оригінальний і дуже смачний рецепт – картопля, фарширований фаршем. Принадність цієї страви полягає в тому, що яку б начинку для картоплі ви не вибрали, він вийде ситним і ароматним. Розглянемо два варіанти фаршированої картоплі.

  • Необхідну кількість картоплі ретельно миємо й відварюємо в «мундирі» до напівготовності. Щоб потім легше було знімати шкірку, варимо картоплю в підсоленій воді. У цьому час займаємося начинкою.
  • Чистимо цибулю та нарізаємо його маленькими кубиками. На розігрітій оливковій олії підсмажуємо його, поки він не стане майже прозорою. Додаємо до цибулі фарш і, періодично помішуючи, тушкуємо під кришкою до напівготовності. Солимо, перчимо до смаку і додаємо в начинку пропущений через прес часник.
  • Для додання більш ніжного смаку, тушкувати фарш можна в вершках.
  • Коли картопля буде готовий, остуджуємо його, чистимо від шкірки, розрізаємо вздовж навпіл. Після цього акуратно чайною ложкою з кожної половинки виймаємо середину і замість неї покласти фарш. Форму для запікання застеляємо спеціальним папером, змащуємо її рослинним маслом і викладаємо картоплю.
  • Ставимо форму в розігріту до 200 духовку хвилин на 30. Приблизно за 5 хвилин до кінця приготування посипаємо картоплю дрібно натертим сиром і продовжуємо запікати. Готову страву відразу ж подаємо до столу.
  • Картоплю чистимо, миємо і відрізаємо верхівку. Знизу теж зрізаємо приблизно 1 см, щоб картопля могла стійко стояти.
  • За допомогою маленького ножа акуратно зверху вирізаємо середину, залишаючи стінки товщиною кілька міліметрів. Щоб картопля не потемнів, опускаємо його в воду.
  • Готуємо м’ясну начинку. Пропускаємо кілька разів через м’ясорубку куряче і свиняче м’ясо. Чим ретельніше ви його перемеліть, тим більше повітряної буде начинка. Обсмажуємо на оливковій олії дрібно нарізану цибулю, після чого додаємо до нього натерті на дрібній тертці гриби. Постійно помішуючи, смажимо до повного випаровування рідини. Змішуємо фарш з цибульно-грибною сумішшю, солимо і перчимо за смаком.
  • Тепер дістаємо з води картопляні «барила», обсушуємо їх і наповнюємо начинкою доверху. Щільно один до одного виставляємо їх у форму для запікання, трохи скроплюємо оливковою олією і відправляємо в розігріту до 200 духовку приблизно на 1 годину. Перед закінченням готування кладемо поверх кожного «бочонка» слайс сиру і продовжуємо запікати.
  • Якщо ви хочете, щоб ваш картопля мав рум’яний вид, перед запіканням його можна обсмажити з усіх сторін в розпеченому маслі. Подавайте блюдо з овочевим салатом, заправленим оливковою олією.
  • Дивіться також:  Покроковий рецепт торта «Кабачок»

    Прокрутка до верху