Фарширований короп покроковий рецепт

Час приготування фаршированого коропа: близько 120 хв.

Інгредієнти:

  • Короп – 2,5 кг.;
  • Лимон – 1,5 шт.;
  • Велика цибулина – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Майонез;
  • Сіль, перець, приправки(за бажанням);
  • Зелень;
  • Рослинне масло.

 

Фарширований короп – як приготувати

 

Навіть ті, кому не подобається річкова риба, це блюдо оцінять по достоїнству. Цей рецепт зовсім нескладний, що робить його доступним для всіх господинь. Спробувавши один раз – це страва стане постійним на всі свята. Чим більше короп, тим соковитіше і смачніше виходить блюдо. В середньому десь 2,5 кг. буде достатньо на компанію з 4-6 осіб.

Саме клопітка в запіканні риби – це її підготовка.

  • Очистити коропа від луски і нутрощів. Якщо короп великий у нього всередині буде багато жиру, його викидати не потрібно. Обов’язково! видалити зябра (у них накопичується бруд і вони додадуть страві не приємну гіркуватість). Добре промити в холодній воді рибу і жир.
  • Зробити надрізи навскоси по всій довжині карпа – з боку спини дорізуючи до ребер, а на хвості по всій ширині. Перевернувши рибу, зробити те ж саме.
  • Укласти коропа в глибоку миску (щоб надалі не обляпати всю кухню). Розрізати лимон і видавити сік прямо на карпа добре промазуючи його всередині і зовні. У надрезах теж потрібно промащувати.
  • Так само як і з соком чинимо з сіллю і приправами. Натерти рибу з усіх сторін, в межах та в розрізах на спині і хвості. Жир(якщо є) покласти в маринад до карпу.
  • Карпу краще промаринуватися близько години в холодильнику, але якщо зовсім немає часу, нехай маринується поки готується начинка.
  •  

    Рецепт фаршированого коропа

     

    Дивіться також:  Мінестроне: класичний рецепт і 6 варіантів, як приготувати італійський овочевий суп

     

    Тепер займемося начинкою фаршированого коропа.

  • Моркву очистити, промити і натерти на крупній тертці.
  • Цибуля очистити від шкірки і порізати кубиками.
  • Половинку лимона нарізати тонкими півкільцями. Красиві півкільця відкласти для прикраси, а решта стати в нагоді для збризкування начинки.
  • Цибулю і моркву злегка обсмажити до прозорості, окропивши залишками від половинки лимона. В кінці обсмажування трошки посолити і поперчити.
  • Якщо рибка була з жиром, саме час його дістати і нарізати дрібними кубиками. Добре перемішати з сумішшю цибулі і моркви – начинка готова.
  • Деко застелити пекарської папером і трошки змастити рослинним маслом. Духовку розігріти до 180 про С.
  • Тепер все готово для запікання!

  • На деко викласти рибу і покласти всередину її приготовлену начинку так, щоб вона не лежала поруч, а тільки всередині (інакше вона перетвориться в угольки).
  • Поставити нашу диво-рибу в духовку і запекти в протягом 40 – 45 хвилин.
  • Вийняти і змастити зверху карпа майонезом по всій поверхні. Плавники і хвіст теж потрібно трошки змастити (щоб не згоріли).
  • Знову засунути в духовку ще на 10 -15 хвилин.
  • Дістати, викласти на блюдо, в якому потім будемо подавати на стіл прикрашаємо шматочками лимона і зеленню.
  •  

    Потрібно обережно викладати карпа – він дуже ніжний і м’який. Краще це робити за допомогою двох лопаток і дружній пари рук, яка вам допоможе потримати блюдо. Подавати можна холодним і гарячим. Але неповторно смачну короп все ж у гарячому вигляді!

    Прокрутка до верху