Фарширований лаваш – надзвичайно проста у приготуванні закуска, але при цьому дуже смачна і цікава. Така страва стане не тільки окрасою святкового столу, але і доповнить сімейний обід або вечерю.
Фарширований лаваш з крабовими паличками
Лаваш з крабовими паличками, мабуть, найбільш популярний варіант закуски, причому є багато її інтерпретацій. Давайте розглянемо одну з них.
Необхідні інгредієнти:
- три зубчики часнику;
- упаковка крабових паличок – приблизно 250 грамів;
- зелень, майонез різні приправи і кладіть по своєму смаку;
- 200 грам будь-якого твердого сиру;
- три аркуші тонкого лаваша;
- три яйця.
Процес приготування:
- Зазначене кількість яєць поставте варитися і після того як вони хоч трохи охолонуть, подрібніть їх на невеликі кубики і змішати з зеленню. Якщо хочете суміш можна приправити спеціями.
- Крабові палички обов’язково розморозьте і перетворіть на тонкі смуги, можна так само нарізати їх на квадратики.
- Сир пропустіть через дрібну тертку, змішайте з часничком, який теж можна натерти або ж подрібнити іншим способом і ретельно перемішайте, щоб він розподілився рівномірно.
- Промажте один аркуш майонезом, покрийте його крабовими паличками, потім на них помістіть ще один аркуш, теж промажте і викладіть сир.
- Знову кладемо лист лавашу, мажемо майонезом і покриваємо рештою продуктами, яйцями з зеленню.
- Звертаємо отриману заготовку так, щоб утворився рулет і кладемо в холодильник приблизно на годину, щоб він зміг просочитися.
З курячої начинкою
Фарширувати лаваш можна і м’ясом, наприклад, використовуючи куряче філе. Така закуска вийде дуже ситною.
Необхідні інгредієнти:
- один плавлений сирок з будь-яким смаком;
- часник і майонез кладіть по своєму смаку;
- давши шматочки курячого філе вагою приблизно 500 грам;
- три яйця;
- два аркуші тонкого лаваша.
Процес приготування:
- Подрібніть часник, змішайте його з перетертим на дрібній тертці плавленим сирком.
- Яйця відваріть до готовності і наріжте на кубики. Так само поступите і з куркою, після того як філе буде зварено, перетворіть його на невеликі квадратики.
- Лаваш добре промажте майонезом, а потім викладіть на нього шар з сиру та часнику.
- Зверху присипте шматочками курки і яєць, ще раз змастіть майонезом, скрутіть і дайте постояти на холоді близько 35 хвилин перед подачею.
Павиний хвіст
Необхідні інгредієнти:
- 100 грам м’якого сирного сиру;
- один тонкий лист лаваша;
- 200 грам червоної риби;
- свіжий салат;
- кілька зубчиків часнику на свій смак.
Процес приготування:
- Обрана кількість зубчиків часнику тиснемо, змішуємо з сиром.
- Рибку дістаньте з упаковки і наріжте, краще всього зробити це у вигляді тонких смуг.
- Лаваш спочатку добре промазуємо сирною сумішшю, потім викладаємо на нього листя салату, які потрібно промити, обсушити і рибу.
- Звертаємо у вигляді рулету, даємо постояти деякий час для просочення, нарізаємо на тонкі скибочки і розкладаємо на блюді у вигляді хвоста павича.
Лаваш з фаршем та сиром, запечена в духовці
Ще один дуже цікавий варіант — з фаршем та сиром запечений в духовці. Таке блюдо може бути вже не просто закускою, а повноцінним вечерею.
Необхідні інгредієнти:
- два яйця;
- один лист тонкого лавашу;
- майонез і спеції використовуйте виходячи зі своїх переваг;
- приблизно 350 грам будь-якого фаршу;
- 100 грам сиру.
Процес приготування:
- Розгорніть лаваш, промажте його майонезом, але не використовуйте дуже багато.
- Вибраний фарш з’єднайте з яйцями і різними спеціями, помістіть цю масу на лаваш і рівномірно розподіліть, так щоб товщина була не більше сантиметра, присипте зверху тертим сиром.
- Скрутіть рулет, помістіть його в круглу форму, звичайно ж, звернувши краю.
- Приберіть в прогріту до 220 градусів духовку приблизно на півгодини. За бажанням можна трохи змастити його олією, щоб скоринка вийшла більш хрусткою.
Фаршировані рулетки з червоною рибою
Начинка для лаваша з червоної риби не тільки надає страві святковий вигляд, але і робить його дуже смачним. Така закуска напевно припаде до смаку всім.
Необхідні інгредієнти:
- кілька аркушів тонкого лаваша;
- близько 200 грам будь-якої червоної риби;
- свіжий огірок і трохи зелені;
- 250 грам м’якого сиру.
Процес приготування:
- Лаваш добре намажте шаром м’якого сиру.
- Рибу і огірок наріжте на тонкі смуги, а зелень подрібніть.
- Покрийте лаваш спочатку зеленню, а потім рибою і огірком чергуючи ці продукти.
- Ретельно поверніть лаваш у вигляді трубочки, трохи охолодіть і перед подачею наріжте на рулетики.
З ковбасою і сиром на сковороді
Необхідні інгредієнти:
- 200 грам вареної ковбаси;
- шматочок твердого сиру вагою приблизно в 100 грам;
- один тонкий лаваш;
- зелень і соус кладіть за бажанням.
Процес приготування:
- У миску покладіть ковбасу, яку потрібно подрібнити на шматочки невеликого розміру.
- Туди ж додайте дрібно нарізану обрану зелень, наприклад кріп і петрушку.
- Перетріть сир на крупній тертці і змішайте його з іншими компонентами.
- На лаваш покладіть підготовлену начинку і скрутіть його в рулет. Якщо є бажання можна промазати його будь-яким соусом або майонезом.
- Покладіть рулет на гарячу сковороду і обсмажте з двох сторін, так щоб колір став рум’яним, а сир всередині повністю розплавився.
Готуємо з сиром і зеленню
Необхідні інгредієнти:
- дві ложки сметани;
- будь-які спеції за смаком;
- один тонкий лаваш;
- часник – 1-2 зубчики;
- свіжа зелень, наприклад кріп і петрушка;
- 200 грам сиру.
Процес приготування:
- У посуд поміщаємо сир, добре розминаємо його виделкою і додаємо до нього роздавлений часник.
- Туди ж кладемо вказану кількість сметани і дрібно нарізану зелень, вимішуємо суміш до однорідності.
- Приправляємо спеціями за смаком, наприклад, сіллю і чорним меленим перцем і цією начинкою промазуємо лаваш, рівномірно розподіляючи її по поверхні аркуша.
- Скрутіть лаваш досить туго у вигляді рулету, загорніть краї всередину, помістіть в харчову плівку, щоб він не обсох, і приберіть на пару годин в холодильник для просочення.