Фарширований лаваш – 7 рецептів з різними начинками

Фарширований лаваш – надзвичайно проста у приготуванні закуска, але при цьому дуже смачна і цікава. Така страва стане не тільки окрасою святкового столу, але і доповнить сімейний обід або вечерю.

Фарширований лаваш з крабовими паличками

Лаваш з крабовими паличками, мабуть, найбільш популярний варіант закуски, причому є багато її інтерпретацій. Давайте розглянемо одну з них.

Необхідні інгредієнти:

  • три зубчики часнику;
  • упаковка крабових паличок – приблизно 250 грамів;
  • зелень, майонез різні приправи і кладіть по своєму смаку;
  • 200 грам будь-якого твердого сиру;
  • три аркуші тонкого лаваша;
  • три яйця.

Процес приготування:

  • Зазначене кількість яєць поставте варитися і після того як вони хоч трохи охолонуть, подрібніть їх на невеликі кубики і змішати з зеленню. Якщо хочете суміш можна приправити спеціями.
  • Крабові палички обов’язково розморозьте і перетворіть на тонкі смуги, можна так само нарізати їх на квадратики.
  • Сир пропустіть через дрібну тертку, змішайте з часничком, який теж можна натерти або ж подрібнити іншим способом і ретельно перемішайте, щоб він розподілився рівномірно.
  • Промажте один аркуш майонезом, покрийте його крабовими паличками, потім на них помістіть ще один аркуш, теж промажте і викладіть сир.
  • Знову кладемо лист лавашу, мажемо майонезом і покриваємо рештою продуктами, яйцями з зеленню.
  • Звертаємо отриману заготовку так, щоб утворився рулет і кладемо в холодильник приблизно на годину, щоб він зміг просочитися.

З курячої начинкою

Фарширувати лаваш можна і м’ясом, наприклад, використовуючи куряче філе. Така закуска вийде дуже ситною.

Необхідні інгредієнти:

  • один плавлений сирок з будь-яким смаком;
  • часник і майонез кладіть по своєму смаку;
  • давши шматочки курячого філе вагою приблизно 500 грам;
  • три яйця;
  • два аркуші тонкого лаваша.
Дивіться також:  Як приготувати лобіо – 7 смачних рецептів грузинської страви

Процес приготування:

  • Подрібніть часник, змішайте його з перетертим на дрібній тертці плавленим сирком.
  • Яйця відваріть до готовності і наріжте на кубики. Так само поступите і з куркою, після того як філе буде зварено, перетворіть його на невеликі квадратики.
  • Лаваш добре промажте майонезом, а потім викладіть на нього шар з сиру та часнику.
  • Зверху присипте шматочками курки і яєць, ще раз змастіть майонезом, скрутіть і дайте постояти на холоді близько 35 хвилин перед подачею.

Павиний хвіст

Необхідні інгредієнти:

  • 100 грам м’якого сирного сиру;
  • один тонкий лист лаваша;
  • 200 грам червоної риби;
  • свіжий салат;
  • кілька зубчиків часнику на свій смак.

Процес приготування:

  • Обрана кількість зубчиків часнику тиснемо, змішуємо з сиром.
  • Рибку дістаньте з упаковки і наріжте, краще всього зробити це у вигляді тонких смуг.
  • Лаваш спочатку добре промазуємо сирною сумішшю, потім викладаємо на нього листя салату, які потрібно промити, обсушити і рибу.
  • Звертаємо у вигляді рулету, даємо постояти деякий час для просочення, нарізаємо на тонкі скибочки і розкладаємо на блюді у вигляді хвоста павича.

Лаваш з фаршем та сиром, запечена в духовці

Ще один дуже цікавий варіант — з фаршем та сиром запечений в духовці. Таке блюдо може бути вже не просто закускою, а повноцінним вечерею.

Необхідні інгредієнти:

  • два яйця;
  • один лист тонкого лавашу;
  • майонез і спеції використовуйте виходячи зі своїх переваг;
  • приблизно 350 грам будь-якого фаршу;
  • 100 грам сиру.

Процес приготування:

  • Розгорніть лаваш, промажте його майонезом, але не використовуйте дуже багато.
  • Вибраний фарш з’єднайте з яйцями і різними спеціями, помістіть цю масу на лаваш і рівномірно розподіліть, так щоб товщина була не більше сантиметра, присипте зверху тертим сиром.
  • Скрутіть рулет, помістіть його в круглу форму, звичайно ж, звернувши краю.
  • Приберіть в прогріту до 220 градусів духовку приблизно на півгодини. За бажанням можна трохи змастити його олією, щоб скоринка вийшла більш хрусткою.
Дивіться також:  Як правильно загортати шаурму в домашніх умовах?

Фаршировані рулетки з червоною рибою

Начинка для лаваша з червоної риби не тільки надає страві святковий вигляд, але і робить його дуже смачним. Така закуска напевно припаде до смаку всім.

Необхідні інгредієнти:

  • кілька аркушів тонкого лаваша;
  • близько 200 грам будь-якої червоної риби;
  • свіжий огірок і трохи зелені;
  • 250 грам м’якого сиру.

Процес приготування:

  • Лаваш добре намажте шаром м’якого сиру.
  • Рибу і огірок наріжте на тонкі смуги, а зелень подрібніть.
  • Покрийте лаваш спочатку зеленню, а потім рибою і огірком чергуючи ці продукти.
  • Ретельно поверніть лаваш у вигляді трубочки, трохи охолодіть і перед подачею наріжте на рулетики.

З ковбасою і сиром на сковороді

Необхідні інгредієнти:

  • 200 грам вареної ковбаси;
  • шматочок твердого сиру вагою приблизно в 100 грам;
  • один тонкий лаваш;
  • зелень і соус кладіть за бажанням.

Процес приготування:

  • У миску покладіть ковбасу, яку потрібно подрібнити на шматочки невеликого розміру.
  • Туди ж додайте дрібно нарізану обрану зелень, наприклад кріп і петрушку.
  • Перетріть сир на крупній тертці і змішайте його з іншими компонентами.
  • На лаваш покладіть підготовлену начинку і скрутіть його в рулет. Якщо є бажання можна промазати його будь-яким соусом або майонезом.
  • Покладіть рулет на гарячу сковороду і обсмажте з двох сторін, так щоб колір став рум’яним, а сир всередині повністю розплавився.

Готуємо з сиром і зеленню

Необхідні інгредієнти:

  • дві ложки сметани;
  • будь-які спеції за смаком;
  • один тонкий лаваш;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • свіжа зелень, наприклад кріп і петрушка;
  • 200 грам сиру.

Процес приготування:

  • У посуд поміщаємо сир, добре розминаємо його виделкою і додаємо до нього роздавлений часник.
  • Туди ж кладемо вказану кількість сметани і дрібно нарізану зелень, вимішуємо суміш до однорідності.
  • Приправляємо спеціями за смаком, наприклад, сіллю і чорним меленим перцем і цією начинкою промазуємо лаваш, рівномірно розподіляючи її по поверхні аркуша.
  • Скрутіть лаваш досить туго у вигляді рулету, загорніть краї всередину, помістіть в харчову плівку, щоб він не обсох, і приберіть на пару годин в холодильник для просочення.
Дивіться також:  Страви з рису – 12 смачних рецептів приготування

Прокрутка до верху