Фарширований перець – 10 рецептів на будь-який смак

Фарширований різними начинками перець часто є самостійним блюдом, що поєднує гарнір, салат м’ясний інгредієнт. Для поліпшення смакових якостей рекомендує подавати зі сметаною, кетчупом і великою кількістю свіжої зелені.

Варто відзначити, що перець є ідеальною формою для наповнення. В якості начинки може бути використаний фарш будь-якого виду, різні крупи та овочі, а також гриби і сир. Варіантів настільки багато, що при бажанні можна готувати фарширований перець практично кожен день. Тим більше що основний продукт містить величезну кількість корисних для організму мікроелементів і вітамінів, а страви на його основі виходять хоч і поживними, але при цьому дієтичними.

Якщо говорити про калорійності фаршированого перцю, то вона повністю залежить від використовуваних інгредієнтів. Адже сам болгарський перець містить не більше 27 ккал. Середній показник калорійності 100 г перцю, фарширований рисом і м’ясним фаршем знаходиться на рівні 180 ккал. Причому якщо взяти жирну свинину, то показник буде набагато вищою, якщо пісну яловичину, то природно нижче. Наприклад, при використанні курячого філе можна отримати блюдо з калорійністю 90 одиниць, якщо ж додати до нього сир, то показник збільшиться до 110 і т. д.

Фарширований перець — найкращий рецепт

Приготувати фарширований перець дуже просто, особливо якщо під рукою є відео–рецепт і докладний опис кожного кроку.

  • 400 г змішаного фаршу;
  • 8-10 перчин;
  • 2-3 ст. л. сирого рису;
  • 2 помідори;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • 1 морква;
  • 1 ст. л. томату або кетчупу;
  • 2 зубчики часнику;
  • трохи солі, цукру і меленого перцю.

Для сметанно–томатного соусу:

  • 200 г среднежирной сметани;
  • 2-3 ст. л. хорошого кетчупу;
  • 500-700 мл води.

Приготування:

  • Підготуйте перець, зрізавши верхню частину з хвостиком і видаливши коробочку з насінням.
  • Обсмажте перчины з усіх сторін в невеликій кількості олії, щоб вони трохи підрум’янилися.
  • Рис залийте холодною водою і проваріть 15 хвилин до стану напівготовності. Зайву воду злийте.
  • Цибулю нарізати чверть кільцями, моркву довільно натріть. Обсмажте обидва овоча приблизно 10 хвилин, щоб вони лише трохи прихватились.
  • З помідорів зніміть шкірку, наріжте кубиками або натріть на терочке. Часник подрібніть будь-яким зручним методом. Порубаєте дрібненько зелень.
  • У миску викладіть фарш, додайте всі підготовлені інгредієнти, а також для яскравості смаку кетчуп. Посоліть, злегка поцукруйте і від душі поперчіть. Активно перемішайте масу.
  • Затрамбуйте начинкою обсмажені і остиглі перці.
  • У сотейник вилийте сметану і додайте кетчуп. Перемішайте до з’єднання компонентів і розбавте соус водою, щоб отримати бажану консистенцію. Приправте за смаком.
  • Як тільки соус закипить, пустіть у нього фаршировані перці і тушкуйте до готовності під прикритою кришкою близько 40 хвилин.

Фарширований перець в мультиварці — покроковий рецепт з фото

Мультиварка ідеально підходить для приготування фаршированого перцю. У ній він виходить особливо соковитим і апетитним.

  • 500 г змішаного фаршу (яловичина, свинина);
  • 10 однакових перчин;
  • 1 ст. рису;
  • 2 цибулини;
  • морквина;
  • 2-3 часникових зубки;
  • 0.5 ст. томатного соусу;
  • 1 л кип’яченої води;
  • за смаком приправи і сіль;
  • свіжа зелень і сметана для подачі.

Приготування:

  • Перець помийте і очистіть від плодоніжок.
  • Наріжте одну цибулину півкільцями, а моркву довільно натріть.
  • Промийте рис і проваріть його хвилин 10-15 до середньої готовності, відкиньте на друшляк. Дрібно наріжте другу цибулину і разом з остившім рисом додати у фарш. Приправте за смаком і добре перемішайте, щоб всі компоненти з’єдналися.
  • М’ясною начинкою щільно наповніть всі перці.
  • Мультиварочну чашу рясно промажте маслом і трохи обсмажте фаршировані перчики, встановивши програму смаження на мінімальний проміжок часу.
  • До підрум’янених перців додайте заздалегідь нарізані цибулю і моркву.
  • Як тільки овочі стануть м’якими, влийте кип’ячену воду, щоб вона не покривала перці, а була трохи нижче їх рівня (на кілька сантиметрів). Задайте програму гасіння на 30 хвилин.
  • Приблизно через 20 хвилин від початку процесу, додайте подрібнений часник і томатний соус. Щоб додати соусу густоти, розведіть пару ложок борошна в половині склянки води і влийте в каструлю в цей же час.
  • Гарячі фаршировані перці подавайте, рясно присипавши зеленню і полив сметаною.
Дивіться також:  Котлети з яловичини – 6 рецептів приготування соковитих котлет

Перець фарширований рисом

Для приготування фаршированого перцю зовсім необов’язково використовувати м’ясний фарш. До рису можна додати гриби, овочі або ж використовувати крупу в чистому вигляді.

  • 4 перцю;
  • 1 ст. рису;
  • 2 морквини;
  • 2 цибулини;
  • олія для смаження;
  • за смаком приправи і сіль.

Приготування:

  • Моркву натріть на терочке, цибулю дрібно порубаєте. Обсмажте овочі до м’якості на олії.
  • Всипте до овочевої піджарки промитий кілька разів рис, ретельно перемішайте, приправте за смаком.
  • Влийте 2 ст. теплої води і тушкуйте під кришкою близько 10 хвилин, щоб рис проготовился тільки наполовину.
  • Підготуйте перці, як тільки начинка трохи охолоне, щільно їх наповніть.
  • Викладіть начинені перчины в глибоке деко і запікайте близько 25 хвилин в духову печі (180°С). Під час процесу перець виділить сік, і страва добре пропечеться.

Перець фарширований м’ясом — рецепт з фото

Якщо гряде галасливий свято або вечірка, здивуйте своїх гостей оригінальним перцем, фаршированим тільки м’ясом.

  • 500 г будь-якого фаршу;
  • 5-6 перців;
  • 1 велика картоплина;
  • невелика цибулина;
  • яйце;
  • сіль, приправи за бажанням.

Для томатного соусу:

  • 100-150 г якісного кетчупу;
  • 200 г сметани.

Приготування:

  • У чистих перців зріжте верхівку з хвостиком, очистіть від насіння.
  • З картоплини тонко зріжте шкірку, натріть бульбу на дрібній тертці, трохи відіжміть і додайте у фарш. Туди ж відправте подрібнену цибулину і яйце. Ретельно перемішайте, приправте за смаком і посоліть.
  • Підготовлені овочі начиніть м’ясною начинкою.
  • Укладіть їх в один ряд в невеликий, але глибокий лист.
  • Окремо змішайте сметану з кетчупом і трохи розведіть водою, щоб вийшов досить густий соус.
  • Залийте їм перці і запікайте в духовці близько 35-40 хвилин на середньому спеку (180°С).
  • За бажанням хвилин за 10 до кінця можна притрусити зверху рясно крупно натертим сиром.

Фарширований перець рисом і м’ясом

Перець, фарширований м’ясом і рисом – ідеальне рішення для сімейної вечері. З такою стравою вам не доведеться турбуватися про гарнірі або м’ясний добавці.

  • 400 г змішаного фаршу;
  • 8-10 однакових перчин;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 1 яйце;
  • на смак сіль, перець і інші приправи;
  • 1-1.5 ст. л. томат–пасти.

Приготування:

  • Рис чисто помийте і відваріть до напівготовності, обов’язково охолодіть.
  • Цибулю і моркву наріжте довільно, обсмажте до рум’яного кольору на олії. Додайте томат і розведіть піджарку водою до отримання однорідного соусу. Залиште злегка кипіти під кришкою 15-20 хвилин.
  • До остившему рісу додайте фарш, яйце, сіль з перцем і будь-якими приправами. Перемішайте і начиніть звільнені від насіння перці.
  • Встановіть їх вертикально і досить щільненько в каструльці, залийте томатно–овочевим соусом. Якщо його недостатньо, додайте трохи гарячої води, щоб рідина майже покрила перчики.
  • Тушкуйте під кришкою не менше 45 хвилин.
Дивіться також:  Котлети з індички в духовці – 8 рецептів приготування

Фарширований перець у духовці — дуже смачний рецепт

Дуже смачний рецепт пропонує перець запекти з м’ясною начинкою в духовці. Якщо використовувати овочі різного кольору, то страва вийде дуже святковим та по–літньому яскравим.

  • 4 болгарських перцю;
  • 500 г курячого філе;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 морквина;
  • 1-2 часникових зубки;
  • 1 великий помідор;
  • 50-100 г сиру фета;
  • 150 г твердого сиру;
  • сіль і перець на смак.

Приготування:

  • Цибулину і моркву наріжте невеликими кубиками і обсмажте до золотистої поверхні.
  • Куряче філе наріжте товстою соломкою і відправте його до овочів.
  • Поки м’ясо обсмажується, часник дрібно нарубаєте.
  • Як тільки куряча соломка трохи прихватится, додайте часник і приправте за смаком. Через пару хвилин вимкніть вогонь, м’ясо не можна сильно засмажувати, інакше начинка вийде сухуватою.
  • Кожну перчину розріжте навпіл, видалити насінну коробочку, але постарайтеся залишити хвостик. Укладіть їх на деко, застелене пергаментом і скропіть олією.
  • Наріжте сир фету довільними кубиками і покладіть невелику порцію в кожну половинку перцю.
  • Зверху викладіть м’ясну начинку і прикрийте її тонким кружечком помідора.
  • Поставте деко з перцями в прогріту до 170-180°С духовку і запікайте приблизно 15 хвилин.
  • Через зазначений термін прикрийте кожен перчик пластинкою твердого сиру і запікайте ще 10-15 хвилин, щоб вийшла сирна скоринка.

Перець фарширований овочами

Перець фарширований овочами – відмінно підходить для посади або дієти. Для його приготування годяться будь-які овочі, які знайдуться в холодильнику.

  • кілька штук болгарського перцю;
  • 1 середній кабачок (баклажан);
  • 3-4 середніх помідора;
  • банку консервованої кукурудзи (можна квасолі);
  • 1 ст. коричневого рису (можна гречки);
  • сіль, перець за смаком.

Для соусу:

  • 2 морквини;
  • 2 великі цибулини;
  • 1 ст. л. томату;
  • 2 великих часникових зубки;
  • на смак сіль, трохи цукру, перець.
  • олія для обсмажування овочів.

Приготування:

  • Рис або гречку промийте, залийте склянкою окропу, додайте помідори, нарізані невеликими кубиками, проварити п’ять хвилин. Вогонь вимкніть і дайте крупі розпаритися під кришкою.
  • Кабачок наріжте кубиками (якщо використовуєте баклажан, то присипте його рясно сіллю і залиште на 10 хвилин, а потім промийте водою) і обсмажте до рум’яного кольору на олії.
  • Коли кабачки і рис охолонуть, змішайте, додайте проціджену від рідини кукурудзу. Приправте сіллю і перцем.
  • Нафаршируйте підготовлений перець овочевий начинкою. Викладіть на деко або в каструлю з товстим дном.
  • Для соусу очищену моркву потріть на треку, цибулю нарубайте дрібними кубиками. Обсмажте до прозорості, додайте томат і трохи розведіть водою. Протушкувати близько 10-15 хвилин, за смаком додайте цукор, сіль і перець.
  • Залийте соусом фаршировані перці і протушкувати близько півгодини на плиті або запечіть в духовці при 200°С. В обох випадках хвилин за десять до закінчення готування додайте дрібно порубаний часник.
Дивіться також:  Пангасіус – що за риба? 7 смачних рецептів приготування пангасіуса

Перець фарширований капустою

Якщо в розпорядженні є лише перець і капуста, то за таким рецептом можна приготувати пісне блюдо, яке відмінно підійде до круп’яного гарніру.

  • 10 шт. болгарського перцю;
  • 1 велика морквина;
  • 300 г білої капусти;
  • 3 середніх цибулини;
  • 5 ст. л. сирого рису;
  • 3 невеликих помідора;
  • 200 мл среднежирной сметани;
  • 2 ст. л. концентрованої пасти томата;
  • 2-3 листочка лаврушки;
  • 6 зубочки часнику;
  • по 5-6 горошин чорного і запашного перцю;
  • сіль.

Приготування:

  • Нарізану цибулю підсмажте на маслі, додайте терту на крупній тертці моркву і нашатковану капусту. Трохи присолите. Злегка обсмажте і варіть на малому газу до м’якості.
  • Рис гарненько промийте, залийте склянкою окропу і залиште на 20 хвилин під кришкою, щоб трохи розпарився.
  • Пропарений рис змішайте з капустою, додайте помідори, нарізані невеликими кубиками і подрібнений часник. Начинку добре перемішайте.
  • Підготовлені раніше перці (з них потрібно дістати серединку і злегка обмити) наповніть капустяної начинки і покладіть в каструльку з товстим дном.
  • Томат змішайте зі сметаною, додайте трохи теплої води, щоб вийшов щодо рідкий соус.
  • У каструльку з перцем опустіть лаврушки і перцеві горошини, зверху залийте томатно–сметанним соусом.
  • Доведіть до кипіння на великому вогні, потім зменшіть його і тушкуйте 35-40 хвилин.

Перець фарширований сиром

Якщо нафарширувати болгарський перець сиром, то вийде дуже оригінальна закуска. Наступний рецепт пропонує фарширований перець запекти або ж охолодити в холодильнику.

  • 2-3 довгих перцю будь-якого кольору;
  • 150 г твердого сиру;
  • 1 упаковка плавленого сирка;
  • 1 яйце;
  • майонез;
  • пара зубчиків часнику;
  • будь-яка свіжа зелень (можна без неї);
  • трохи солі і спеції за смаком.

Приготування:

  • Намагаючись не пошкодити перці, дістаньте з них серцевиною з насінням, промийте в холодній воді і дайте просохнути.
  • У цей час приготуйте начинку. Натріть сир на маленькій терочке, яйце відварити і нарубаєте, так само як і зелень дуже дрібно. Часник пропустіть через прес.
  • Змішайте всі інгредієнти, приправити за смаком сіллю і перцем, додайте майонез.
  • Дуже щільно затрамбуйте начинку всередину кожної перчины. При холодному методі приготування закуски приберіть перець в холодильник, а перед подачею наріжте його кільцями.
  • При гарячому покладіть фаршировані перці на деко і запечіть їх в духовці при температурі близько 50-60°С приблизно 20-25 хвилин.

Перець фарширований грибами

Оригінальний фарширований перець найпростіше приготувати в духовці. Таке блюдо неодмінно стане відмінною закускою на свято.

  • 300 г грибів;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • 4 великих перчины;
  • 2 цибулини;
  • 2 часникових зубки;
  • трохи солі перцю;
  • 8 пластинок твердого сиру.

Приготування:

  • Перчины для страви вибирайте великі і пропорційні. Кожну розріжте навпіл, видаліть серцевину з насінням.
  • Очищені гриби наріжте пластинами і обсмажте з додаванням буквально краплі олії.
  • Коли зі сковороди випарується рідина, додати нарізану півкільцями цибулю і подрібнені часникові часточки. Потім хвилин п’ять.
  • В охолоджені гриби додайте майонез і переміщайте.
  • На деко, змащене маслом, викладіть половинки перців, наповніть кожен начинкою.
  • Запікайте близько 20 хвилин при 180°С.
  • Потім укладіть зверху сирні пластинки і залиште в печі ще хвилин на 10, щоб сир розплавився. Подавати можна в холодному або гарячому вигляді.

Прокрутка до верху