Фарширований перець у духовці – 8 рецептів

Багато господинь для різноманітності готують різні поєднання тушкованих фаршированих овочів. Зовсім по-новому заграє фарширований перець у духовці, особливо якщо страва вийде з легкими підпалинами — як на багатті. Пропонуємо поповнити кулінарну скарбничку кількома смачними варіантами приготування перцю з начинкою в духовій шафі.

Перець, фарширований м’ясом і рисом в духовці

  • цибуля — 1 одиниця;
  • морква — 1 велика;
  • перець — 14-17 середніх за розміром;
  • рис відварний — 1 скл.;
  • фарш свинно-яловичий — в 2 рази більше готового рису;
  • масло;
  • сіль і прянощі — по 2 ч. л.;
  • вода — ⅔ склянки.

Овочі вимити і почистити, розкласти на робочій поверхні так, щоб всі продукти були під рукою. Перець підготувати так, щоб з боку «хвостика» була відділена «кришечка», а зріз був рівним і в міру широким — тоді його зручно буде наповнювати начинкою.

Цибулю нашаткувати і пасерувати на маслі до отримання прозорості. Моркву крупно потерти і додати засмажку, коли цибуля вже буде готовий. Продовжувати готувати 5-7 хвилин, не забуваючи помішувати.

Рис ретельно змити кілька разів під проточною водою, потім відварити до напівготовності. У воду під час варіння можна додати лаврушку, за бажанням.

Змішати в одній великій мисці зажарку, зварену крупу і фарш, додати сіль і перець і все добре перемішати.

Кожну перчинку наповнити доверху начинкою і розподілити в казанку або форми для запікання в положенні стоячи, відкритою частиною догори. «Кришечками» накрити перчики, а на дно налити трохи води. Випікати при 170 градусах протягом 35-40 хвилин.

Духова піч повинна бути заздалегідь розігріта, інакше час приготування доведеться збільшити на 5-10 хвилин.

Дивіться також:  Щука смажена на сковороді – 5 рецептів приготування риби