Багато господинь для різноманітності готують різні поєднання тушкованих фаршированих овочів. Зовсім по-новому заграє фарширований перець у духовці, особливо якщо страва вийде з легкими підпалинами — як на багатті. Пропонуємо поповнити кулінарну скарбничку кількома смачними варіантами приготування перцю з начинкою в духовій шафі.
Перець, фарширований м’ясом і рисом в духовці
- цибуля — 1 одиниця;
- морква — 1 велика;
- перець — 14-17 середніх за розміром;
- рис відварний — 1 скл.;
- фарш свинно-яловичий — в 2 рази більше готового рису;
- масло;
- сіль і прянощі — по 2 ч. л.;
- вода — ⅔ склянки.
Овочі вимити і почистити, розкласти на робочій поверхні так, щоб всі продукти були під рукою. Перець підготувати так, щоб з боку «хвостика» була відділена «кришечка», а зріз був рівним і в міру широким — тоді його зручно буде наповнювати начинкою.
Цибулю нашаткувати і пасерувати на маслі до отримання прозорості. Моркву крупно потерти і додати засмажку, коли цибуля вже буде готовий. Продовжувати готувати 5-7 хвилин, не забуваючи помішувати.
Рис ретельно змити кілька разів під проточною водою, потім відварити до напівготовності. У воду під час варіння можна додати лаврушку, за бажанням.
Змішати в одній великій мисці зажарку, зварену крупу і фарш, додати сіль і перець і все добре перемішати.
Кожну перчинку наповнити доверху начинкою і розподілити в казанку або форми для запікання в положенні стоячи, відкритою частиною догори. «Кришечками» накрити перчики, а на дно налити трохи води. Випікати при 170 градусах протягом 35-40 хвилин.
Духова піч повинна бути заздалегідь розігріта, інакше час приготування доведеться збільшити на 5-10 хвилин.