Фарширований перець у духовці – 8 рецептів

Багато господинь для різноманітності готують різні поєднання тушкованих фаршированих овочів. Зовсім по-новому заграє фарширований перець у духовці, особливо якщо страва вийде з легкими підпалинами — як на багатті. Пропонуємо поповнити кулінарну скарбничку кількома смачними варіантами приготування перцю з начинкою в духовій шафі.

Перець, фарширований м’ясом і рисом в духовці

  • цибуля — 1 одиниця;
  • морква — 1 велика;
  • перець — 14-17 середніх за розміром;
  • рис відварний — 1 скл.;
  • фарш свинно-яловичий — в 2 рази більше готового рису;
  • масло;
  • сіль і прянощі — по 2 ч. л.;
  • вода — ⅔ склянки.

Овочі вимити і почистити, розкласти на робочій поверхні так, щоб всі продукти були під рукою. Перець підготувати так, щоб з боку «хвостика» була відділена «кришечка», а зріз був рівним і в міру широким — тоді його зручно буде наповнювати начинкою.

Цибулю нашаткувати і пасерувати на маслі до отримання прозорості. Моркву крупно потерти і додати засмажку, коли цибуля вже буде готовий. Продовжувати готувати 5-7 хвилин, не забуваючи помішувати.

Рис ретельно змити кілька разів під проточною водою, потім відварити до напівготовності. У воду під час варіння можна додати лаврушку, за бажанням.

Змішати в одній великій мисці зажарку, зварену крупу і фарш, додати сіль і перець і все добре перемішати.

Кожну перчинку наповнити доверху начинкою і розподілити в казанку або форми для запікання в положенні стоячи, відкритою частиною догори. «Кришечками» накрити перчики, а на дно налити трохи води. Випікати при 170 градусах протягом 35-40 хвилин.

Духова піч повинна бути заздалегідь розігріта, інакше час приготування доведеться збільшити на 5-10 хвилин.

З курячим фаршем

  • курячий фарш — 500 гр;
  • гречка — 100 гр;
  • перець солодкий — 5 одиниць;
  • цибуля — 1 одиниця;
  • сметана — 200 гр;
  • борошно (для соусу, якщо подобається густа консистенція) — 1 ст. л.;
  • масло;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • сухий кріп (не обов’язково) — 2 ч. л.;
  • спеції «До голубців».

Заздалегідь відварити гречку. Можна скористатися порційними пакетиками крупи — вони не вимагають промивання.

Цибулю почистити і натерти на тертці — так він буде практично непомітний в начинці. Обсмажити трохи в олії.

З’єднати цибулю, фарш і відварну гречку. Приправити і посолити, ретельно з’єднати всі ложкою до утворення однорідної маси.

З вимитих плодів перцю зрізати кришечки, вирізати насіння. Нафарширувати начинкою і скласти в високу скляну каструлю або форму. Залити половиною склянки кип’яченої води. Поставити в гарячу духовку на 10-15 хвилин.

Дивіться також:  Фрикадельки в томатному соусі – 5 рецептів

Сметану змішати з кропом і за бажанням додати борошно, добре змішати і вилити поверх перців. Продовжити готувати ще чверть години.

На замітку. Майоран приємно відтіняє м’ясо, але так як він досить пряний, додавати потрібно небагато.

Як запекти в духовці з овочами і рисом?

  • перець солодкий — 8 одиниць;
  • морква — 5 середніх плодів;
  • цибуля — 3;
  • томати — 6 плодів;
  • рис довгозернистий — стакан;
  • запашний перець;
  • сіль.

Всі овочі заздалегідь промиваємо і чистимо. У перців традиційно зрізаємо невеликі кришечки і вичищаємо насіння. Кришечки викидати не потрібно — їх теж можна використовувати далі. Також заздалегідь закип’ятити води.

Перці готуємо особливим способом — заливаємо в окремій глибокій каструлі окропом. Таким способом перці розм’якшуються, і далі їх буде легше нафарширувати начинкою.

Рис відварюємо до напівготовності — можна визначити на смак, крупа буде трохи твердої всередині.

Цибулю нарізаємо невеликим кубиком, а морквину тремо. В прогрітій сковороді з олією і обсмажуємо всього кілька хвилин, до напівготовності.

Томати потрібно очистити від шкірки, і для цього рекомендується обшпарити плоди окропом — шкірка відстане від м’якоті набагато легше. Після натираємо на тертці і відразу перекладаємо половину маси до пассирующимся овочів. У загальній складності пасеровку цих овочів триває 10 хвилин.

Рис до цього часу придбає потрібну ступінь готовності. Зайву рідину з нього зливаємо через сито і викладаємо крупу до овочів. На цьому етапі можна додати прянощі і сіль.

З перцю зливаємо воду в окрему ємність — частина рідини знадобиться в подальшому. У ємність для запікання додати частину рідини з перцю і половину залишився томатного пюре, 4-6 горошин запашного перцю, злегка перемішати. Підливи повинно бути стільки, скільки покриє начинені перці до половини. Наповнюємо начинкою перці і складаємо в ємність для запікання. При температурі 180 градусів готуємо 20-30 хвилин.

На замітку. Коріандр добре поєднується з овочами, достатньо 1 чайної ложки на наведене вище кількість начинки.

Фаршировані човники з болгарського перцю в духовці

  • 2 болгарських перцю;
  • 150 гр моркви;
  • 200 гр печериць;
  • 1 цибулина;
  • 300 гр курячого філе;
  • 1 ст. л. паприки;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 100 гр вершкового сиру;
  • масло;
  • пучок зелені;
  • сіль;
  • перець;
  • паприка — 1 ст. л. без гірки;
  • 150 гр твердого сиру.
Дивіться також:  Лазанья з лаваша з фаршем – 5 рецептів приготування

Для початку приготуємо начинку для фарширування. Овочі повинні бути заздалегідь почищені і вимиті. Лук наріжемо дрібними кубиками, моркву — натремо, печериці також потрібно нарізати кубиком.

Тепер з болгарського перцю готуємо човники: разрежем навпіл і видалити насіння. Саму плодоніжку не видаляйте, щоб човник тримала форму.

Філе обполіскуємо і ріжемо кубиком.

На розігрітому маслі обсмажуємо цибулю і моркву, через кілька хвилин додаємо шампіньйони і смажимо ще хвилин п’ять. Після перекладаємо в окрему миску.

На сковороді після овочів злегка обсмажуємо курку протягом семи — десяти хвилин. Викладаємо овочі, додаємо сметану, сіль і перець, ретельно опрацьовуємо лопаткою.

Човники змащуємо маслом зовні і всередині, викладаємо на деко з пергаментним папером. Заповнюємо перчики готовою начинкою, посипаємо сиром і запікаємо третину години.

З грибами

  • перець — 3 плоду;
  • гриби — 400 гр;
  • м’якоть свинини — 450 гр;
  • цибуля — 1 великий;
  • майонез — 2 ст. л.;
  • масло — пара ложок;
  • часник — 2-4 зубчики;
  • сіль;
  • прянощі;
  • сир — 200 гр.

Свинину нарізаємо маленькими кубиками, злегка обсмажуємо до утворення легкої скоринки. Заливаємо половиною склянки води, тушкуємо під кришкою третину години.

Тим часом подрібнюємо цибулю, гриби. Тремо сир в окрему миску. Перці ріжемо уздовж на половинки і позбавляє від насіння.

У м’ясо додаємо гриби, перчимо, солимо і гарненько перемішуємо.

Часник дрібненько ріжемо, половинки перцю трохи підсолюємо. Перчинки присипаємо невеликою кількістю сиру. В м’ясну начинку кладемо майонез і часник, додаємо ще частина сиру і перемішуємо. Перчинки викладаємо на деко, застелений фольгою, наповнюємо начинкою і посипаємо залишками сиру. Запікаємо третину години при 200-стах градусах.

Зі сметанно-томатною підливою

Фарширований перець, запечений в духовці можна зробити більш соковитим і ніжним за допомогою сметанно-томатної підливи.

Для приготування підливи знадобиться:

  • цибуля — 2 одиниці;
  • морква — 1 велика;
  • сіль — чайна ложка;
  • цукор — пара чайних ложок;
  • томатна паста — 200 мл;
  • мелений перець — ½ ч. л.;
  • коріандр — ½ ч. л.;
  • сметана — 100 гр.

Цибулю і моркву почистити і натерти на тертці, обсмажити протягом 5-7 хвилин. В окремій ємності змішати пасту, сметану, посолити і підсолодити, додати прянощі, розвести половиною склянки дистильованої води і гарненько перемішати. Влити в овочі і протушкувати 2-3 хвилини, не більше.

Дивіться також:  Риба товстолобик – 7 рецептів приготування

Підливку можна використовувати як соус, поливаючи вже готові перчики на тарілці перед подачею. Якщо ж мета — просочення перчика підливою, то нею варто полити страву за 7-10 хвилин до закінчення процесу запікання.

Важливо! В залежності від якості сметани та тривалості її термічної обробки є ризик її «зварити» — молочний продукт просто згорнеться в грудочки!

Половинки болгарського перцю, запечені з фаршем та сиром

Мабуть, самий простий і швидкий перець, запечений в духовці. Цей рецепт не передбачає тривалої підготовки складових і підійде на випадок, якщо потрібно накрити стіл «на швидку руку».

  • 2 великих болгарських перцю;
  • 200-300 гр м’ясного фаршу;
  • куркума, перець чорний, паприка, часник сушений — по чайній ложці без гірки;
  • стіл. ложка дрібної солі;
  • помідор;
  • 100 гр сиру;
  • 50 гр зелень (будь-який).

Перці заздалегідь обполіскуємо і ріжемо половинками, видаляємо насіння.

Фарш змішуємо з прянощами і сіллю, фаршируємо їм половинки перчиком.

Помідори обполіскуємо та ріжемо кільцями товщиною 3-5 мм. Укладаємо поверх фаршу.

Сир крупно трьох і розподіляємо на половинки перцю. Зелень рубаємо і також посипаємо зверху.

Запікаємо 25-30 хвилин у формі, залитої третю води. Температура готування до 200-сот градусів.

На замітку. Томати краще використовувати невеликих розмірів — колечка виглядатимуть акуратніше.

З овочами та квасолею

  • квасоля темно-червона — 200 гр;
  • кукурудза — 250 гр;
  • перець болгарський — 3 плоду;
  • фарш 250 гр;
  • сир вершковий — 50 гр;
  • цибуля — 1 одиниця;
  • паста томатна чи кетчуп — 2 ст. л.;
  • часник — 1 зубок.

Перший крок — підготовка квасолі. Бобові досить довго розварюються, тому рекомендуємо замочити мінімум на 4 години, після варити півгодини.

Готуємо овочі, як зазвичай — цибулю нарізати якомога дрібніше, перці розділити на половинки.

На розігрітому маслі пасерувати цибулю 2-3 хвилини, потім додати фарш і продовжити готування 10-15 хвилин, постійно помішуючи — якщо цього не зробити, фарш збереться грудками.

Часник натерти дрібно, або спресувати, додати до м’яса разом з консервованою кукурудзою, влити пасту і викласти квасолю, залишити готуватися ще хвилин на десять.

Перці тим часом відправити на деку в гарячий духовий шафа на чверть години. Після наповнити готовою начинкою, присипати сирної стружкою і запікати ще 15 хвилин.

Прокрутка до верху