Чим би не начинялся стиглий м’ясистий перець, страва в результаті виходить дуже смачним, соковитим і апетитним. Особливо добре він поєднується з м’ясним фаршем. Таке частування стане достойним гостем навіть на святковому столі. А готується фарширований перець з м’ясом і рисом максимально просто.
Фарширований перець з м’ясом і рисом – класичний рецепт
Такий варіант рецепта можна назвати базовим. Він включає в себе наступні продукти: 6 солодких перчиком будь-якого кольору, 230 г м’ясного фаршу, цибулі, 70 г круглого рису, 2 великі ложки томат-пасти, сіль, 320 г нежирної сметани, гранульований часник.
- Рис добре промивається водою, з’єднується з фаршем і нарізаним дрібними кубиками цибулею. Начинка солиться за смаком і присипається сухим часником.
- З перців зрізується верхівка. Також потрібно видалити серцевину.
- Чайною ложкою всередину овочів закладається начинка.
- Зверху повинно залишитися трохи місця, так як крупа розвариться в процесі приготування.
- У каструлі томат-паста зі сметаною добре підігріваються. Маса солиться.
- У соус викладаються перці. Якщо його виявилося небагато, можна долити води, щоб овочі повністю занурилися в рідину.
Гарнір до такої страви не потрібно.
У духовці човниками
У цьому рецепті для начинки береться куряче філе. Крім м’яса (850 м), буде використовуватися: 130 г будь-якого твердого сиру, луковичка, м’ясистий стиглий помідор, 6 болгарських перців, 2 великі ложки сметани, сіль, щіпка італійських трав.
- Помідори очищаються від шкірки і разом з цибулею нарізати дрібними кубиками. Аналогічним образом подрібнюється і філе.
- До інгредієнтів додається сметана, сіль і приправи. Після ретельного перемішування начинка готова.
- Перець миють, розрізають на дві половинки і позбавляються від насіння. Хвостики потрібно залишити недоторканими.
- Овочі заповнюються начинкою і викладаються на застелений промасленим фольгою деко.
- Готується півгодини в гарячій духовці.
- Приблизно за 5 хвилин до готовності поверх начинки перців висипається сир.
- Як тільки він розплавиться, страву можна подавати до столу.
Відмінно поєднується з такими перчиками соус на основі сметани з часником і маринованими огірочками.
Тушкуємо в каструлі в томатному соусі
Дуже часто сучасні господині тушкують перчики з начинкою саме в томатному соусі. Зручно готувати їх прямо в глибокій великій каструлі. В рецепт увійдуть наступні продукти: 1,5 кг солодкого перцю, 700 г фаршу (свинина+яловичина), сіль, 2 невеликі ріпчасті цибулини, 0,5 кг томатів, 120 мл нежирної сметани, 5 ст. л. томат-пасти, будь-які приправи.
- До фаршу додається подрібнений будь-яким чином цибулю. Маса солиться і посипається спеціями за смаком.
- Рис відварюється до напівготовності і змішується з фаршем.
- У перців зрізаються хвостики, видалити внутрішня частина.
- Овочі фаршируються рисово-м’ясною начинкою.
- Перчики викладаються в каструлю щільно один до одного.
- Заготовки повністю заливаються підсоленою водою, змішаної зі сметаною і томат-пастою.
- Тушкується блюдо півгодини на невеликому вогні.
Подавати можна з асорті з маринованих овочів.
Як приготувати в мультиварці
Особливо швидко і просто обговорюване страва вдасться приготувати, використовуючи диво-каструлю. Для нього береться: 8 різнокольорових болгарських перчиком, 120 г круглого рису, біла цибулина велика морквина, велика ложка томатної пасти без добавок, сіль, 520 г будь-якого м’ясного фаршу.
- Цибуля і морква страхуються на будь-якому жирі у програмі «Випічка».
- Крупа відварюється до напівготовності і змішується з фаршем.
- Обжарка та рисово-м’ясна суміш з’єднуються. Начинка солиться.
- Всередину перців без «шляпки» й насіння закладається отримана маса.
- Овочі укладаються в чашу пристрою.
- Страва готується 45 хвилин у програмі «Гасіння».
- Далі процес триває ще 15-20 хвилин у режимі «Смаження».
Подаються готові перчики з домашнім кетчупом.
Перець, фарширований куркою та рисом
Таким частуванням можна смачно нагодувати всю сім’ю, як на обід, так на вечерю або сніданок. Гарнір до перчикам не потрібно. З продуктів потрібно підготувати: 2 кг перцю, 5 цибулин і така ж кількість томатів, 2 морквини, сіль, 2,5 л води, 1,3 кг курячого м’яса, 220 г пропареного білого рису, пару зубків часнику.
- Куряче м’ясо разом з часником подрібнюється до стану фаршу.
- Цибулю з морквою подрібнюються і обсмажують до рум’яного кольору.
- Крупа добре промивається.
- Томати очищаються від шкірки і пюрируются за допомогою блендера.
- Маса з помідорів відправляється на сковорідку до овочів. Вона солиться і за смаком присмачується будь-якими спеціями.
- Вміст сковороди потрібно залишити на середньому вогні на 12-15 хвилин, щоб компоненти злегка уварились.
- Промитий рис змішується з м’ясом і за смаком солиться.
- Цією сумішшю начинюються перці без «шляпки» й насіннєвий коробки.
- Овочі встановлюються в каструлю, заливаються вмістом сковороди і водою. Вони повинні бути повністю занурені в рідину.
- Під кришкою частування нудиться не менше 50 хвилин.
Страва подається до столу гарячим.
В сметанному соусі
Перчики, приготовані за таким рецептом, можна довго зберігати в морозилці. Заморожуються заготовки з начинкою. Гасити їх відразу не потрібно. З продуктів береться: 8 очищених перців, півкіло м’ясного фаршу, помідор, цибулина і морквина, щіпка цукру, 4 великі ложки томат-пасти, сіль, 3 великі ложки білого круглого рису, 4-5 часникових зубчиків, пучок зелені, 1 ст. густої жирної сметани, 2 ст. води, ароматні трави.
- Перець, очищені від насіння і плодоніжки, добре промиваються, підсушуються, після чого злегка обсмажують на будь-якому розігрітому жирі з усіх боків і залишають остигати.
- Морква, часник і цибулю подрібнюються за допомогою дрібної терки і обсмажуються на неароматном маслі до м’якості.
- Рис вариться до напівготовності, після чого з’єднується з фаршем.
- В начинку додається овочева піджарка, маса солиться і щедро посипається ароматними травами.
- Залишилося обшпарити окропом помідори, позбавити їх від шкірки, натерти на тертці з великими отворами і відправити до решти інгредієнтів.
- Отриманою масою фаршируються підготовлені перчики, які викладаються в казан щільно один до одного.
- Соус для частування готується з води, сметани і томат-пасти. Сумішшю заливаються овочі з начинкою таким чином, щоб вони майже повністю вкриті рідиною.
- Під закритою кришкою страва буде нудитися 40 хвилин.
- Приблизно за 5 хвилин до готовності перці посипаються подрібненою зеленню.
Подається блюдо разом з соусом, в якому воно тушкувалося.
З грибами
Зробити начинку для фаршированих перчиком ще більш ситної дозволять гриби. Краще всього брати свіжі печериці (320 м), а, крім того: по 130 г свіжої капусти та моркви, 2 середні ріпчасті цибулини, 80 г білого рису, 10 невеликих солодких перців, 2 стиглих томатів, 3 великі ложки сметани, пару лаврових листочків, сіль, велику ложку пшеничного борошна, 1 ст. томатного соку. Як приготувати фарширований перець з грибами, розказано далі.
- Рис вариться в підсоленій воді 8-10 хвилин, після чого з’єднується з фаршем.
- Помідори без шкірки ріжуться мініатюрними кубиками, капуста дрібно шинкуется, морквина натирається на тертці, цибулю подрібнюється кубиками.
- Цибулю з тонкими слайсами грибів смажаться на одній сковороді, а інші овочі нудяться під кришкою на інший. Обидві маси потрібно посолити.
- У великій мисці змішується два види обжарювання, рис і фарш.
- Отриманою начинкою начинюються перчики.
- Заготовки укладаються в каструлю, заливаються підсоленою водою з томатним соком і тушкують під кришкою 25 хвилин.
- Залишилося змішати борошно із сметаною і долити водою до 1 склянки.
- Суміш виливається в каструлю. Туди ж відправляється лаврушка. Готується ще 15 хвилин.
Подається страва з густим несолодким йогуртом.
Перець з яловичиною і рисом по-турецьки
Такий варіант фаршированих перчиком краще всього підійде для святкового столу. Готується страва з: 9 солодких перців, 170 г яловичого фаршу, цибулі, солі, 1 ст. круглого рису, 1 томату, суміші перців, 1,5 ст. л. салчи і такої ж кількості томат-пасти, 3 ст. л. оливкової олії.
- Цибуля подрібнюється і обсмажується на жирі до рум’яного кольору.
- У масу додається промитий рис, фарш, 1 ст. л. салчи, натертий на тертці помідор, додається 100 мл води.
- Маса солиться, перчится і гаситься пару хвилин.
- Начинка викладається в підготовлені перчики.
- Для соусу змішується залишилася салча, олію, томат-паста. Також у нього виливається 2 ст. воли, додається сіль.
- Перці укладаються в каструлю, заливається соусом і тушкують під кришкою 45 хвилин.
Подається готове блюдо з будь-яким гарніром.