Фаршировані перці – це легка, але поживна страва, яку можна приготувати в будь-яку пору року. Як начинка для перців можуть бути використані будь-який фарш, м’ясо, гриби або рис. А готувати фаршировані перці можна у сковороді, каструлі, мультиварці. Страва настільки варіативна, що ви можете досить часто ласувати улюбленою стравою, але так, щоб вона не приїдала.
Фаршировані перці з фаршем та рисом у каструлі
Фаршировані перці з фаршем та рисом у каструлі – це класичне виконання цієї страви. У каструлі перці тушкуються в ароматній підливі і з нею подаються. Перці для фарширування краще вибирати з товстими стінками м’ясистими приблизно однакового розміру.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Перець болгарський – 12 шт.
- Олія – для смаження
- Сіль за смаком
- Для начинки:
- Фарш – 400 гр.
- Рис білий – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – 4 гілки
- Для соусу:
- Часник – 3 зуб.
- Вершки – 600 мл.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Томатная паста – 2 ст.л.
- Кріп – 4 гілки
- Петрушка – 4 гілки
Процес приготування:
Фаршировані перці готуються швидко та просто. Помийте перці, зріжте у кожного верхівку разом із зеленим хвостиком. Потім видаліть серцевину з насінням та промийте перці всередині. Верхівки не викидайте.
Рис промийте проточною водою та відваріть у підсоленій воді протягом 7 хвилин. Потім відкиньте варену крупу на друшляк, щоб стекла вода. Очистіть цибулю від лушпиння і дрібно його наріжте. Зелень дрібно порубати ножем. Цибулю обсмажте до м’якості на олії, потім додайте зелень і смажте ще хвилину. Змішайте в мисці фарш, рис і жару.
Потім начинкою з фаршу та рису наповніть перцеві заготовки.
У сковорідці підготуйте соус для перців. Очистіть і дрібно наріжте часник та цибулю. Також дрібно порубайте зелень. Протягом 2 хвилин смажте на олії цибулю і часник. Потім додайте томатну пасту і влийте вершки.
Соус посоліть і поперчіть до смаку, томіть його на повільному вогні протягом 7 хвилин, після чого додайте рубану зелень. Заберіть соус з вогню.
Фаршировані перці накрийте зрізаними верхівками і помістіть в каструлю. Влийте в каструлю соус і тушкуйте фаршировані перці під кришкою протягом 35 хвилин. Готову страву залиште під кришкою на 10 хвилин.
За цей час перчики трохи охолонуть. Подавати фаршировані перці з рисом та фаршем можна зі сметаною та хлібом. Смачного!
Фаршировані перці, запечені у духовці
Фаршировані перці, запечені в духовці, підійдуть для обіду та вечері. Для начинки використовуватимемо м’ясний фарш. Така запечена страва у багатьох асоціюється з восени та завершенням дачного сезону, саме наприкінці літа відбувається збирання врожаю перців.
Час приготування: 90 хв.
Час приготування: 25-30 хв.
порцій – 5.
Інгредієнти:
- М’ясо – 1 кг
- Рис – 100 грн.
- Перець болгарський – 10 шт.
- Паста томатная – 2 ст.л.
- Помідори – 10 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Спеції – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо обмийте, наріжте кубиками та прокрутіть через м’ясорубку.
Крок 2. Рис відваріть до напівготовності у підсоленій воді. Потім промийте його проточною водою, відкиньте на друшляк. Коли вода стіче, додайте рисову крупу до фаршу.
Крок 3. Посоліть і приправте начинку до смаку, перемішайте.
Крок 4. Перці помийте, зріжте верхівки та очистіть їх від насіння та м’яких перегородок.
Крок 5. Ще раз помийте перці та просушіть їх.
Крок 6. Наповніть перці начинкою з фаршу та рису.
Крок 7. Помідори промийте і дрібно наріжте.
Крок 8. Викладіть помідори на розігріту сковороду та протушкуйте їх. Далі влийте воду, додайте томатну пасту та спеції. Перемішайте масу і тушкуйте підливу протягом 5 хвилин.
Крок 9. Фаршировані перці викладіть у жароміцну форму і залийте підготовленою томатною підливою. Надішліть форму в духовку, розігріту до 200 градусів на годину.
Крок 10. Запечені фаршировані перці подавайте у гарячому вигляді разом із підливою. Смачного!
Фаршировані перці з м’ясом та рисом зі сметаною
Фаршировані перці з м’ясом та рисом зі сметаною – це проста, ніжна та доступна страва в оригінальному виконанні. Ніжна підливка зі сметани чудово доповнює овочі та м’ясо. Фаршировані перці можна подавати до столу зі шматочком свіжого житнього хліба.
Час приготування: 90 хв.
Час приготування: 40 хв.
порцій – 8.
Інгредієнти:
- Сметана – 4 ст.л.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Перець солодкий болгарський – 8-10 шт.
- Рис варений – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть стиглі та щільні болгарські перці, добре помийте їх. Потім зверху зробіть невеликий отвір та вичистіть через нього овочі від насіння та перегородок. Промийте перці ще раз усередині.
Крок 2. У миску викладіть м’ясний фарш, додайте до нього варений рис, сіль та мелений перець.
Крок 3. Перемішайте начинку.
Крок 4. Акуратно наповніть перці начинкою.
Крок 5. Фаршировані перці складіть у каструлю або глибоку сковороду.
Крок 6. Можна розвести сметану водою або влити воду в каструлю і покласти туди сметану. Посоліть страву до смаку і увімкніть вогонь. Гасіть перці на повільному вогні приблизно 40-50 хвилин.
Крок 7. За вказаний час фаршировані перці будуть готові. Подавайте їх разом із сметаною. Смачного!
Перці з курячим фаршем та рисом
Перці з курячим фаршем та рисом – можна назвати цю страву однією з найсмачніших та найпопулярніших. Фаршировані перчики тушкуються в ароматній і густій томатній підливі. Вони однаково смачно виходять на плиті та в духовці, ви можете експериментувати.
Час приготування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Рис – 60 грн.
- Фарш курячий – 500 гр.
- Томатна паста – 1 ч.л.
- Часник – 2 зуб.
- Перець болгарський – 800 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ч.л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Морквина – 2 шт.
- Помідори – 300 грн.
- Вода – 150 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Рис варіть у підсоленій воді до напівготовності. Потім остудіть його та додайте до курячого фаршу.
Крок 2. Очистіть цибулину та одну моркву. Наріжте цибулю дрібними кубиками, а морквину натріть на тертці. У миску до начинки додайте половину подрібнених овочів, приправте і посоліть до смаку.
Крок 3. Добре перемішайте начинку.
Крок 4. Підготуйте болгарський перець. Помийте овочі, зріжте верхівки та очистіть їх від білих перегородок та насіння.
Крок 5. Наповніть перці підготовленою начинкою. Складіть заготовки в глибоку каструлю. Залийте перці водою і посоліть до смаку. Тушіть блюдо під кришкою 10 хвилин.
Крок 6. На рослинній олії обсмажте до м’якості овочі, що залишилися: цибулю і моркву.
Крок 7. Подрібніть помідори через м’ясорубку. Потім додайте до обсмажених овочів томатну пасту та подрібнені помідори. Додайте трохи цукру та сіль за смаком, перемішайте та тушкуйте пару хвилин.
Крок 8. Потім додайте лавровий лист, нарізаний часник і мелений перець, продовжуйте тушкувати ще кілька хвилин.
Крок 9. Викладіть томатну підливу в каструлю з перцями. Накрийте каструлю і тушкуйте протягом півгодини на помірному вогні.
Крок 10. Готові фаршировані перці прикрасьте свіжою зеленню та подавайте на стіл. Смачного!
Перець з фаршем та рисом у томатному соусі
Перець з фаршем та рисом у томатному соусі закохує в себе з першого знайомства. Суміш фаршу та вареного рису ідеально підходить для фарширування, а також можна залишити верхівки перців і використовувати їх як кришечки, щоб начинка не випала при гасінні.
Час приготування: 1 ч.30 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій – 10.
Інгредієнти:
- Часник – 5 зубів.
- Фарш м’ясний – 800 гр.
- Перець солодкий болгарський – 15 шт.
- Чебрець – 10 гр.
- Рис варений – 1 ст.
- Перець чилі – 0,25 шт.
- Цукор-пісок – 2 ч.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Помідори – 10 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Сметана – 5 ст.л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Приготуйте томатну підливу. Поставте на вогонь сковороду, прогрійте її та влийте столову ложку олії. Обсмажте на ньому помідори нарізані кубиками протягом 7 хвилин, потім зменште нагрівання і тушкуйте їх протягом 10-15 хвилин. У середині гасіння додайте подрібнений часник та перець чилі. Наприкінці додайте сіль та цукор.
Крок 2. Протріть томатний соус через сито, щоб позбавитися від залишків шкірки.
Крок 3. Наріжте дрібними кубиками цибулю, морквину натріть на тертці. Обсмажте ці овочі до готовності на олії.
Крок 4. Для начинки змішайте у мисці фарш, смажені овочі та варений рис. Посоліть начинку і приправте за смаком.
Крок 5. У начинку додайте половину склянки холодної води та ще раз добре перемішайте масу.
Крок 6. Перці помийте, зріжте верхівки та очистіть овочі від перегородок та насіння. Наповніть перці м’ясною начинкою та розмістіть їх у глибокій каструлі. Перці закрийте зрізаними верхівками.
Крок 7. Залийте перці томатним соусом, додайте пару столових ложок сметани, зверху покладіть гілочки свіжого чебрецю. Готувати фаршировані перці можна двома способами: на плиті або в духовці. У духовці доведіть страву до кипіння за максимальної температури, потім зменшіть нагрівання до 200 градусів і запікайте перці протягом години. На плиті доведіть соус до кипіння, тушкуйте перці під кришкою протягом 40 хвилин.
Крок 8. Фаршировані перці в томатному соусі виходять дуже апетитними та смачними, подавайте їх у гарячому вигляді. Смачного!
Фаршировані перці половинками
Фаршировані перці половинками – це найпростіший спосіб приготування страви щодо обробки перців. Замість того, щоб витрачати час на вилучення насіння та білих перегородок із порожнини перців через невеликий отвір, ми просто розріжемо овочі навпіл і наповнимо їх начинкою.
Час приготування: 75 хв.
Час приготування: 25-30 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Морквина – 1 шт.
- Перець солодкий болгарський – 4 шт. + 2 шт. для соусу
- Рис – 100 грн.
- Фарш м’ясний – 300 грн.
- Олія – для смаження
- Сир твердий – 100 гр.
- Паприка мелена – 0,5 ч.л.
- Вода – 300 мл.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль за смаком
- Томатна паста – 1 ч.л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Коріандр – 0,25 ч.л.
- Куркума – 0,25 ч.л.
- Помідор – 1 шт.
- Зелень – до смаку
Процес приготування:
Крок 1. Перці помийте, розріжте уздовж навпіл зелені хвостики видаляти не обов’язково. Потім половинки очистіть від м’яких перегородок та насіння.
Крок 2. Рис необхідно відварити до напівготовності у підсоленій воді. Зелень та цибулю дрібно наріжте. У мисці змішайте фарш, варений рис, одну цибулину та зелень. Посоліть начинку і приправте за смаком, перемішайте.
Крок 3. Підготуйте овочі для підливки. Наріжте четвертинками кілець цибулину, морквину натріть на тертці, болгарський перець наріжте соломкою. Пасеруйте подрібнені овочі на олії до м’якості. Після цього додайте нарізаний помідор, подрібнений часник, томатну пасту, сіль та мелений перець за смаком. Влийте 300 мілілітрів гарячої води. Перемішайте, накрийте кришкою сковороду і тушкуйте на повільному вогні протягом 5 хвилин.
Крок 4. Овочевий соус викладіть у жароміцну форму. Перцеві половинки наповніть м’ясною начинкою та покладіть у форму. Запікайте блюдо в духовці за 200 градусів протягом 45 хвилин.
Крок 5. Твердий сир натріть на тертці. Вийміть форму з перцями з духовки. Посипте кожну фаршировану половинку сирною стружкою та поверніть форму в духовку на 7 хвилин.
Крок 6. Готові фаршировані перці-половинки подавайте на стіл відразу після приготування. Смачного!
Фаршировані перці з грибами
Фаршировані перці з грибами – це страва, яка підійде для пісного та вегетаріанського харчування. Такі варіанти страв хороші ще й тим, що їх можна заморозити і тримати в холодильнику як домашніх напівфабрикатів. У будь-який момент ви зможете розморозити фаршировані перці та приготувати їх на обід чи вечерю.
Час приготування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Печериці – 300 гр.
- Сіль за смаком
- Перець солодкий болгарський – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Олія – для смаження
- Вершки – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте овочі та печериці для страви.
Крок 2. Печериці помийте і наріжте невеликими шматочками.
Крок 3. Очистіть головку цибулі, наріжте кубиками.
Крок 4. Очистіть морквину та натріть її на великій тертці.
Крок 5. На олії обсмажте печериці протягом 5-7 хвилин.
Крок 6. Потім додайте подрібнену цибулю та моркву, перемішайте і продовжуйте смажити всі разом протягом 10 хвилин.
Крок 7. До грибів та овочів додайте сметану, сіль та перець, перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.
Крок 8. З перців зріжте верхівки, очистіть їх від перегородок та насіння.
Крок 9. Наповніть перці грибною начинкою.
Крок 10. Фаршировані перці помістіть у жароміцну форму, прикрийте зрізаними верхівками. Запікайте перці при 180 градусах протягом 25-30 хвилин.
Крок 11. Перець, фарширований грибами, можна подавати на стіл у гарячому вигляді зі сметаною. Смачного!
Фаршировані перці в мультиварці
Фаршировані перці в мультиварці – це ідеальна страва: бюджетний склад, соковита текстура і чудовий смак. Вам необхідно вибрати щільні та стиглі овочі, очистити їх та фарширувати, а розумна кухонна техніка зробить все інше.
Час приготування: 1 год. 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
порцій – 6.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 6 шт.
- Фарш – 400 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – 1 ст.л.
- Рис – 100 грн.
- Кукурудза консервована/заморожена – 100 гр.
- Сіль за смаком
- Квасоля консервована – 100 гр.
- Томатний соус – 100 гр.
- Сир твердий – 120 гр.
- Зіра мелена – 0,5 ч.л.
- Паприка мелена – 0,5 ч.л.
- Кінза – 4 гілки
- Сметана – для подачі
- Вода – 150 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть стиглі та щільні перці приблизно однакового розміру. Помийте їх, зріжте верхівки та очистіть від білих перегородок та насіння. Чашу мультиварки змастіть олією.
Крок 2. Рис відваріть до напівготовності в підсоленій воді, промийте прохолодною водою і відкиньте на друшляк.
Крок 3. У глибокій мисці змішайте фарш, варений рис, тертий на тертці сир, кукурудзу та квасолю. Посоліть начинку і приправте спеціями.
Крок 4. Наповніть перці начинкою та розташуйте їх у вертикальному положенні у чаші мультиварки. Влийте на дно воду.
Крок 5. Готуйте фаршировані перці в мультиварці в режимі «Гасіння» протягом години. При подачі посипте перці подрібненою кінзою та полийте сметаною. Смачного!
Перець з м’ясом, рисом та підливою в духовці
Перець з м’ясом, рисом та підливою в духовці – це апетитна страва, від якої неможливо відмовитись. У класичному рецепті для фарширування перців використовують суміш фаршу та вареного рису. Фарш може бути будь-яким на ваш розсуд. А підливу ми робитимемо з томатами на основі м’ясного бульйону.
Час приготування: 90 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій – 4-5.
Інгредієнти:
- Горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л.
- Помідори – 10 шт.
- Свинина на кістки – 1 кг
- Суміш перців мелена – до смаку
- Перець болгарський – 10 шт.
- Сіль за смаком
- Рис – 60 грн.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець запашний горошком – 6 шт.
- Лист лавровий – 5 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Паста томатная – 3 ст.л.
- Паприка мелена – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Усі необхідні продукти для фаршированих перців вказані у списку, підготуйте їх.
Крок 2. Зріжте м’ясо з кісточки, її будемо використовувати для варіння бульйону.
Крок 3. Очистіть цибулю та часник. Цибулину розріжте на великі часточки, щоб вони пройшли у вхідний отвір м’ясорубки.
Крок 4. Прокрутіть м’ясо разом із цибулею та часником через м’ясорубку.
Крок 5. Промийте рис проточною водою та викладіть його в миску до фаршу. Посоліть начинку і приправте спеціями, перемішайте.
Крок 6. У перців зріжте верхівки, видаліть м’які перегородки та насіння.
Крок 7. Фаршуйте перці м’ясною начинкою і викладіть їх у жароміцну форму.
Крок 8. Покладіть кісточку в каструлю і влийте воду, додайте лавровий лист, горошком перець і сіль. Зваріть бульйон.
Крок 9. Прокрутіть помідори через м’ясорубку. У бульйон додайте томатну пасту та подрібнені помідори. Проварити масу протягом 10 хвилин на помірному вогні.
Крок 10. Перці залийте підготовленою томатною підливою, форму вкрийте фольгою і відправте на годину в розігріту до 200 градусів духовку.
Крок 11. Фаршировані перці подавайте на стіл, полив їх томатним підливом. Смачного!
Болгарські перці з рибним фаршем та рисом
Болгарські перці з рибним фаршем та рисом – це страва з незвичайним складом, але запевняємо вас, її смак вам точно сподобається. До того ж, це чудовий спосіб включити в меню рибні продукти тим, хто не шанує рибу або не любить її запах. У такому тандемі продуктів не залишиться сліду від рибного запаху.
Час приготування: 1 год. 10 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Помідори – 150 гр.
- Філе рибне – 200 гр.
- Олія – для смаження
- Перець солодкий болгарський – 4 шт.
- Часник – 5 грн.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Імбир мелений – 0,5 ч.л.
- Рис – 80 грн.
- Морквина – 75 гр.
- Цибуля ріпчаста – 70 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Паста томатная – 60 гр.
- Вода – 350 мл.
- Укроп – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Рибне філе вибирайте будь-яке на свій смак, перці беріть середнього розміру із щільною та стиглою м’якоттю.
Крок 2. Промийте рисову крупу проточною водою кілька разів. Варіть рис у підсоленій воді протягом 15 хвилин. Потім злийте воду.
Крок 3. У перців виріжте місця кріплення плодоніжок, розріжте їх уздовж навпіл, очистіть овочі від перегородок та насіння. Обмийте половинки під краном від насіння, що залишилося.
Крок 4. Цибулю наріжте кубиками і обсмажте його на олії. Смажте 2-3 хвилини, помішуючи.
Крок 5. Морквину натріть на тертці і додайте до цибулі. Смажте овочі на повільному вогні протягом 5-7 хвилин.
Крок 6. Рибне філе дуже дрібно наріжте або прокрутіть через м’ясорубку.
Крок 7. До риби додайте варений рис, подрібнений часник та овочеву засмажку.
Крок 8. Наріжте помідори дрібними кубиками і додайте в миску до начинки. Розбийте куряче яйце, добре перемішайте начинку.
Крок 9. Також в начинку додайте подрібнений кріп, сіль та спеції до смаку, ще раз перемішайте масу.
Крок 10. Половинки перців наповніть підготовленою начинкою і розташуйте в об’ємній сковорідці.
Крок 11. Розведіть водою томатну пасту. Влийте в ємність із перцями томатну масу. Поставте сковороду на вогонь та доведіть підливу до кипіння. Потім накрийте кришкою сковороду і тушкуйте перці на повільному вогні протягом 30-40 хвилин. Якщо в процесі гасіння вода википить, долийте ще.
Крок 12. Готові перці, фаршировані рибним філе, посипте при подачі рубаною зеленню. Смачного!