Квасоляний суп – це популярна гаряча страва, яку варять із сухою та консервованою квасолею. Іноді застосовують зелену квасолю. Суп добре насичує. У добірці є різні рецепти, серед яких є як пісні, так і ситніші варіанти з м’ясом. Готуються супи просто. Деякі з них дуже швидко, інші вимагають більше часу.
Класичний квасоляний суп
Класичний квасоляний суп зварить навіть новачок. Страва виконується просто, але потребує багато часу. Квасоля вариться досить довго. Всупереч цьому суп виходить незвичайним до смаку. Пісне частування подобається тим, хто не вживає м’ясо.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Селера – 2 шт.
- Квасоля червона – 250 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Томатная паста – 1 ст.л.
- Картопля – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Укроп – 20 гр.
- Морква – 150 гр.
- Перець чилі – 10 гр.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як зварити смачний квасоляний суп? Суху квасолю перебираємо та ополіскуємо. Пересипаємо в посуд із питною водою. Кладемо ложку солі. Даємо набрякнути. Я лишаю на ніч.
Набряклу квасолю промиваємо. Перекладаємо в каструлю та оновлюємо воду. Розмістивши каструлю на середньому полум’ї та дочекавшись закипання, зменшуємо нагрівання та варимо квасолю на маленькому вогні 1 годину.
Миємо стручок пекучого перцю. Надрізавши вздовж, дістаємо начинки. Рубаємо соломкою.
Звільняємо від шкірки та лушпиння картоплю та цибулю. Подрібнюємо інгредієнти, як завжди для супу.
Очищену морквину ріжемо кубиками. Чисті стебла селери дрібно кришимо. Частину промитого кропу нарізаємо якомога дрібніше.
Овочеву нарізку та зелень закидаємо до звареної до напівготовності квасолі. Присмачуємо томатною пастою, врівноважуємо кислотність щіпкою цукрового піску. Солимо і перчимо. Розмішавши, варимо суп 1:00, не збільшуючи полум’я.
У приготований суп кладемо лаврушку і додаємо рубаний кріп, що залишився. Пробуємо і досолюємо, якщо потрібно. Проварюємо 5 хвилин. Відключивши нагрівання і прикривши, даємо настоятися 10 хвилин. Витягуємо лист лавра.
Наповнюємо тарілки гарячою стравою.
Суп із квасолею готовий! За бажанням присмачуємо сметаною і приступаємо до обідньої трапези. Смачного!
Суп із червоної консервованої квасолі
Суп із червоної консервованої квасолі вариться значно швидше, ніж із сухого продукту. Страва виходить наваристою і ситною. Якщо хочеться квасолевого супу, а часу в обріз, цей рецепт підходить якнайкраще. Апетитний суп – ідеальний варіант для сімейного обіду нашвидкуруч.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Курячі частини – 300 грн.
- Квасоля червона консервована – 250 гр.
- Перець болгарський – 100 гр.
- Чеснок – 1 зубчик.
- Томатная паста – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Олія – 30 мл.
- Морква – 100 гр.
- Петрушка – 10 гр.
- Сіль за смаком.
- Укроп – 10 гр.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Вода – 1,7 л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. Для наваристого курячого бульйону використовуємо частину пожирніше. Сьогодні в мене куряче стегно.
Крок 2. Курку опускаємо в каструлю з водою. Розміщуємо на плиті. На середньому полум’ї варимо до закипання і забираємо піну, застосувавши шумівку.
Крок 3. Зменшуємо температуру до стану нижче за середній і готуємо бульйон півгодини.
Крок 4. Зваривши курку, дістаємо з бульйону. Трохи остудивши, забираємо кістки і ріжемо м’якоть. Бульйон перепустити через сито і переливаємо в чисту каструлю.
Крок 5. Очистивши цибулю та морквину, нарізаємо кубиком.
Крок 6. Промиваємо болгарський перець, прибираємо серцевину. Ріжемо як попередні складові. Очистивши часник, кришимо ножем.
Крок 7. На сковорідку наливаємо 30 мл рослинного масла без запаху і прогріваємо на помірному вогні. Закидаємо морквину та цибулю. Пасеруємо до м’якості.
Крок 8. Засипаємо болгарський перець та часник.
Крок 9. Після перемішування готуємо засмажку пару хвилин.
Крок 10. Присмачуємо томатною пастою.
Крок 11. Додаємо пару кухарів бульйону.
Крок 12. Стомлюємо овочі кілька хвилин.
Крок 13. Розміщуємо каструлю з бульйоном на плиті та повертаємо м’ясо.
Крок 14. Закип’ятив, перекладаємо засмажку.
Крок 15. З квасолі зливаємо рідину та всипаємо її в суп.
Шаг 16. Солим и перчим.
Крок 17. Закип’ятивши суп, готуємо 5 хвилин. Промив кріп, дрібно рубаємо і закидаємо в суп.
Крок 18. Розмішавши, відключаємо полум’я.
Крок 19. Наповнюємо глибокі тарілки запашною стравою. Посипаємо рубаною петрушкою.
Крок 20. Кличемо домочадців та обідаємо. Смачного!
Квасоляний суп з м’ясом
Квасоляний суп з м’ясом вимагатиме мінімум інгредієнтів для реалізації рецепту. Замість яловичини можна використовувати інші види м’яса, більш бюджетні. Наваристий суп миттєво втамовує голод. Процес варіння подужає як досвідчений кулінар, так і новачок.
Час приготування – 2 год. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Квасоля – 150 гр.
- Яловичина – 500 гр.
- Картопля – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія вершкове/соняшникова – 25 гр.
- Морква – 50 грн.
- Соль – 1 ст.л.
- Вода – 2,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Складаємо потрібні продукти.
Крок 2. Перебравши 150 г квасолі і сполоснувши, опускаємо в холодну воду і залишаємо на 2 години. Краще подбати про це з вечора.
Крок 3. Підготовлену квасолю перекладаємо у “нову” воду. Розміщуємо на плиті. Довівши до кипіння, знижуємо нагрівання. Поваривши 1 годину 20 хвилин, засипаємо трохи солі. Доварюємо 10 хвилин і знімаємо з конфорки. Відвар не виливаємо, він нам ще знадобиться.
Крок 4. Обробляємо м’ясо, у мене 500 г яловичини, (зачищаємо від плівок, зрізаємо жир, якщо потрібно), промиваємо і розрізаємо на шматки бажаної величини.
Крок 5. У каструлю з питною водою кладемо м’ясо і ставимо закипати. При початковому вируванні прибираємо піну. Прикривши, варимо на маленькому вогні 1-1,5 години. Солимо бульйон.
Крок 6. Очистивши морквину і цибулину, подрібнюємо методом і розміром, що сподобався.
Крок 7. Звільнивши картоплю від шкірки, нарізаємо кубиками чи брусочками.
Крок 8. Розжаривши сковороду, розпускаємо 25 г масла – вершкового або соняшникового.
Крок 9. Кладемо морквину, цибулю та пасеруємо. Наливаємо ополоник бульйону і томимо.
Крок 10. До м’яса відправляємо картоплю.
Крок 11. Вивантажуємо засмажку. Пробуємо на сіль, при необхідності досолюємо. Присмачуємо приправами за бажанням. Проваривши 10 хвилин, засипаємо зварену квасолю, виливаємо відвар, що залишився, і доготуємо суп.
Крок 12. Розподіляємо квасоляний суп за порціями. Прикрашаємо зеленню та пробуємо страву. Смачного!
Суп із білої квасолі з куркою
Суп із білої квасолі з куркою ідеальний для осінньо-зимового періоду. Страва зігріває та насичує. Ароматний суп на курячому бульйоні допомагає одужанню у період високої захворюваності. Приготування квасолевого супу нескладне, але потребує певного часу.
Час приготування – 4 год. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Квасоля біла суха – 150 гр.
- Курка – 1 шт.
- Стебло селери – 1-2 шт.
- Шалот – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Оливкова олія – за смаком.
- Морква – 2-3 шт.
- Чеснок – 1 зубчик.
- Сіль за смаком.
- Петрушка – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Шавлія – за смаком.
- Твердий тертий сир – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. З вечора промиваємо квасолю та поміщаємо у холодну воду. Вранці зливаємо воду, заливаємо свіжою. Розміщуємо на плиті, встановивши помірну температуру. Закидаємо часточку часнику з кількома листочками шавлії за бажанням. Готуємо півгодини.
Крок 2. Промиваємо селеру і ріжемо на частини. Очищаємо морквину та цибулину. Промиваємо курку. Опускаємо в каструлю із холодною водою. Кладемо селеру, очищену цибулину та морквину. Солимо і ставимо варитися. З появою піни знімаємо її шумівкою. Зменшуємо нагрівання. Готуємо на малій температурі 3 години.
Крок 3. Якщо варити курку в скороварці, час приготування скоротитися вдвічі.
Крок 4. Проціджуємо квасолю. Очищаємо решту моркви та цибулю-шалот, тонко нарізаємо.
Крок 5. Готовий бульйон проціджуємо та відливаємо 2,5 літри в чисту каструлю. Засипаємо зварену квасолю та овочеву нарізку. Ставимо на плиту і чекаємо на появу перших бульбашок. Закривши, варимо 1,5 години на мінімальному полум’ї.
Крок 6. Курку відокремлюємо від кісток і розбираємо на волокна. Хвилин за 15 до кінця приготування супу вивантажуємо курку та подрібнену петрушку. Балансуємо смак сіллю та перцем.
Крок 7. Підсмажуємо хліб на сухій сковороді. Кладемо скибочку на дно глибокої тарілки і заливаємо квасолевим супом.
Крок 8. За бажання присмачуємо оливковою олією та посипаємо тертим сиром. Смачного!
Квасолевий суп не наш
Пісний квасоляний суп без м’яса добре втамовує голод, хоч і вариться без м’ясних виробів. Готується суп просто. Ситну страву легко зварить навіть новачок. Бюджетне частування має багатий смак і незабутній запах. Діти дуже люблять пісну страву і їдять із задоволенням і апетитом.
Час приготування – 1 год. 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Квасоля – 1 ст.
- Рис – 0,25-0,5 ст.
- Картопля – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – 30-40 мл.
- Морква – 1 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Зелень – до смаку.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч.л.
- Вода – 3 л.
Процес приготування:
Крок 1. Для скорочення часу на процесі варіння квасолю необхідно вимити, опустити в холодну воду і залишити на ніч. Обновивши воду зранку, варимо квасолю 40-60 хвилин на слабкій температурі. Якщо використовувати скороварку, квасоля звариться набагато швидше.
Крок 2. У цей час чистимо картоплю. морквину та головку цибулі. Розрізаємо картоплини кубиками чи брусками. Подрібнюємо моркву та кришимо цибулю.
Крок 3. Промитий рис запарюємо окропом. Через 5 хвилин зливаємо воду. Сорт та кількість крупи визначаємо залежно від бажаної густоти супу.
Крок 4. Каструлю з водою встановлюємо на конфорці. Закип’ятивши, сиплемо сіль, присмачуємо ложкою олії. Нагрів залишаємо на середньому рівні. Засипаємо картопляні кубики та рис. Закривши кришку, залишаємо варитись на чверть години.
Крок 5. На гарячій сковороді прогріваємо олію. Висипаємо овочі для засмаження. Перемішуючи, підсмажуємо до золотистості 5 хвилин|мінути|.
Крок 6. У киплячий суп засипаємо відварену квасолю та засмажку. У сковорідку наливаємо ополоник бульйону, обмиваємо стінки сковороди і виливаємо вміст у суп. Якщо необхідно, досолюємо. Перчим і закидаємо лист лавра. Проваривши 7 хвилин, відключаємо полум’я.
Крок 7. Промиваємо і рубаємо зелень (кріп, петрушку, все, що є) і засипаємо в квасоляний суп. Якщо немає свіжої зелені, замінюємо на сушену або заморожену.
Крок 8. Розмішавши суп, наповнюємо порційні тарілки для перших страв. Подаємо сметану та сухарики за бажанням. Смачного!
Суп із консервованої квасолі в томатному соусі
Суп із консервованої квасолі в томатному соусі виглядає яскраво та досить апетитно. Привабливе частування стане лідером серед бюджетних варіантів. Для курячого бульйону беремо будь-які частини. Для любителів супів понаваристіше, використовуємо спинки або стегенця.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Куряче м’ясо – 350 грн.
- Квасоля, консервована у томатному соусі – 420 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець солодкий – 150 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Олія – 30 мл.
- Морква – 100 гр.
- Паста томатная – 40 гр.
- Сіль за смаком.
- Петрушка – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Вода – 1,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Для супу на робочий стіл викладаємо потрібні інгредієнти.
Крок 2. Викладаємо курку (можна не розморожувати) у каструлю. Наливаємо 1,5 л холодної води. Трохи насипаємо солі та кладемо лавровий лист. Розміщуємо на конфорці. Довівши до активного кипіння, прибираємо піну, зменшуємо нагрівання. Варимо бульйон 40-60 хвилин.
Крок 3. Готову курку дістаємо з каструлі, остудити.
Крок 4. З м’яса прибираємо шкіру, виймаємо кісточки. М’якуш нарізаємо, перекладаємо в тарілку і затягуємо плівкою.
Крок 5. Бульйон переливаємо в чисту каструлю, пропускаючи через сито.
Крок 6. Очищаємо цибулю та морквину від лушпиння та шкірки, рубаємо кубиками.
Крок 7. Вимитий солодкий перець звільняємо від насіннєвої коробки та ріжемо так, як і попередні інгредієнти.
Крок 8. 300 г почищеної картоплі промиваємо і подрібнюємо, як завжди на суп.
Крок 9. Каструлю з бульйоном повертаємо на плиту і доводимо до кипіння. Опускаємо картоплю та готуємо 5 хвилин.
Крок 10. У розпеченій сковорідці нагріваємо олію. Висипаємо цибулю, моркву та солодкий перець. При розмішуванні підсмажуємо 5 хвилин до розм’якшення.
Крок 11. Присмачуємо натуральною томатною пастою. Вливаємо 2 кухарі бульйону.
Крок 12. Закриваємо і томимо 5 хвилин за мінімальної температури.
Крок 13. Перекладаємо томлені овочі в суп.
Крок 14. Кладемо лаврушку. Кип’ятимо 10 хвилин.
Крок 15. В останню чергу закладаємо консервовану квасолю із соусом.
Крок 16. Поваривши пару хвилин, присмачуємо сіллю та перцем. Тримаємо на вогні ще 3 хвилини.
Крок 17. Відключивши полум’я, закриваємо та наполягаємо суп чверть години.
Крок 18. Розливаємо суп по тарілках, розкладаємо курку. Промивши петрушку, дрібно кришимо. Посипаємо страву рубаною зеленню.
Крок 19. Густий поживний суп готовий до вживання. Смачного!
Квасоляний суп з картоплею
Квасоляний суп з картоплею – низькокалорійна страва, яка підходить тим, хто постить або береже фігуру і не їсть м’ясні вироби. Приготування супу не обтяжить, але доведеться набратися терпіння. Квасоля вариться досить довго. Для тих, хто постійно поспішає і не може виділити час на приготування, суху квасолю замінюємо на консервовану і кладемо її в кінці варіння.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Квасоля біла – 170 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Щавель – 200 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Олія – 3 ст.л.
- Морква – 80 грн.
- Паприка солодка мелена – 1 год.
- Сіль за смаком.
- Петрушка – 20 гр.
- Суміш перців – до смаку.
- Куркума – ½ ч.л.
- Вода – 1,7 л.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо необхідні компоненти. обполіскуємо щавель та петрушку.
Крок 2. Промиту квасолю кладемо в холодну воду проти ночі. Наступного дня перекладаємо у чисту воду. Розмістивши на великому вогні, доводимо до кипіння. Зменшивши нагрів, готуємо 1 годину.
Крок 3. Через 40 хвилин варіння квасолі, чистимо картоплю і дрібно ріжемо.
Крок 4. Картоплю кладемо в каструлю з окропом, при помірній температурі чекаємо вторинного закипання. Готуємо чверть години до розм’якшення.
Крок 5. Очищені та промиті цибулю та моркву довільно ріжемо.
Крок 6. Розташовуємо сковорідку на середньому нагріві. На гарячу поверхню наливаємо олію. Кладемо цибулю. При помішуванні пасеруємо до прозорості.
Крок 7. Висипаємо морквину. Готуємо 5 хвилин до легкої золотистості.
Крок 8. Приправляємо куркумою, паприкою та посипаємо сумішшю перців.
Крок 9. Об’єднавши інгредієнти, пасеруємо хвилину та відключаємо конфорку.
Крок 10. Проціджуємо відварену квасолю.
Крок 11. До картоплі вивантажуємо обсмажування.
Крок 12. Висипати квасолю.
Крок 13. Промитий щавель перебираємо, обриваємо стебла, що загрубіли, крупно рубаємо листочки і засипаємо в суп.
Крок 14. Солимо блюдо. Кладемо лист лавра. Розмішуємо.
Крок 15. Проваривши 5 хвилин, переставляємо суп на дерев’яну підставку.
Крок 16. Петрушку дрібно шаткуємо і кладемо в квасоляний суп.
Крок 17. Розмішавши та накривши кришкою, даємо настоятися 5 хвилин.
Крок 18. Пісним супом наповнюємо піали. Смачного!
Квасоляний суп з копченостями
Квасоляний суп з копченостями має невимовний запах. Суп готується швидше за попередні, так як для варіння застосовується консервована і стручкова квасоля. Суп виходить яскравим не лише за смаковими характеристиками, а й за зовнішнім виглядом. З цим рецептом ситний обід гарантовано.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Грудинка копченая – 250 гр.
- Квасоля біла консервована – 100 гр.
- Квасоля стручкова заморожена – 50 гр.
- Помідори – 300 грн.
- Картопля – 600 гр.
- Цибуля-порей – 100 гр.
- Олія – 3 ст.л.
- Морква – 50 грн.
- Петрушка – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Чеснок – 1 зубчик.
- Перець червоний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. На робочу поверхню виставляємо потрібні продукти. Готуємо окріп.
Крок 2. Копчену грудинку ріжемо шматками.
Крок 3. У товстостінну каструлю виливаємо олію. Прогріваємо на сильному вогні. Закладаємо грудинку і висмажуємо до хрумкого стану. Шумівкою дістаємо золотаві шматочки. Кладемо в тарілку.
Крок 4. Промиваємо цибулю-порей, нарізаємо кільцями.
Крок 5. Очищену моркву подрібнюємо смужками.
Крок 6. У гарячий жир від грудинки опускаємо овочеву нарізку. Пасеруємо 6 хвилин.
Крок 7. Почистивши картопляні бульби, ополіскуємо і ріжемо зручним способом.
Крок 8. Перекладаємо до обсмажування та готуємо 7 хвилин.
Крок 9. Заливаємо киплячу воду в товстостінну каструлю до овочів і чекаємо на повторне закипання.
Крок 10. Сполоснувши зелену квасолю, ділимо на кілька частин.
Крок 11. Перекладаємо в суп та проварюємо 10 хвилин.
Крок 12. Вимиті томати занурюємо в окріп на пару хвилин. Перекладаємо у крижану воду.
Крок 13. Знявши шкірку з томатів, вирізаємо плодоніжку. М’якуш дрібно ріжемо.
Крок 14. Звільнивши від лушпиння часник, давимо за допомогою часнику.
Крок 15. Видаливши рідину з консервованої квасолі, висипаємо продукт у суп. Додаємо томати та часник. Приправивши сіллю та перцем, розмішуємо і доготовляємо під кришкою 10 хвилин.
Крок 16. Промиту зелень (кріп та петрушку) дрібно кришимо.
Крок 17. Ароматним супом наповнюємо глибокі тарілки. Прикрашаємо зеленню та хрумкою грудинкою. Смачного!
Суп з квасолею та грибами
Суп з квасолею та грибами – пісний варіант смачної страви. Суп варимо на воді або використовуємо курячий бульйон для тих, хто не дотримується посту. Для тих, хто постить, рекомендую застосувати грибний бульйон, смак супу від якого стане яскравішим і насиченішим. Рецепт ідеально підходить людям з обмеженим часом – швидко та просто!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Квасоля консервована – 400 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Печериці – 400 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – для пасерування.
- Морква – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Зелень – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Вода/курячий бульйон – 2,5-3 л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваючи або звільнивши гриби від шкірки, розрізаємо тонкими слайсами. Очищаємо 1 морквину, 5 картоплин та цибулину. Подрібнюємо, як показано на фото.
Крок 2. В об’ємну каструлю заливаємо рідину та кип’ятимо. Вивантажуємо картоплю і продовжуємо варити 10 хвилин, вдруге закип’ятивши.
Крок 3. На розпечену поверхню товстостінної сковороди наливаємо олію. Підсмаживши цибулю до прозорого стану, висипаємо морквину.
Крок 4. Перемішавши, пасеруємо до м’якості моркви.
Крок 5. Зажарку висипаємо в каструлю.
Крок 6. У сковорідку висипаємо грибну нарізку. Підрум’янюємо на сильному полум’ї. З появою грибного соку випарюємо його.
Крок 7. Гриби перекладаємо в суп. У сковороду наливаємо трохи бульйону та обмиваємо її. Рідину виливаємо в суп. Довівши до закипання, засипаємо консервовану квасолю, процідивши від аквафаби. Розмішуємо.
Крок 8. Присмачуємо суп спеціями та закидаємо лаврушку. Закип’ятивши і проваривши 7 хвилин на мінімальному вогні, відключаємо нагрівання і залишаємо настоятися 10 хвилин.
Крок 9. Супниці наповнюємо ароматною стравою, прикрашаємо дрібно порізаним кропом. Сдобривши сметаною на розсуд, подаємо до столу. Смачного!
Квасоляний суп з грибами
Квасоляний суп з грибами виходить ситним та максимально апетитним. Те, що потрібно для пісної страви. Яскравий грибний смак зводить з розуму і запам’ятовується надовго. Процес варіння ускладнюється лише тимчасовими витратами приготування квасолі. Маніпуляції, що залишилися, освоїть будь-хто.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Квасоля біла – 1 ст.
- Рис – ІІ ст.
- Печериці – 300 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – 30 мл.
- Морква – 1 шт.
- Приправа грибна – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Зелень – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Вода – 3 л.
Процес приготування:
Крок 1. Сполоснувши квасолю, поміщаємо в каструлю з літром води. Залишаємо на 5 годин або на ніч. Набряклу квасолю ставимо варитися. Закип’ятивши, закриваємо кришкою і готуємо приблизно 1 годину.
Крок 2. Вимиті печериці варимо окремо у 2-х літрах води. Закип’ятивши, проварюємо 5 хвилин.
Крок 3. Картоплю звільняємо від шкірки, промиваємо і ріжемо скибочками.
Крок 4. Очищений лук дрібно кришимо.
Крок 5. Очистивши морквину, тонко подрібнюємо. Використовуючи шумівку, дістаємо гриби та дрібно нарізаємо.
Крок 6. Грунтовно промиваємо рис.
Крок 7. У киплячий грибний бульйон закидаємо картоплю та рис. Закладаємо половину цибулі та моркви. Закривши кришкою, готуємо 15 хвилин.
Крок 8. Прогрівши сковорідку з олією, пасеруємо цибулю і морквину.
Крок 9. Додаємо гриби і томимо 3 хвилини, перемішуючи компоненти.
Крок 10. Обсмажені овочі перекладаємо у суп. Викладаємо квасолю та виливаємо відвар, в якому вона варилася. Приправивши спеціями, варимо суп 7 хвилин|мінути|.
Крок 11. Ополіскуємо зелень і рубаємо дрібніше.
Крок 12. Висипаємо запашну нарізку в суп. Перемішавши, забираємо з плити. Наполягаємо 15 хвилин.
Крок 13. Заповнюємо тарілки грибним супом та насолоджуємося стравою. Смачного!