Фейхоа з медом – 4 рецепта на зиму

Рецепт фейхоа з медом обов’язково варто включити в свою кулінарну скарбничку ідей тим, хто любить робити заготовки на зиму. Ця суміш не тільки смачна і відмінно підходить для сніданку, ще вона дуже корисна і містить в собі вітаміни, яких так не вистачає в холодні дні.

Фейхоа, протерте з медом на зиму

Це, здавалося б, просте поєднання, насправді просто «бомба». Воно відмінно бореться з простудними захворюваннями, а готується дуже швидко. Це базовий рецепт, але по своєму смаку ви можете додавати до нього і інші інгредієнти.

Необхідні продукти:

  • 0,5 кг фейхоа;
  • півсклянки меду.

Процес приготування:

  • Фейхоа добре промийте, бажано навіть обдати ягоди окропом, оскільки вони будуть використовуватися разом зі шкіркою. Висушіть при кімнатній температурі або використовуйте серветки. Зріжте сухі хвостики.
  • Розділіть плоди на половини або четвертинки, помістіть в блендер і доведіть до стану пюре. Так само це можна зробити за допомогою м’ясорубки, але тоді доведеться пропустити їх через неї кілька разів, щоб всі частини добре измельчились.
  • Додайте в цю масу мед, перемішайте до однорідності, перекладіть в стерилізовані банки і зберігайте в холодильнику, використовуючи по мірі необхідності.

Рецепт приготування з імбиром

Фейхоа сам по собі володіє багатьма корисними властивостями, але якщо його ще і з’єднати з іншими, не менш цілющими, продуктами, то можна отримати справжній коктейль здоров’я. Зокрема, ця суміш з пряним корінням добре впливає на імунну систему, зміцнюючи її.

Необхідні продукти:

  • 0,5 літра меду;
  • 0,6 кг фейхоа;
  • 3 великі ложки перетертого імбиру.

Процес приготування:

  • Звичайно ж, почніть з промивки фейхоа. Робіть це обов’язково, адже шкурка теж використовується.
  • Поріжте ягоди на кілька частин, щоб їх зручніше було подрібнювати. Помістіть в блендер або комбайн і перетріть до стану пюре.
  • Корінь імбиру очистіть і натріть його, так щоб в результаті вийшло близько трьох великих ложок пряної стружки.
  • У блендер, де знаходиться пюре з фейхоа, викладіть імбир, увімкніть прилад ще на деякий час, щоб добре все з’єднати.
  • У цю масу викладіть мед, перемішайте. Перемістіть смачний складу в банки, закрийте кришками і зберігайте на холоді.
Дивіться також:  Засолювання капусти на зиму — 13 смачних рецептів соління

Фейхоа з медом і горіхами без варіння

Фейхоа з медом на зиму без варіння можна зробити ще смачніше, якщо додати горіхи. Можна використовувати абсолютно будь-які, підійдуть і «бюджетні» волоські. Щоденне вживання такої суміші полегшить перебіг респіраторних захворювань.

Необхідні продукти:

  • 150 г будь-яких горіхів за смаком;
  • 0,75 кг фейхоа;
  • 250 грам меду.

Процес приготування:

  • Промиті і обсушені ягоди розріжте на частини для зручності перемелювання. Помістіть в блендер і подрібнюйте, поки вони не перетворяться на пюре.
  • Горіхи можна теж перебити, але тоді вони стануть занадто дрібними, а набагато смачніше, коли вони трапляються на зуб, тому краще передавити їх качалкою або чим-небудь іншим.
  • З’єднайте пюре з фейхоа, з медом і горіхами, добре перемішайте до однорідності і перекладіть в підготовлені банки. Їх закрийте кришками і приберіть в холодильник на зберігання.

З додаванням лимонів на зиму

Фейхоа з шматочками лимона — одне з найкращих поєднань. Але меду для такого варення потрібно трохи більше, так як обидва продукту дають кислий присмак.

Необхідні продукти:

  • один лимон;
  • 250 грам меду;
  • 0,6 кг фейхоа.

Процес приготування:

  • Промийте плоди, добре обсушити, видаліть сухі хвостики.
  • Поріжте ягоди на невеликі шматочки і доведіть до стану пюре за допомогою блендера або комбайна. Можна зробити це через м’ясорубку, прокрутивши масу кілька разів.
  • Так само можна вчинити і з лимоном. Або ж прибрати з нього шкірку і розім’яти руками, так щоб вийшла каша.
  • З’єднайте фейхоа, з медом та лимоном, перемішайте. Помістіть масу в стерилізовані банки, закрийте їх кришками і зберігайте в холодному місці.

Очищати чи шкірку?

Як видно з багатьох рецептів приготування, фейхоа завжди використовується разом зі шкіркою, тому, звичайно, багато хто замислюється про те, чи потрібно шкірку очищати?

Дивіться також:  Варення з гарбуза з курагою – 7 рецептів

Сама по собі вона не містить жодних шкідливих речовин, швидше навпаки, вона корисніша, ніж м’якоть плоду, і вважається дуже сильним антиоксидантом.

Інша справа, що в шкірки трохи специфічний смак, який може сподобатися далеко не всім. Тому іноді, якщо готуєте страву без теплової обробки, її рекомендують очищати. Але робити це чи ні, залежить від особистого вибору кожного. Якщо ви хочете отримати максимальну користь від ягід, краще їжте їх в «одязі».

Якщо ж зовсім не вдається перетерпіти смак шкурки, то доведеться її прибрати. Але не поспішайте викидати цей цінний продукт. Спробуйте засушити його і класти в чай. Шкірка фейхоа не тільки зробить напій корисніше, але і додасть йому особливий аромат.

Коли ж ви хочете приготувати соус з фейхоа, шкірка у нього точно не знадобиться. Досить тільки перебити м’якоть, додати кілька інгредієнтів і заправка готова.

Скільки часу можна зберігати заготовку?

В першу чергу, щоб заготовка зберігалася довго, потрібно вибрати відповідні плоди. Вони повинні бути стиглими і купувати їх необхідно тільки в самий сезон, тобто з початку жовтня до кінця листопада. Купуючи ягоди в інший час, ви ризикуєте не застати їх корисні властивості.

  • Роблячи «живу» суміш, не проводячи термічну обробку, виходить зберегти всі вітаміни, але при цьому готовий продукт не зможе стояти дуже довго. Після приготування масу потрібно помістити в промиті банки окропом, щільно закрити кришками і тримати тільки в холодильнику, де термін їх зберігання не повинен перевищувати двох місяців.
  • Збільшити строк до півроку можна процесом заморозки, причому мед виступить природним консервантом, сприяє тривалому зберіганню. Але в цьому випадку не вдасться поласувати смачною сумішшю в будь-який час, адже її доведеться спочатку доводити до кімнатної температури.
  • Якщо хочеться зберегти свіжість ще довше, то доведеться варити варення.
Дивіться також:  Бальзамічний оцет: що це таке, застосування і рецепти
Прокрутка до верху