Якщо хочеться влаштувати вечерю в італійському стилі, але немає можливості йти в ресторан, можна приготувати одне з традиційних страв цієї кухні. Воно носить назву фетучіні з грибами. Це один з найбільш популярних рецептів фетучіні.
Класичний рецепт
Базовий рецепт поєднує в собі швидкість і простоту приготування, а також пікантний смак, який блюдо отримує від доданих до нього печериць. Традиційно італійці самостійно виготовляють фетучіні з домашнього тесту. Для спрощення можна придбати готову пасту, яка продається в магазині.
Феттуччіне з італійської мови дослівно перекладається як «стрічка». Це пояснює її форму – плоский, завширшки сягає 7 мм.
Вам знадобиться:
- паста фетучіні – 200 г;
- печериці – 150-160 г;
- вершкове масло – 50 г;
- часник – 1 зубчик;
- сіль – за смаком;
- сир твердий – 50 р.
Покрокова інструкція:
- Важливо: попередньо розігріти сковороду не потрібно. Краще взяти посуд з товстим дном.
- Часник порубати.
- Розрізати На пластинки гриби.
- Включити вогонь, поставити на плиту сковорідку з олією.
- Засипати часник.
- Гриби викласти до часнику і смажити до золотистого відтінку на середньому вогні, посолити.
- У цей час зварити пасту до напівготовності (стан «аль-денте»).
- Злити рідину з каструлі.
- Пасту викласти до грибів, розмішати і гріти 4 хвилини.
- Перед подачею на стіл обсипати натертим сиром. Добре підходить пармезан.
«Аль-денте» в перекладі з італійського означає «на зубок». Це означає, що паста повинна залишатися злегка недовареною, твердою і м’якою всередині.
У вершковому соусі
Фетучіні з грибами у вершковому соусі має більш ніжний смак, ніж базовий рецепт. Вершки відтіняють смак грибів, роблячи їх м’якими, тануть у роті.
Вам знадобиться:
- оливкова олія – 20 г;
- вершкове масло – 20 г;
- часник – 1-2 зубчики;
- печериці – 150-160 г;
- ріпчаста цибуля – 1⁄2 цибулини;
- вершки (чим вище жирність, тим смачніше) – 150 мл;
- фетучіні – 200 г;
- сіль – за смаком;
- сир – 50 р.
Покрокова інструкція:
- Подрібнити часник, зубчик – на 1-2 пластинки.
- Нарізати кубиками цибулю.
- Гриби подрібнити на пластини середнього розміру.
- На холодній сковороді слід підігріти суміш з оливкової та соняшникової олії.
- Викласти часник, обсмажувати 2 хвилини, потім дістати.
- Викласти гриби.
- Почекати поки вони пустять сік, і обсмажувати, поки не випарується рідина.
- Посолити, при бажанні – поперчити.
- До грибів викласти половинку цибулини, обсмажувати.
- Влити вершки, зменшити вогонь і тушкувати до готовності.
- Під час гасіння грибів у вершках приготувати пасту.
- Велика кількість води, посолити, поставити на вогонь, почекати поки вона закипить.
- Додати пасту і варити до стану напівготовності.
- Готову пасту викласти на тарілки, зверху полити вершково-грибним соусом.
- Натерти сир і покласти зелень.
З додаванням шинки
Це блюдо буде більш ситним – в ньому є м’ясна складова. Ідеальний варіант, якщо немає бажання возитися з сирим м’ясом, наприклад, куркою.
Вам знадобиться:
- паста – 200 г;
- сир – 50 г або більше – за смаком;
- шинка – 200 г;
- вершки – 150 мл;
- часник – 1 зубчик;
- сіль, перець – за смаком;
- масло вершкове – 50 г.
Покрокова інструкція:
- Поставити воду на плиту, довести до кипіння і посолити. Фетучіні відварити до стану «аль денте».
- Вершкове масло викласти на холодну сковороду і розтопити.
- Розкласти порубаний часник і обсмажити.
- До них викласти шинку і готувати ще 2 хвилини.
- Посолити і поперчити.
- Вилити вершки і додати сир.
- Тушкувати до готовності.
- Порційно розкласти фетучіні, зверху полити соусом.
- Фетучіні з грибами і шинкою готово.
Паста феттучині з куркою і грибами
Фетучіні з куркою і грибами – більш ускладнений рецепт.
Вам знадобиться:
- філе курки – 150 г;
- сіль, перець – за смаком;
- оливкова олія – за смаком;
- печериці – 120 г (підійдуть і інші гриби, але вони готуються довше);
- фетучіні – 200 г;
- вершки жирні – 200 мл;
- сир пармезан – 100 р.
Інструкція приготування:
- Філе необхідно подрібнити на кубики, обмазати сіллю і перцем.
- Залишити просочитися філе на 20 хвилин.
- Обсмажити на оливковій олії до напівготовності.
- До них додати печериці, які попередньо порубати на пластини.
- Протягом 10 хвилин смажити, іноді помішувати.
- Підігріти вершки на середньому вогні. Не кип’ятити.
- Додати теплі вершки до м’яса та грибів.
- При необхідності посолити.
- Пасту відчинити до напівготовності.
- Натерти сир.
- Змішати всі інгредієнти.
Як зробити з беконом
Ще одна варіація рецепту з м’ясної добавкою.
Вам знадобиться:
- бекон – 100 г;
- печериці – 100 г;
- паста – 150 г;
- вино біле сухе – 150 г;
- вершки – 100 мл;
- сіль і перець – за смаком;
- часник – 1-2 зубчики;
- сир – 100 р.
Покрокова інструкція:
- Дрібно порізати бекон.
- Печериці измелить.
- Томити бекон на сковороді кілька хвилин на малому вогні.
- До нього викласти гриби.
- Збільшити вогонь і обсмажувати, помішуючи інгредієнти.
- Додати часник.
- Влити вино і тушкувати до випаровування рідини наполовину.
- Влити вершки.
- Всипати сир.
- Готувати ще пару хвилин.
- Попередньо відварити локшину і додати до решти інгредієнтів.
Готуємо з яловичиною
Для любителів м’яса є такий варіант рецепту – феттуччіне з яловичиною.
Вам знадобиться:
- м’якоть яловичини – 300 г;
- фетучіні – 300 г;
- печериці – 200 г;
- вершки – 250 мл;
- бульйон на м’ясі – 250 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль, перець, паприка – за смаком;
- зелень – за смаком;
- кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
Інструкція приготування:
- Промите і обсушенное м’ясо тонко порізати.
- Гриби подрібнити на пластини.
- Змішати бульйон із крохмалем.
- Нашаткувати цибулю і зелень.
- Відварити локшину до стану «аль денте».
- Сковороду прогріти.
- Викласти яловичину і на сильному вогні смажити 3 хвилини без масла.
- Прибрати м’ясо зі сковороди.
- Викласти в посуд гриби, смажити до випаровування рідини.
- Прибрати гриби до м’яса.
- Пасерувати цибулю.
- Додати паприку.
- Бульйон з крохмалем, влити в сковороду.
- Викласти м’ясо і печериці.
- Влити вершки.
- Посолити і поперчити.
- Тушкувати до готовності.
- Зварені фетучіні викласти на сковороду, перемішати, нагріти пару хвилин.
- Обсипати сиром і зеленню.
Влаштувати вдома вечір італійської кухні? Легко! Навіть не маючи кулінарних навичок, можна порадувати близьких цікавою стравою.