Фетучіні (фетучине) з грибами – 6 рецептів приготування

Якщо хочеться влаштувати вечерю в італійському стилі, але немає можливості йти в ресторан, можна приготувати одне з традиційних страв цієї кухні. Воно носить назву фетучіні з грибами. Це один з найбільш популярних рецептів фетучіні.

Класичний рецепт

Базовий рецепт поєднує в собі швидкість і простоту приготування, а також пікантний смак, який блюдо отримує від доданих до нього печериць. Традиційно італійці самостійно виготовляють фетучіні з домашнього тесту. Для спрощення можна придбати готову пасту, яка продається в магазині.

Феттуччіне з італійської мови дослівно перекладається як «стрічка». Це пояснює її форму – плоский, завширшки сягає 7 мм.

Вам знадобиться:

  • паста фетучіні – 200 г;
  • печериці – 150-160 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль – за смаком;
  • сир твердий – 50 р.

Покрокова інструкція:

  • Важливо: попередньо розігріти сковороду не потрібно. Краще взяти посуд з товстим дном.
  • Часник порубати.
  • Розрізати На пластинки гриби.
  • Включити вогонь, поставити на плиту сковорідку з олією.
  • Засипати часник.
  • Гриби викласти до часнику і смажити до золотистого відтінку на середньому вогні, посолити.
  • У цей час зварити пасту до напівготовності (стан «аль-денте»).
  • Злити рідину з каструлі.
  • Пасту викласти до грибів, розмішати і гріти 4 хвилини.
  • Перед подачею на стіл обсипати натертим сиром. Добре підходить пармезан.

«Аль-денте» в перекладі з італійського означає «на зубок». Це означає, що паста повинна залишатися злегка недовареною, твердою і м’якою всередині.

У вершковому соусі

Фетучіні з грибами у вершковому соусі має більш ніжний смак, ніж базовий рецепт. Вершки відтіняють смак грибів, роблячи їх м’якими, тануть у роті.

Вам знадобиться:

  • оливкова олія – 20 г;
  • вершкове масло – 20 г;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • печериці – 150-160 г;
  • ріпчаста цибуля – 1⁄2 цибулини;
  • вершки (чим вище жирність, тим смачніше) – 150 мл;
  • фетучіні – 200 г;
  • сіль – за смаком;
  • сир – 50 р.
Дивіться також:  Баклажанна ікра – 6 рецептів з покроковим описом

Покрокова інструкція:

  • Подрібнити часник, зубчик – на 1-2 пластинки.
  • Нарізати кубиками цибулю.
  • Гриби подрібнити на пластини середнього розміру.
  • На холодній сковороді слід підігріти суміш з оливкової та соняшникової олії.
  • Викласти часник, обсмажувати 2 хвилини, потім дістати.
  • Викласти гриби.
  • Почекати поки вони пустять сік, і обсмажувати, поки не випарується рідина.
  • Посолити, при бажанні – поперчити.
  • До грибів викласти половинку цибулини, обсмажувати.
  • Влити вершки, зменшити вогонь і тушкувати до готовності.
  • Під час гасіння грибів у вершках приготувати пасту.
  • Велика кількість води, посолити, поставити на вогонь, почекати поки вона закипить.
  • Додати пасту і варити до стану напівготовності.
  • Готову пасту викласти на тарілки, зверху полити вершково-грибним соусом.
  • Натерти сир і покласти зелень.

З додаванням шинки

Це блюдо буде більш ситним – в ньому є м’ясна складова. Ідеальний варіант, якщо немає бажання возитися з сирим м’ясом, наприклад, куркою.

Вам знадобиться:

  • паста – 200 г;
  • сир – 50 г або більше – за смаком;
  • шинка – 200 г;
  • вершки – 150 мл;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль, перець – за смаком;
  • масло вершкове – 50 г.

Покрокова інструкція:

  • Поставити воду на плиту, довести до кипіння і посолити. Фетучіні відварити до стану «аль денте».
  • Вершкове масло викласти на холодну сковороду і розтопити.
  • Розкласти порубаний часник і обсмажити.
  • До них викласти шинку і готувати ще 2 хвилини.
  • Посолити і поперчити.
  • Вилити вершки і додати сир.
  • Тушкувати до готовності.
  • Порційно розкласти фетучіні, зверху полити соусом.
  • Фетучіні з грибами і шинкою готово.

Паста феттучині з куркою і грибами

Фетучіні з куркою і грибами – більш ускладнений рецепт.

Вам знадобиться:

  • філе курки – 150 г;
  • сіль, перець – за смаком;
  • оливкова олія – за смаком;
  • печериці – 120 г (підійдуть і інші гриби, але вони готуються довше);
  • фетучіні – 200 г;
  • вершки жирні – 200 мл;
  • сир пармезан – 100 р.
Дивіться також:  Як засолити ікру форелі в домашніх умовах – 6 рецептів

Інструкція приготування:

  • Філе необхідно подрібнити на кубики, обмазати сіллю і перцем.
  • Залишити просочитися філе на 20 хвилин.
  • Обсмажити на оливковій олії до напівготовності.
  • До них додати печериці, які попередньо порубати на пластини.
  • Протягом 10 хвилин смажити, іноді помішувати.
  • Підігріти вершки на середньому вогні. Не кип’ятити.
  • Додати теплі вершки до м’яса та грибів.
  • При необхідності посолити.
  • Пасту відчинити до напівготовності.
  • Натерти сир.
  • Змішати всі інгредієнти.

Як зробити з беконом

Ще одна варіація рецепту з м’ясної добавкою.

Вам знадобиться:

  • бекон – 100 г;
  • печериці – 100 г;
  • паста – 150 г;
  • вино біле сухе – 150 г;
  • вершки – 100 мл;
  • сіль і перець – за смаком;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • сир – 100 р.

Покрокова інструкція:

  • Дрібно порізати бекон.
  • Печериці измелить.
  • Томити бекон на сковороді кілька хвилин на малому вогні.
  • До нього викласти гриби.
  • Збільшити вогонь і обсмажувати, помішуючи інгредієнти.
  • Додати часник.
  • Влити вино і тушкувати до випаровування рідини наполовину.
  • Влити вершки.
  • Всипати сир.
  • Готувати ще пару хвилин.
  • Попередньо відварити локшину і додати до решти інгредієнтів.

Готуємо з яловичиною

Для любителів м’яса є такий варіант рецепту – феттуччіне з яловичиною.

Вам знадобиться:

  • м’якоть яловичини – 300 г;
  • фетучіні – 300 г;
  • печериці – 200 г;
  • вершки – 250 мл;
  • бульйон на м’ясі – 250 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, перець, паприка – за смаком;
  • зелень – за смаком;
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.

Інструкція приготування:

  • Промите і обсушенное м’ясо тонко порізати.
  • Гриби подрібнити на пластини.
  • Змішати бульйон із крохмалем.
  • Нашаткувати цибулю і зелень.
  • Відварити локшину до стану «аль денте».
  • Сковороду прогріти.
  • Викласти яловичину і на сильному вогні смажити 3 хвилини без масла.
  • Прибрати м’ясо зі сковороди.
  • Викласти в посуд гриби, смажити до випаровування рідини.
  • Прибрати гриби до м’яса.
  • Пасерувати цибулю.
  • Додати паприку.
  • Бульйон з крохмалем, влити в сковороду.
  • Викласти м’ясо і печериці.
  • Влити вершки.
  • Посолити і поперчити.
  • Тушкувати до готовності.
  • Зварені фетучіні викласти на сковороду, перемішати, нагріти пару хвилин.
  • Обсипати сиром і зеленню.
Дивіться також:  Сало в розсолі у банці – 6 смачних рецептів засолювання

Влаштувати вдома вечір італійської кухні? Легко! Навіть не маючи кулінарних навичок, можна порадувати близьких цікавою стравою.

Прокрутка до верху