М’ясо індички одне з найбільш смачних, корисних і дієтичних видів. Найкраще блюдо виходить з філе індички в духовці. Воно виходить ніжним, м’яким і поживним, а його дивовижний аромат притягне на кухню всю сім’ю.
Індичка, запечена в духовці — класичний рецепт
М’ясо птиці ідеально як для святкового столу, так і в якості основного страви для бажаючих схуднути. Його смак можна урізноманітнити будь-якими інгредієнтами на ваш вибір.
Але класичний, перевірений часом рецепт ніщо не може замінити. Зазвичай для такої справи використовується повна тушка індички.
Вам знадобляться:
- індичка — 1 тушка;
- три апельсина;
- три яблука;
- трохи соєвого соусу;
- мелений перець різних сортів;
- сіль і часник за смаком.
Кроки в приготуванні:
- Якщо ви вже купили готову заморожену птицю, її необхідно розморозити і помити. Якщо ж ви щасливий володар домашніх індичок, то тушку рекомендується ретельно обробити, позбавивши її від ліверу і промити під краном. Поверхня м’яса потрібно промокнути рушником.
- Тепер можна приступати до маринаду. Головний його компонент — апельсини. З них варто видавити сік в окрему миску. Вилийте туди соєвий соус і покришіть дрібні шматочки часнику.
- Не забудьте розтерти підготовлену індичку сумішшю солі і перцю.
- М’ясо перекласти в глибоку каструлю і вилити в неї суміш з апельсинового соку. Посуд закрити кришкою і поставити в холодильник на добу.
- Після того, як час вийде, дістаньте тушку з соку і нафаршируйте її подрібненими яблуками і апельсинами.
- Деко застелити фольгою і вилийте трохи на що залишився маринад. Покладіть в соус птицю і укрийте зверху фольгою.
- Температура духовки — 180 градусів Цельсія. Час запікання — 1,5 години.
- Після закінченні часу зніміть фольгу і перевірте готовність тушки. Після цього, залежно від стану можна продовжувати готування ще годину.
Філе індички, запечена в рукаві в духовці
Герметичний рукав забезпечує приготування птиці у своєму власному соку. Завдяки цьому, блюдо вийде соковитим і фантастичним на смак.
Список інгредієнтів:
- філе стегна індички;
- три помідора;
- пучок свіжої зелені;
- сіль і масло рослинне по смаку;
- соус соєвий;
- один лимон;
- рослинна олія будь-якого сорту;
- сушений перець.
Як приготувати:
- Для початку візьмемося за маринад. З лимона вичавити весь сік і вилити його в миску до соєвого соусу. Туди ж додати порубаний часник і приправи.
- Оброблену вищевказаним способом індичку занурити в маринад і прибрати в холодильник під кришкою на одну ніч.
- Підготувати рукав для запікання. У нього закласти мариноване філе разом з порізаними часточками помідорами і додати туди два зубчики часнику і вилити сік, що залишився. Кінці рукава зав’язати мотузкою.
- Підготувати духовку, розігрівши її до 190 градусів і вставити лист з птахом. Час запікання — 40 хвилин.
- Щоб блюдо було рум’яним і мало апетитну золотисту скоринку, рекомендується за 30 хвилин до фінішу розрізати кульок ножем і продовжувати готування далі.
- За кілька хвилин до закінчення готування посипте індичку зеленню або прянощами на ваш смак.
Рецепт приготування з картоплею
Використання картоплі звільнить вас від приготування гарніру. Можна запікати всю індичку цілком, а можна по шматочках — так ви витратите менше часу.
Компоненти рецепту:
- картопляні бульби — 1 кг;
- частини індички — 1 кг;
- часник — пол головки;
- олія рослинна, сіль і прянощі — за смаком.
Спосіб приготування:
- У цьому рецепті тушка індички розрізається на декілька частин.
- Очистіть і промийте картоплю. Нарізати його в залежності від розмірів бульб. Великі розділіть на 2 частини, дрібні залиште цілими.
- Помістити в одну загальну посуд картоплю і м’ясо, до них додати видавлений на пресі часник і сіль.
- Для пікантності можна налити рослинне або оливкове масло.
- Всі підготовлені компоненти добре перемішати між собою.
- Покласти все в пакет для запікання. Закріпіть відкриті кінці.
- Готуйте індичку з картоплею при температурі 190 градусів протягом 60 хвилин.
Відбивні з філе індички в духовці
Відбивна з індички особливо підійде людям, що сидять на дієті. Вона низькокалорійна, насичена вітамінами і мікроелементами, неймовірно ніжна.
Список продуктів:
- м’ясо індички — 0,6 кг;
- один помідор;
- один болгарський перець будь-якого кольору;
- одна цибулина;
- сир — 0,1 кг;
- майонез, прянощі і масло за смаком.
Як приготувати:
- Якщо філе не підготовлено, то слід нарізати на порції і гарненько відбити з обох сторін.
- Залийте деко або форму для запікання масло і покладіть в нього м’ясо. Залиште в такому вигляді на 30 хвилин.
- За цей час треба підготувати овочі. Обробіть їх і поріжте тонкими кільцями. Пропустіть твердий сир через тертку, а в майонез насипте прянощі.
- Викладіть овочі поруч з отбивным м’ясом. Кожен шматочок мачає в майонезну суміш.
- Духовку довести до температури 190-200 градусів. Вставляємо деко і запікаємо 40 хвилин. За 10 хвилин до фінішу посипте апетитно пахне блюдо сиром.
Стейк з м’яса в духовці
Порадуйте своїх домашніх соковитим стейком з індички. Особливо зрадіють такому обіду чоловіча половина сім’ї. Крім того, страва чудово підійде для виїзду на природу.
Вам знадобиться:
- готові шматочки стейка — 2 шт;
- трохи рослинного масла;
- перець і сіль за смаком;
- чебрець — 4 гр;
- два зубчики часнику.
Покрокова інструкція:
- Готові шматочки для шашлику можна купити в магазині.
- Дрібно ріжемо часник.
- Втираємо спеції і сіль в кожен шматок індички.
- Зверху насипаємо часник і ллємо олію. Залишаємо для маринування на 20-30 хвилин.
- Після цього підготовлені для запікання стейки можна покласти в рукав або в спеціальну форму.
- Накаляем духовку до температури 220 градусів і поміщаємо апетитне м’ясо. Ставимо таймер на 25 хвилин.
- Після закінчення часу можна розрізати герметичний рукав і готувати ще чверть години.
- Для стейка можна вибрати будь-який гарнір.
З грибами і сиром
Для тих, хто дуже суворо стежить за дієтою і вважає калорії створений спеціальний рецепт з грибами і сиром. Але такий варіант сподобається всім гостям і домашнім.
Інгредієнти:
- філе — 0,5 кг;
- гриби — 0,2 кг;
- сир — 0,2 кг;
- два помідора;
- спеції, сіль-за смаком;
- оливкова олія — 30 мл
Варіант приготування:
- Для початку варто підготувати цибулю і гриби, які потрібно позбавити від зайвої шкірки. Цибулю порізати маленькими квадратики, а гриби — скибочками.
- Спочатку посмажити на сковороді цибулю, а через 3 хвилини додати до нього гриби. Всі разом готувати 5 хвилин. Не забудьте додати сіль.
- Грудку індички потрібно порізати тонкими скибочками до 6 мм завтовшки або купити в магазині готові, ідеально нарізані шматочки.
- Їх рекомендується обваляти в прянощах, перці і солі і перекласти на деко, який попередньо був змазаний маслом.
- Зверху на м’ясо покласти скибочки помідор, посипані в свою чергу тертим сиром.
- Нагріти духовку до 200 градусів, вставити деко. Час запікання — 20 хвилин.
- Як гарнір можна подавати до будь-якого столу пюре, відварений рис або запечені овочі.
Філе індички з овочами в духовці
Якщо ви вже перепробували багато рецепти, можна з’єднати всі інгредієнти, і вийде чудова страва. Індичка, запечена в духовці з овочами, буде чудово виглядати на будь-якому святковому столі.
Необхідні інгредієнти:
- філе;
- соєвий соус;
- сир — 50 гр;
- 10 невеликих картоплин;
- горошок зелений — 1 консервна банка;
- 4 головки цибулі;
- базилік;
- два помідора;
- три зубчики часнику;
- сіль та інші спеції за смаком.
Як приготувати:
- М’ясо необхідно позбавити від нутрощів, промити і обсушити. Після процедури початкової обробки натерти різними спеціями і сіллю. Зверху залити соусом.
- Цибулю і часник обробити і обсмажити на сковороді в будь-якому сорті масла на ваш смак.
- Шматочки філе посмажити протягом 2 хвилин. Після цього надіслати до них тушкуватися порізані скибочками томати.
- Почищену картоплю порізати тонкими квадратиками і додати до підготовлюваних на сковороді основних інгредієнтів.
- Розкласти базилік і горошок.
- Як овочі дадуть сік і трохи обсмажаться, перекласти все на деко.
- Духовку нагріти до 180 градусів і запікати вміст 10 хвилин. Після цього присипати все сиром і готувати ще 5 хвилин. Розкішне страву готове.
Страви з індички здивують вас своїм різноманіттям інгредієнтів. Вони підійдуть як для звичайного обіду або вечері, так і для святкових заходів.
Експериментуйте в процесі готування і складайте свій ідеальний рецепт індички в духовці.