Філе індички в духовці – 7 рецептів

М’ясо індички одне з найбільш смачних, корисних і дієтичних видів. Найкраще блюдо виходить з філе індички в духовці. Воно виходить ніжним, м’яким і поживним, а його дивовижний аромат притягне на кухню всю сім’ю.

Індичка, запечена в духовці — класичний рецепт

М’ясо птиці ідеально як для святкового столу, так і в якості основного страви для бажаючих схуднути. Його смак можна урізноманітнити будь-якими інгредієнтами на ваш вибір.

Але класичний, перевірений часом рецепт ніщо не може замінити. Зазвичай для такої справи використовується повна тушка індички.

Вам знадобляться:

  • індичка — 1 тушка;
  • три апельсина;
  • три яблука;
  • трохи соєвого соусу;
  • мелений перець різних сортів;
  • сіль і часник за смаком.

Кроки в приготуванні:

  • Якщо ви вже купили готову заморожену птицю, її необхідно розморозити і помити. Якщо ж ви щасливий володар домашніх індичок, то тушку рекомендується ретельно обробити, позбавивши її від ліверу і промити під краном. Поверхня м’яса потрібно промокнути рушником.
  • Тепер можна приступати до маринаду. Головний його компонент — апельсини. З них варто видавити сік в окрему миску. Вилийте туди соєвий соус і покришіть дрібні шматочки часнику.
  • Не забудьте розтерти підготовлену індичку сумішшю солі і перцю.
  • М’ясо перекласти в глибоку каструлю і вилити в неї суміш з апельсинового соку. Посуд закрити кришкою і поставити в холодильник на добу.
  • Після того, як час вийде, дістаньте тушку з соку і нафаршируйте її подрібненими яблуками і апельсинами.
  • Деко застелити фольгою і вилийте трохи на що залишився маринад. Покладіть в соус птицю і укрийте зверху фольгою.
  • Температура духовки — 180 градусів Цельсія. Час запікання — 1,5 години.
  • Після закінченні часу зніміть фольгу і перевірте готовність тушки. Після цього, залежно від стану можна продовжувати готування ще годину.

Філе індички, запечена в рукаві в духовці

Герметичний рукав забезпечує приготування птиці у своєму власному соку. Завдяки цьому, блюдо вийде соковитим і фантастичним на смак.

Список інгредієнтів:

  • філе стегна індички;
  • три помідора;
  • пучок свіжої зелені;
  • сіль і масло рослинне по смаку;
  • соус соєвий;
  • один лимон;
  • рослинна олія будь-якого сорту;
  • сушений перець.
Дивіться також:  Як правильно загортати шаурму в домашніх умовах?

Як приготувати:

  • Для початку візьмемося за маринад. З лимона вичавити весь сік і вилити його в миску до соєвого соусу. Туди ж додати порубаний часник і приправи.
  • Оброблену вищевказаним способом індичку занурити в маринад і прибрати в холодильник під кришкою на одну ніч.
  • Підготувати рукав для запікання. У нього закласти мариноване філе разом з порізаними часточками помідорами і додати туди два зубчики часнику і вилити сік, що залишився. Кінці рукава зав’язати мотузкою.
  • Підготувати духовку, розігрівши її до 190 градусів і вставити лист з птахом. Час запікання — 40 хвилин.
  • Щоб блюдо було рум’яним і мало апетитну золотисту скоринку, рекомендується за 30 хвилин до фінішу розрізати кульок ножем і продовжувати готування далі.
  • За кілька хвилин до закінчення готування посипте індичку зеленню або прянощами на ваш смак.

Рецепт приготування з картоплею

Використання картоплі звільнить вас від приготування гарніру. Можна запікати всю індичку цілком, а можна по шматочках — так ви витратите менше часу.

Компоненти рецепту:

  • картопляні бульби — 1 кг;
  • частини індички — 1 кг;
  • часник — пол головки;
  • олія рослинна, сіль і прянощі — за смаком.

Спосіб приготування:

  • У цьому рецепті тушка індички розрізається на декілька частин.
  • Очистіть і промийте картоплю. Нарізати його в залежності від розмірів бульб. Великі розділіть на 2 частини, дрібні залиште цілими.
  • Помістити в одну загальну посуд картоплю і м’ясо, до них додати видавлений на пресі часник і сіль.
  • Для пікантності можна налити рослинне або оливкове масло.
  • Всі підготовлені компоненти добре перемішати між собою.
  • Покласти все в пакет для запікання. Закріпіть відкриті кінці.
  • Готуйте індичку з картоплею при температурі 190 градусів протягом 60 хвилин.

Відбивні з філе індички в духовці

Відбивна з індички особливо підійде людям, що сидять на дієті. Вона низькокалорійна, насичена вітамінами і мікроелементами, неймовірно ніжна.

Список продуктів:

  • м’ясо індички — 0,6 кг;
  • один помідор;
  • один болгарський перець будь-якого кольору;
  • одна цибулина;
  • сир — 0,1 кг;
  • майонез, прянощі і масло за смаком.
Дивіться також:  Тофу – 7 рецептів приготування страв із соєвого сиру

Як приготувати:

  • Якщо філе не підготовлено, то слід нарізати на порції і гарненько відбити з обох сторін.
  • Залийте деко або форму для запікання масло і покладіть в нього м’ясо. Залиште в такому вигляді на 30 хвилин.
  • За цей час треба підготувати овочі. Обробіть їх і поріжте тонкими кільцями. Пропустіть твердий сир через тертку, а в майонез насипте прянощі.
  • Викладіть овочі поруч з отбивным м’ясом. Кожен шматочок мачає в майонезну суміш.
  • Духовку довести до температури 190-200 градусів. Вставляємо деко і запікаємо 40 хвилин. За 10 хвилин до фінішу посипте апетитно пахне блюдо сиром.

Стейк з м’яса в духовці

Порадуйте своїх домашніх соковитим стейком з індички. Особливо зрадіють такому обіду чоловіча половина сім’ї. Крім того, страва чудово підійде для виїзду на природу.

Вам знадобиться:

  • готові шматочки стейка — 2 шт;
  • трохи рослинного масла;
  • перець і сіль за смаком;
  • чебрець — 4 гр;
  • два зубчики часнику.

Покрокова інструкція:

  • Готові шматочки для шашлику можна купити в магазині.
  • Дрібно ріжемо часник.
  • Втираємо спеції і сіль в кожен шматок індички.
  • Зверху насипаємо часник і ллємо олію. Залишаємо для маринування на 20-30 хвилин.
  • Після цього підготовлені для запікання стейки можна покласти в рукав або в спеціальну форму.
  • Накаляем духовку до температури 220 градусів і поміщаємо апетитне м’ясо. Ставимо таймер на 25 хвилин.
  • Після закінчення часу можна розрізати герметичний рукав і готувати ще чверть години.
  • Для стейка можна вибрати будь-який гарнір.

З грибами і сиром

Для тих, хто дуже суворо стежить за дієтою і вважає калорії створений спеціальний рецепт з грибами і сиром. Але такий варіант сподобається всім гостям і домашнім.

Інгредієнти:

  • філе — 0,5 кг;
  • гриби — 0,2 кг;
  • сир — 0,2 кг;
  • два помідора;
  • спеції, сіль-за смаком;
  • оливкова олія — 30 мл

Варіант приготування:

  • Для початку варто підготувати цибулю і гриби, які потрібно позбавити від зайвої шкірки. Цибулю порізати маленькими квадратики, а гриби — скибочками.
  • Спочатку посмажити на сковороді цибулю, а через 3 хвилини додати до нього гриби. Всі разом готувати 5 хвилин. Не забудьте додати сіль.
  • Грудку індички потрібно порізати тонкими скибочками до 6 мм завтовшки або купити в магазині готові, ідеально нарізані шматочки.
  • Їх рекомендується обваляти в прянощах, перці і солі і перекласти на деко, який попередньо був змазаний маслом.
  • Зверху на м’ясо покласти скибочки помідор, посипані в свою чергу тертим сиром.
  • Нагріти духовку до 200 градусів, вставити деко. Час запікання — 20 хвилин.
  • Як гарнір можна подавати до будь-якого столу пюре, відварений рис або запечені овочі.
Дивіться також:  Бефстроганов з печінки – 6 рецептів

Філе індички з овочами в духовці

Якщо ви вже перепробували багато рецепти, можна з’єднати всі інгредієнти, і вийде чудова страва. Індичка, запечена в духовці з овочами, буде чудово виглядати на будь-якому святковому столі.

Необхідні інгредієнти:

  • філе;
  • соєвий соус;
  • сир — 50 гр;
  • 10 невеликих картоплин;
  • горошок зелений — 1 консервна банка;
  • 4 головки цибулі;
  • базилік;
  • два помідора;
  • три зубчики часнику;
  • сіль та інші спеції за смаком.

Як приготувати:

  • М’ясо необхідно позбавити від нутрощів, промити і обсушити. Після процедури початкової обробки натерти різними спеціями і сіллю. Зверху залити соусом.
  • Цибулю і часник обробити і обсмажити на сковороді в будь-якому сорті масла на ваш смак.
  • Шматочки філе посмажити протягом 2 хвилин. Після цього надіслати до них тушкуватися порізані скибочками томати.
  • Почищену картоплю порізати тонкими квадратиками і додати до підготовлюваних на сковороді основних інгредієнтів.
  • Розкласти базилік і горошок.
  • Як овочі дадуть сік і трохи обсмажаться, перекласти все на деко.
  • Духовку нагріти до 180 градусів і запікати вміст 10 хвилин. Після цього присипати все сиром і готувати ще 5 хвилин. Розкішне страву готове.

Страви з індички здивують вас своїм різноманіттям інгредієнтів. Вони підійдуть як для звичайного обіду або вечері, так і для святкових заходів.

Експериментуйте в процесі готування і складайте свій ідеальний рецепт індички в духовці.

Прокрутка до верху