Філе індички запечена в духовці, рецепт з фото

В даний час індичка стала більш доступною, ніж у недалекому минулому. Багато великі супермаркети мають у своєму асортименті м’ясо цієї птиці. Індиче філе, індичка, запечена в духовці у фользі, має неперевершений смак. Також м’ясо є низькокалорійним і підходить навіть для людей, які сидять на дієті або стежать за своєю вагою.
Найпопулярнішою проблемою, яка виникає під час запікання індички, є сухість м’яса. Щоб позбутися від сухості, індичка повинна запікатися за всіма правилами приготування даного виду м’яса. Найбільш соковите воно буде з додаванням фруктів або овочів, або запечене у фользі або рукаві.
Скільки запікати філе індички в духовці? М’ясо готується приблизно від 20 до 60 хвилин. На час приготування впливає розмір шматка. Щоб воно не вийшло сухим, потрібно вчасно витягнути його з духовки.

Рецепт філе індички, запеченої в духовці

Час приготування – 3 ч. 15 хв.
Кількість порцій – 2.

Склад продуктів для філе індички, запеченої в духовці:

1. 400 г м’яса індички.
2. 3 ст. л. соєвого соусу.
3. 2 ст. л. оливкової олії.
4. 2 ч. л. солі.
5. 2 ч. л. спецій.
6. 3 зубч. часнику.

Приготування філе індички, запеченої в духовці:

При виборі індички необхідно звертати увагу на її колір. Светловатый і рожевий відтінок м’яса говорить про його свіжості. На ньому не повинні знаходитися плями і кров’яні вкраплення. Поверхня повинна бути без слизу. Від якості м’яса залежить майбутнє блюдо.
Філе індички глибоко проколюють в декількох місцях і солиться (бажано крупною морською сіллю). Морська сіль дуже корисна та якісна. Щоб замаринувати індичку потрібно використовувати різні спеції. Найкраще робити маринад з сушеним базиліком, куркумою, сумішшю перців і прованськими травами. Завдяки їм смак м’яса розкриється з іншої сторони. Індичка посипається сумішшю приправ.
Смак м’яса можна доповнити часником. Він довільно нарізати і поміщається в глибокі надрізи. Це допоможе просочити філе часником в повній мірі.
Форма для запікання застеляється фольгою і змащується олією оливковою. Під час запікання буде виділятися м’ясний сік, яким можна буде полити гарнір.
В кінці, м’ясо змащується соєвим соусом і відправляється в холодне місце на кілька годин. Після того як філе замаринувалося, воно щільно накривається фольгою і поставити в духовку на 60 хвилин. Для прикраси страви можна використовувати зелень і свіжі овочі.

Дивіться також:  Овочева лазанья – 7 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Філе індички запечена в духовці з картоплею

Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для філе індички, запеченої в духовці з картоплею:

1. 1 кг картоплі.
2. 1 кг індички.
3. 2 зубчики часнику.
4. Сіль.
5. Приправи.
6. 50 мл олії соняшника.

Приготування філе індички, запеченої в духовці з картоплею

Заморожене м’ясо потрібно розморозити, помити і нарізати на порційні шматочки. Картопля вимивається і очищається. Велику картоплю можна використовувати цілою, а велика нарізати на половинки або четвертинки.
Часник очищається, видавлюється спеціальним пресом або подрібнюється ножем, змішується з іншими компонентами. Продукти солятся і посипаються спеціями. Майонез можна замінити маслом соняшнику. Інгредієнти ретельно перемішуються.
В рукав викладаються м’ясо і картопля. Рукав закривати не потрібно. Форма відправляється в розігріту духовку на 1 годину. Під час запікання забороняється відкривати духовку, щоб не розтрачувати необхідний для приготування жар. Страву можна урізноманітнити цибулею і морквою, нарізаною на кружечки або бруски. Спеції можна використовувати за бажанням. Відмінно підійде куркума, паприка, чорний перець, хмелі-сунелі.
Індичку краще подавати гарячою з соусом або кетчупом. Прикрасити страву можна за допомогою лимона і соковитої зелені.

Прокрутка до верху