Чахохбілі з філе качки
Незважаючи на те, що грузинське блюдо готують, дотримуючись традицій, з курки, використання м’яса качки робить страву більш ситним і наваристим.
Для втілення рецепта в життя слід взяти:
- 800 г філе;
- 2 цибулини;
- 4 помідора;
- морквину;
- 200 мл води;
- 2 зубчики часнику;
- сіль і зелень.
Черговість дій:
- М’ясо нарізати порційними шматочками, які обсмажують до золотистого кольору на сковороді з антипригарним покриттям.
- Цибулю нарізають півкільцями, морква – брусочками, а часник – кубиками.
- Подрібнені овочі обсмажуються на сковороді, де готувалося м’ясо, а потім усе перекладається в сотейник.
- Обсмажені інгредієнти заливаються водою, солятся, приправляється і тушкують 20 хвилин.
- Потім в каструлю відправляються очищені і порізані кубиками томати.
- За півгодини страва грузинської кухні з особливою тайської нотою готове до вживання.
При правильній підготовці з качки можна приготувати масу дуже смачних, ароматних і ситних страв. Головне, вибрати м’ясо виключно молодої птиці і грамотно його обробити.