Запікаємо курячі грудки в вершках
Багато господинь відносять курячу грудку зі вершковим соусом до страв святкового, але її цілком можна готувати і повсякденно. Воно відрізняється чудовим ароматом сиру, спецій і тонким вершковим присмаком.
Перелік продуктів на кілограм філе:
- сир твердий — 100 г;
- вершки — стакан;
- рослинної олії — 1 ст. л.;
- часнику — 3 зубчики;
- гірчиці — 1 ч. л.;
- чебрецю і перцю — за смаком.
У маслі обсмажують курячі шматочки, підсолені і посипані перцем. У вершки додається сіль, подрібнений часник, гірчиця з чебрецем. Все це збивається до піноутворення. Потім філе укладається в жаровню і заливається соусом. На завершення залишилося тільки рясно посипати страву натертим сиром і запікати півгодини.