Філе куряче в духовці — 14 рецептів приготування

Куряча запіканка з рисом в духовці

Філе куряче — універсальний продукт. До нього підходять різноманітні гарніри, його можна зварити, посмажити або запекти. Одним з безлічі рецептів з цим компонентом є запіканка з грудки з рисом, зроблена в духовці.

  • рис – 150 г;
  • сир 45% — 30 г;
  • куряче філе — 700-800 г;
  • цибуля — 1 одиниця;
  • морква — 2 одиниці;
  • часник — 3 зубчики;
  • соєвий соус;
  • молоко — 100 мл;
  • сіль, спеції — за смаком;
  • зелень.

Приступаємо до приготування:

  • Рис треба відварити. У бульйон можна посипати приправу каррі.
  • Натерти моркву, подрібнити цибулю з часником і все обсмажити (сковорода повинна бути сухою). Перекласти в окрему чашку.
  • Філе курки нарізати маленькими шматочками і заливаються соєвим соусом, додаються спеції і перемішуються.
  • Далі обсмажте курятину на сковороді близько 3 хвилин.
  • Дві великі ложки натертого сиру відкладіть в тарілку, а решту висипте в рис і змішайте.
  • Приготуйте вершковий соус: змішайте відкладений сир з молоком і зеленню.
  • Викладіть рис, з’єднаний з сиром, в жаровню. Потім обсмажену моркву з часником і цибулею. Зверху покладіть обсмажені шматочки м’яса і полийте їх вершковим соусом.

Готуйте в духовці 15 хвилин. Розплавлений сир не дозволить курці пересушиться.

Дивіться також:  Червона сочевиця – 8 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху