Куряча запіканка з рисом в духовці
Філе куряче — універсальний продукт. До нього підходять різноманітні гарніри, його можна зварити, посмажити або запекти. Одним з безлічі рецептів з цим компонентом є запіканка з грудки з рисом, зроблена в духовці.
- рис – 150 г;
- сир 45% — 30 г;
- куряче філе — 700-800 г;
- цибуля — 1 одиниця;
- морква — 2 одиниці;
- часник — 3 зубчики;
- соєвий соус;
- молоко — 100 мл;
- сіль, спеції — за смаком;
- зелень.
Приступаємо до приготування:
- Рис треба відварити. У бульйон можна посипати приправу каррі.
- Натерти моркву, подрібнити цибулю з часником і все обсмажити (сковорода повинна бути сухою). Перекласти в окрему чашку.
- Філе курки нарізати маленькими шматочками і заливаються соєвим соусом, додаються спеції і перемішуються.
- Далі обсмажте курятину на сковороді близько 3 хвилин.
- Дві великі ложки натертого сиру відкладіть в тарілку, а решту висипте в рис і змішайте.
- Приготуйте вершковий соус: змішайте відкладений сир з молоком і зеленню.
- Викладіть рис, з’єднаний з сиром, в жаровню. Потім обсмажену моркву з часником і цибулею. Зверху покладіть обсмажені шматочки м’яса і полийте їх вершковим соусом.
Готуйте в духовці 15 хвилин. Розплавлений сир не дозволить курці пересушиться.