Грудки, запечені у фользі
Всі страви, які готуються в фользі, дуже ароматні, так як вона зберігає ефірні речовини спецій. Також нею утримується волога, що надає стравам особливу соковитість.
Філе в фользі в духовці готується наступним чином:
- 1 цибулина
- 800 г грудки (філе);
- гірчиці французької — 1 ч. ложка);
- морква — 1 одиниця;
- часник — 2 зубчики;
- олії соняшникової 2 ст. л.;
- 2 яйця;
- 200 г спаржі.
- Деякі компоненти можна замінювати. Наприклад, спаржу — зеленим горошком, а замість олії соняшникової допускається використання вершкового або будь-якого рослинного.
- Вимите філе з курки порізати на шматочки. Але можна готувати м’ясо як частинами, так і повністю.
- Почистити цибулю з морквою.
- Після цього потрібно зробити соус. За допомогою віночка збити яйце, в нього покласти масло, трохи гірчиці, подрібнений часник і спеції.
- Для того що б приготувати порціями, фольгу необхідно нарізати на квадратики такого розміру, щоб м’ясо загорталося в неї повністю. Нарізані філе укладаються на отримані квадратики по одному шматочку.
- На м’ясо слід покласти відварену спаржу, кружечки моркви і цибулі. Заправити соусом. Загорнути у фольгу.
- Тепер пора ставити заготовки в духову шафу і витримати їх там півгодини.
Якщо ви готуєте цілим шматком, то час може збільшитися.