Ніжне куряче філе по-французьки
Куряче філе по-французьки просте у приготуванні і дуже смачне.
Знадобиться набір наступних компонентів:
- цибуля ріпчаста — 2 одиниці;
- 700 г філе грудки;
- майонез — 2 ложки (великих);
- сир твердий — 200 г;
- сметана — 4 ложки (столові)
- 2 зубчики часнику;
- сіль, кріп, чорний перець;
- олії — 2 ст. л.
Готувати будемо так:
- Грудки розрізати на скибочки.
- Цибулю нашаткувати у вигляді половинок кілець, пасерувати на соняшниковій олії.
- Для соусу потрібно змішати майонез зі сметаною, паприкою, подрібненим часником, сиром тертим, чорним перцем і кропом.
- У форму, яка обов’язково змащується, викладаються нарізані шматочки курки, попєрчєнниє і підсолені.
- Їх слід залити половиною соусу, покрити цибулею і укласти в тій же послідовності ще один шар.
- Залишилося посипати м’ясо сиром, поставити в прогріту духовку до 190ºС і запекти в протягом півгодини.
На замітку. Куряче м’ясо швидко готується і якщо перетримати його, воно може вийти сухуватим.