Філе куряче в духовці — 14 рецептів приготування

Ніжне куряче філе по-французьки

Куряче філе по-французьки просте у приготуванні і дуже смачне.

Знадобиться набір наступних компонентів:

  • цибуля ріпчаста — 2 одиниці;
  • 700 г філе грудки;
  • майонез — 2 ложки (великих);
  • сир твердий — 200 г;
  • сметана — 4 ложки (столові)
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль, кріп, чорний перець;
  • олії — 2 ст. л.

Готувати будемо так:

  • Грудки розрізати на скибочки.
  • Цибулю нашаткувати у вигляді половинок кілець, пасерувати на соняшниковій олії.
  • Для соусу потрібно змішати майонез зі сметаною, паприкою, подрібненим часником, сиром тертим, чорним перцем і кропом.
  • У форму, яка обов’язково змащується, викладаються нарізані шматочки курки, попєрчєнниє і підсолені.
  • Їх слід залити половиною соусу, покрити цибулею і укласти в тій же послідовності ще один шар.
  • Залишилося посипати м’ясо сиром, поставити в прогріту духовку до 190ºС і запекти в протягом півгодини.

На замітку. Куряче м’ясо швидко готується і якщо перетримати його, воно може вийти сухуватим.

Дивіться також:  Буженина з яловичини – 7 рецептів, як приготувати в духовці і в мультиварці
Прокрутка до верху