Філе минтая в духовці — це корисне і смачне блюдо, яке відмінно підійде для вечері. Його можна запікати самостійно чи разом з іншими інгредієнтами.
Філе минтая, запечене шматочками в духовці
Найпростіший рецепт. Риба виходить ніжною, без кісток і з мінімальною кількістю калорій.
Необхідні продукти:
- цибулина;
- помідор;
- близько кілограма риби;
- зубчик часнику;
- приправи на свій смак;
- три ложки сметани.
Процес приготування:
- Для початку подрібнюємо філе на шматочки середнього розміру, обвалюємо їх у будь-яких вибраних спеціях.
- У форму для приготування кладемо цибулю, нарізану кільцями, а на нього підготовлену рибу, яку посипаємо тиском часником.
- Промазуємо все сметаною і покриваємо кільцями помідорів.
- Тримаємо в духовці, нагрітій до 200 º с, близько півгодини, після чого страву можна подавати.
Рецепт запікання з овочами
Минтай, запечений з овочами, — варіант для тих, хто прагне харчуватися правильно і стежить за своєю фігурою.
Необхідні продукти:
- два помідора;
- одна цибулина;
- 600 г філе минтая;
- перець солодкий;
- приправи на свій смак.
Алгоритм приготування:
- Процес починаємо з обробки овочів. Їх добре промиваємо, при бажанні знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими шматочками будь-якої форми.
- Викладаємо у форму для запікання з бортиками, вносимо приправи і прибираємо в духовку на 20 хвилин, попередньо розігрівши її до 200 º с.
- Через це час дістаємо форму, перемішуємо вміст і ставимо ще на 10 хвилин.
- Філе риби обробляємо спеціями, кладемо поверх овочів і знову відправляємо в духовку приблизно на 10 хвилин, поки воно не дійде до готовності.
У фользі
Філе минтая у фользі — мінімум зусиль і максимум смаку. Риба виходить надзвичайно ніжною.
Необхідні продукти:
- 3 шматочки рибного філе;
- ложечка лимонного соку;
- приправи на свій смак;
- дві ложки масла рослинного.
Процес приготування:
- Промиваємо рибу, за бажанням можна зробити шматочки меншого розміру. Добре натираємо їх сіллю, перцем та іншими спеціями. Збризкуємо лимонним соком і залишаємо приблизно на 20 хвилин, щоб філе промокло.
- Фольгу викладаємо на деко або форму, промазуємо її маслом і покриваємо рибою.
- Фольгу добре закріплюємо з усіх боків, щоб нізвідки не стирчала риба, і прибираємо блюдо в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин. Через півгодини її можна розгорнути, якщо хочете, щоб філе трохи підрум’янилося.
З картоплею
Якщо хочете більш ситну страву, то приготуйте філе минтая в духовці з картоплею. У цьому випадку ви отримаєте повноцінний обід або вечерю.
Необхідні продукти:
- ложечка лимонного соку;
- близько 600 г філе риби;
- цибулина;
- півкілограма картоплі;
- приправи за смаком.
Процес приготування:
- Філе промиваємо і розрізаємо на невеликі пласти, щоб були порційні шматочки.
- У форму викладаємо фольгу, на неї кладемо нарізану кільцями цибулю і картоплю, подрібнену на шматочки. Зверху покриваємо овочі рибою, додаємо вибрані приправи за своїм смаком і лимонний сік. За бажанням, фольгу можна промазати маслом.
- Добре обертаємо вміст так, щоб не залишалося ніяких отворів, і прибираємо на 30 хвилин у духовку з температурою 180 градусів.
- Дістаємо, розгортаємо фольгу і доводимо до готовності ще протягом 10 хвилин.
Смачні рибні котлети з філе
Приготувати філе минтая в духовці можна по-різному. Так чому б не зробити з нього ароматні котлети, які ідеально доповнять макарони або пюре? Обов’язково спробуйте цей рецепт.
Необхідні продукти:
- дві ложки борошна;
- приправи і зелень за бажанням;
- одна цибулина і картопля;
- приблизно 600 грам рибного філе;
- одне яйце.
Процес приготування:
- Філе промийте, обсушіть з допомогою паперових серветок або рушників. При необхідності трохи відіжміть, щоб пішла зайва рідина.
- Подрібніть рибу на невеликі шматочки і так само поступите з цибулею. Потім пропустіть всі разом через м’ясорубку або комбайн, щоб вийшов фарш.
- Прокрутіть сирої картопля, з’єднайте його з фаршем і приправте масу спеціями.
- Залишилося тільки вбити яйце, всипати борошно і за бажанням ще можна додати свіжу зелень. Якщо маса вийшла занадто рідкою — збільшіть кількість борошна.
- З цієї суміші вылепите котлети потрібного розміру, укладіть у форму і випікайте на 200 градусах близько 35 хвилин.
З сиром
Ніжна, ароматна рибка, та ще під сирною скоринкою, що може бути смачніше?
Необхідні продукти:
- 150 грам сиру;
- приблизно 700 грам філе минтая;
- 10 мілілітрів лимонного соку;
- спеції на свій смак;
- два помідори.
Процес приготування страви:
- Філе промиваємо, розбираємо на невеликі шматочки, приправляємо обраними спеціями, соком лимона і кладемо на деко.
- Зверху покриваємо його кружечками помідор. За бажанням можна викласти трохи свіжої зелені. Все посипаємо тертим сиром.
- Прибираємо рибу в заздалегідь нагріту до 180 градусів духовку і тримаємо там, близько 30 хвилин. Після це блюдо можна подавати.
В сметанному соусі
Ще один спосіб смачно приготувати рибку. За рахунок сметани вона виходить особливо м’якою і ідеально підійде до будь-якого гарніру.
Необхідні продукти для страви:
- близько 100 грам сметани;
- 500 грам рибного філе;
- приправи на свій смак;
- ложка лимонного соку.
Процес приготування:
- У цьому рецепті риба потребує попередньої обробки. Для початку, як завжди, добре промиваємо і обсушуємо філе за допомогою серветок.
- Тепер м’ясо треба нарізати на невеликі шматочки і злегка обсмажити на гарячій сковороді так, щоб боки стали рум’яного кольору.
- У мисці змішуємо сметану з лимонним соком і будь-якими приправами за смаком. Можна також додати і рубаною зелені.
- У цій суміші добре обвалюємо кожен шматочок риби, викладаємо все у форму для приготування і прибираємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.
Рулети з філе минтая з рисом
Незвичайний спосіб приготувати рибу. Такі рулетки виходять не тільки ситні, але і красивими, а значить, їх цілком можна поставити на святковий стіл. За бажанням рецепт можна змінити, використовуючи в якості начинки не тільки рис.
Необхідні продукти для страви:
- ложечка лимонного соку;
- 600 г філе минтая;
- три ложки сирого рису;
- 100 мілілітрів вершків;
- одна цибулина;
- приправи і зелень за бажанням.
Процес приготування:
- Шматочки філе промиваємо, чекаємо, поки вони висохнуть, або прискорюємо цей процес за допомогою паперових рушників.
- Добре присипаємо рибу спеціями і лимонним соком. Обов’язково використовувати сіль і перець.
- У каструлі відварюємо трохи рису так, щоб він став м’яким. Його можна злегка посолити.
- На гарячій сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до освіти рум’яного кольору і з’єднуємо з рисом. Ретельно перемішуємо до однорідності.
- Отриману масу починаємо викладати на шматочки філе з того боку, де більш широка частина. Загортаємо їх і скріплюємо зубочисткою або ниткою так, щоб начинка не вилазила.
- Поміщаємо рулетки вертикально у форму для запікання, поливаємо зверху невеликою кількістю вершків і прибираємо в духовку, попередньо нагріту до 180 градусів на півгодини.
Подавати готову закуску можна прикрасивши зеленню. Якщо вийшло сухувато, то після того, як дістанете страву з духовки, влийте ще вершків.