Філе минтая в духовці — 8 рецептів запікання

Філе минтая в духовці — це корисне і смачне блюдо, яке відмінно підійде для вечері. Його можна запікати самостійно чи разом з іншими інгредієнтами.

Філе минтая, запечене шматочками в духовці

Найпростіший рецепт. Риба виходить ніжною, без кісток і з мінімальною кількістю калорій.

Необхідні продукти:

  • цибулина;
  • помідор;
  • близько кілограма риби;
  • зубчик часнику;
  • приправи на свій смак;
  • три ложки сметани.

Процес приготування:

  • Для початку подрібнюємо філе на шматочки середнього розміру, обвалюємо їх у будь-яких вибраних спеціях.
  • У форму для приготування кладемо цибулю, нарізану кільцями, а на нього підготовлену рибу, яку посипаємо тиском часником.
  • Промазуємо все сметаною і покриваємо кільцями помідорів.
  • Тримаємо в духовці, нагрітій до 200 º с, близько півгодини, після чого страву можна подавати.

Рецепт запікання з овочами

Минтай, запечений з овочами, — варіант для тих, хто прагне харчуватися правильно і стежить за своєю фігурою.

Необхідні продукти:

  • два помідора;
  • одна цибулина;
  • 600 г філе минтая;
  • перець солодкий;
  • приправи на свій смак.

Алгоритм приготування:

  • Процес починаємо з обробки овочів. Їх добре промиваємо, при бажанні знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими шматочками будь-якої форми.
  • Викладаємо у форму для запікання з бортиками, вносимо приправи і прибираємо в духовку на 20 хвилин, попередньо розігрівши її до 200 º с.
  • Через це час дістаємо форму, перемішуємо вміст і ставимо ще на 10 хвилин.
  • Філе риби обробляємо спеціями, кладемо поверх овочів і знову відправляємо в духовку приблизно на 10 хвилин, поки воно не дійде до готовності.

У фользі

Філе минтая у фользі — мінімум зусиль і максимум смаку. Риба виходить надзвичайно ніжною.

Необхідні продукти:

  • 3 шматочки рибного філе;
  • ложечка лимонного соку;
  • приправи на свій смак;
  • дві ложки масла рослинного.
Дивіться також:  Як зварити розсипчасту гречку на воді – кілька секретів приготування!

Процес приготування:

  • Промиваємо рибу, за бажанням можна зробити шматочки меншого розміру. Добре натираємо їх сіллю, перцем та іншими спеціями. Збризкуємо лимонним соком і залишаємо приблизно на 20 хвилин, щоб філе промокло.
  • Фольгу викладаємо на деко або форму, промазуємо її маслом і покриваємо рибою.
  • Фольгу добре закріплюємо з усіх боків, щоб нізвідки не стирчала риба, і прибираємо блюдо в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин. Через півгодини її можна розгорнути, якщо хочете, щоб філе трохи підрум’янилося.

З картоплею

Якщо хочете більш ситну страву, то приготуйте філе минтая в духовці з картоплею. У цьому випадку ви отримаєте повноцінний обід або вечерю.

Необхідні продукти:

  • ложечка лимонного соку;
  • близько 600 г філе риби;
  • цибулина;
  • півкілограма картоплі;
  • приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Філе промиваємо і розрізаємо на невеликі пласти, щоб були порційні шматочки.
  • У форму викладаємо фольгу, на неї кладемо нарізану кільцями цибулю і картоплю, подрібнену на шматочки. Зверху покриваємо овочі рибою, додаємо вибрані приправи за своїм смаком і лимонний сік. За бажанням, фольгу можна промазати маслом.
  • Добре обертаємо вміст так, щоб не залишалося ніяких отворів, і прибираємо на 30 хвилин у духовку з температурою 180 градусів.
  • Дістаємо, розгортаємо фольгу і доводимо до готовності ще протягом 10 хвилин.

Смачні рибні котлети з філе

Приготувати філе минтая в духовці можна по-різному. Так чому б не зробити з нього ароматні котлети, які ідеально доповнять макарони або пюре? Обов’язково спробуйте цей рецепт.

Необхідні продукти:

  • дві ложки борошна;
  • приправи і зелень за бажанням;
  • одна цибулина і картопля;
  • приблизно 600 грам рибного філе;
  • одне яйце.

Процес приготування:

  • Філе промийте, обсушіть з допомогою паперових серветок або рушників. При необхідності трохи відіжміть, щоб пішла зайва рідина.
  • Подрібніть рибу на невеликі шматочки і так само поступите з цибулею. Потім пропустіть всі разом через м’ясорубку або комбайн, щоб вийшов фарш.
  • Прокрутіть сирої картопля, з’єднайте його з фаршем і приправте масу спеціями.
  • Залишилося тільки вбити яйце, всипати борошно і за бажанням ще можна додати свіжу зелень. Якщо маса вийшла занадто рідкою — збільшіть кількість борошна.
  • З цієї суміші вылепите котлети потрібного розміру, укладіть у форму і випікайте на 200 градусах близько 35 хвилин.
Дивіться також:  Як варити геркулесову кашу на молоці – 7 рецептів приготування в мультиварці, в мікрохвильовці і на плиті

З сиром

Ніжна, ароматна рибка, та ще під сирною скоринкою, що може бути смачніше?

Необхідні продукти:

  • 150 грам сиру;
  • приблизно 700 грам філе минтая;
  • 10 мілілітрів лимонного соку;
  • спеції на свій смак;
  • два помідори.

Процес приготування страви:

  • Філе промиваємо, розбираємо на невеликі шматочки, приправляємо обраними спеціями, соком лимона і кладемо на деко.
  • Зверху покриваємо його кружечками помідор. За бажанням можна викласти трохи свіжої зелені. Все посипаємо тертим сиром.
  • Прибираємо рибу в заздалегідь нагріту до 180 градусів духовку і тримаємо там, близько 30 хвилин. Після це блюдо можна подавати.

В сметанному соусі

Ще один спосіб смачно приготувати рибку. За рахунок сметани вона виходить особливо м’якою і ідеально підійде до будь-якого гарніру.

Необхідні продукти для страви:

  • близько 100 грам сметани;
  • 500 грам рибного філе;
  • приправи на свій смак;
  • ложка лимонного соку.

Процес приготування:

  • У цьому рецепті риба потребує попередньої обробки. Для початку, як завжди, добре промиваємо і обсушуємо філе за допомогою серветок.
  • Тепер м’ясо треба нарізати на невеликі шматочки і злегка обсмажити на гарячій сковороді так, щоб боки стали рум’яного кольору.
  • У мисці змішуємо сметану з лимонним соком і будь-якими приправами за смаком. Можна також додати і рубаною зелені.
  • У цій суміші добре обвалюємо кожен шматочок риби, викладаємо все у форму для приготування і прибираємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.

Рулети з філе минтая з рисом

Незвичайний спосіб приготувати рибу. Такі рулетки виходять не тільки ситні, але і красивими, а значить, їх цілком можна поставити на святковий стіл. За бажанням рецепт можна змінити, використовуючи в якості начинки не тільки рис.

Дивіться також:  Деруни картопляні – класичний рецепт приготування і варіації

Необхідні продукти для страви:

  • ложечка лимонного соку;
  • 600 г філе минтая;
  • три ложки сирого рису;
  • 100 мілілітрів вершків;
  • одна цибулина;
  • приправи і зелень за бажанням.

Процес приготування:

  • Шматочки філе промиваємо, чекаємо, поки вони висохнуть, або прискорюємо цей процес за допомогою паперових рушників.
  • Добре присипаємо рибу спеціями і лимонним соком. Обов’язково використовувати сіль і перець.
  • У каструлі відварюємо трохи рису так, щоб він став м’яким. Його можна злегка посолити.
  • На гарячій сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до освіти рум’яного кольору і з’єднуємо з рисом. Ретельно перемішуємо до однорідності.
  • Отриману масу починаємо викладати на шматочки філе з того боку, де більш широка частина. Загортаємо їх і скріплюємо зубочисткою або ниткою так, щоб начинка не вилазила.
  • Поміщаємо рулетки вертикально у форму для запікання, поливаємо зверху невеликою кількістю вершків і прибираємо в духовку, попередньо нагріту до 180 градусів на півгодини.

Подавати готову закуску можна прикрасивши зеленню. Якщо вийшло сухувато, то після того, як дістанете страву з духовки, влийте ще вершків.

Прокрутка до верху