Філе минтая в духовці — 8 рецептів запікання

Рулети з філе минтая з рисом

Незвичайний спосіб приготувати рибу. Такі рулетки виходять не тільки ситні, але і красивими, а значить, їх цілком можна поставити на святковий стіл. За бажанням рецепт можна змінити, використовуючи в якості начинки не тільки рис.

Необхідні продукти для страви:

  • ложечка лимонного соку;
  • 600 г філе минтая;
  • три ложки сирого рису;
  • 100 мілілітрів вершків;
  • одна цибулина;
  • приправи і зелень за бажанням.

Процес приготування:

  • Шматочки філе промиваємо, чекаємо, поки вони висохнуть, або прискорюємо цей процес за допомогою паперових рушників.
  • Добре присипаємо рибу спеціями і лимонним соком. Обов’язково використовувати сіль і перець.
  • У каструлі відварюємо трохи рису так, щоб він став м’яким. Його можна злегка посолити.
  • На гарячій сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до освіти рум’яного кольору і з’єднуємо з рисом. Ретельно перемішуємо до однорідності.
  • Отриману масу починаємо викладати на шматочки філе з того боку, де більш широка частина. Загортаємо їх і скріплюємо зубочисткою або ниткою так, щоб начинка не вилазила.
  • Поміщаємо рулетки вертикально у форму для запікання, поливаємо зверху невеликою кількістю вершків і прибираємо в духовку, попередньо нагріту до 180 градусів на півгодини.

Подавати готову закуску можна прикрасивши зеленню. Якщо вийшло сухувато, то після того, як дістанете страву з духовки, влийте ще вершків.

Дивіться також:  Курка з грибами в сметанному соусі – 9 рецептів смачного приготування
Прокрутка до верху