Рулети з філе минтая з рисом
Незвичайний спосіб приготувати рибу. Такі рулетки виходять не тільки ситні, але і красивими, а значить, їх цілком можна поставити на святковий стіл. За бажанням рецепт можна змінити, використовуючи в якості начинки не тільки рис.
Необхідні продукти для страви:
- ложечка лимонного соку;
- 600 г філе минтая;
- три ложки сирого рису;
- 100 мілілітрів вершків;
- одна цибулина;
- приправи і зелень за бажанням.
Процес приготування:
- Шматочки філе промиваємо, чекаємо, поки вони висохнуть, або прискорюємо цей процес за допомогою паперових рушників.
- Добре присипаємо рибу спеціями і лимонним соком. Обов’язково використовувати сіль і перець.
- У каструлі відварюємо трохи рису так, щоб він став м’яким. Його можна злегка посолити.
- На гарячій сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до освіти рум’яного кольору і з’єднуємо з рисом. Ретельно перемішуємо до однорідності.
- Отриману масу починаємо викладати на шматочки філе з того боку, де більш широка частина. Загортаємо їх і скріплюємо зубочисткою або ниткою так, щоб начинка не вилазила.
- Поміщаємо рулетки вертикально у форму для запікання, поливаємо зверху невеликою кількістю вершків і прибираємо в духовку, попередньо нагріту до 180 градусів на півгодини.
Подавати готову закуску можна прикрасивши зеленню. Якщо вийшло сухувато, то після того, як дістанете страву з духовки, влийте ще вершків.