Філе тріски в духовці — 8 рецептів запікання

З філе тріски в духовці можна зробити масу корисних і смачних страв. Цей продукт не потрібно обробляти, готується він швидко, що полегшує роботу господині на кухні. Трохи сухувата тріска при правильному приготуванні стає ніжною і соковитою.

Філе тріски, запечене під сиром в духовці

Ніжна рибка під ароматною рум’яної сирної скоринкою буде доречно виглядати на будь-якому святковому столі. Приготовлена таким чином тріска зберігає всі цінні речовини.

Потрібно:

  • 600 г філе тріски;
  • 2 середні цибулини;
  • 150 г голландського сиру;
  • 2 г суміші коріандру, анісу і майорану;
  • 3 г солі.

Рецепт покроково.

  • Тріску споліскують прохолодною водою і обсушують на паперових серветках.
  • Рибу нарізають великими шматками, щільно укладають у форму для запікання, посипають сіллю і прянощами.
  • Цибулини ріжуть полуколечками і розкладають поверх тріски.
  • Вміст форми посипають натертим сиром.
  • Філе тріски під сиром поміщають прогріту до 190°С духовку і готують близько 35 хвилин до зарум’янювання скоринки.

Порада: тріску завжди треба ставити в гарячу духовку, щоб утворилася під скоринкою зберігся природний сік, і блюдо не вийшло сухуватим.

Рецепт приготування у фользі

Страва виглядає дуже ефектно, тому підходить для урочистих випадків.

Список компонентів:

  • 1 кг філе тріски;
  • 1 часниковий зубчик;
  • 1 кисло-солодке яблуко;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 20 мл олії;
  • сіль, чорний перчик за смаком.

Етапи готування.

  • Рибу миють, висушують.
  • Підготовлене філе натирають сумішшю часнику, перцю і солі.
  • Яблуко ріжуть тонкими пластинами.
  • Цибулю дрібно шаткують і обсмажують в олії на сковороді до прозорості.
  • З фольги формують конвертик, викладають у неї порцію суміші яблук і цибулі, зверху кладуть рибу і знову яблучно-цибульну масу. Фольгу ретельно загортають, щоб не витікав утворюється сік.
  • Блюдо запікають при 190°С 40 хвилин.
Дивіться також:  Цезар Рол – 4 рецептів в домашніх умовах

Філе тріски в сирному клярі

За цим рецептом можна приготувати філе тріски у вигляді апетитних паличок в хрусткій скоринці. Риба тричі його панірують і занурюється в кляр, завдяки чому зберігає всі соки і корисні елементи.

Необхідні компоненти:

  • 700 г рибного філе;
  • 2 яйця;
  • 80 г сухарів для панірування;
  • 180 г твердого сиру;
  • 80 г пшеничного борошна;
  • 20 мл олії;
  • сіль;
  • суміш пряних трав для риби.

Технологія приготування.

  • Філе ділять на кілька шматочків.
  • Для кляру з’єднують яйця, спеції і сіль. Ретельно збивають вінчиком.
  • Подрібнений на крупній тертці сир змішують з панірувальними сухарями.
  • Кожен брусочок тріски обвалюють в борошні, потім занурюють в яєчну суміш і опускають в сирну панірування.
  • Деко промащують маслом, викладають на нього рибу і запікають протягом півгодини при 220°С.

Запіканка з рибою і картоплею

При запіканні в духовці з тріски виділяється багато соку. «Подушка» з картоплі поглинає його, і виходить ароматний смачний гарнір до рибної закуски.

Знадобиться:

  • 1 кг картопляних бульб;
  • 600 г рибного філе;
  • 2 головки цибулі;
  • 100 г нежирного майонезу;
  • 2 г сушеного базиліка;
  • 5 г солі;
  • 15 г листя свіжої петрушки;
  • 60 мл соняшникової олії.

Кроки приготування.

  • Картоплю чистять, нарізують середніми по товщині кружечками і відварюють у підсоленій воді протягом 10 хвилин.
  • Тріску нарізають шматочками шириною 2 див.
  • Шматочки риби заливають майонезом, солять і залишають для маринування на 15 хвилин.
  • Цибулю нарізають полуколечками і пасерують в двох ложках олії до повного розм’якшення.
  • Залишилися змащують маслом деко. На нього укладають частину картоплі, зверху — обсмажені цибулю, потім розміщують промариновавшуюся тріску. Далі знову кладуть картоплю.
  • Лист ставлять у розігріту до 200°С духовку на 40 хвилин.
  • За 5 хвилин до кінця запікання філе тріски з картоплею в духовці посипають дрібно нарубаної петрушкою.
Дивіться також:  Бефстроганов з курки – 5 рецептів

Рибні котлети

Класичний рецепт дозволяє дуже швидко запекти смачні корисні котлетки з тріски на обід або вечерю.

Список компонентів:

  • 800 г філе;
  • 1 яйце;
  • 100 г солодко-вершкового масла;
  • 40 р пшеничного борошна;
  • по 3 г солі і меленого перчика;
  • 150 г панірувальних сухарів.

Процес приготування.

  • Чисте філе тріски прокрутити в м’ясорубці.
  • У фарш вбивають яйце, додають розм’якшене при кімнатній температурі масло. По ложці вводять просіяне борошно.
  • Склад солять, перчать, ретельно розмішують.
  • Руками з фаршу формують котлетки.
  • Напівфабрикати обвалюють у сухарях і викладають на деко з пергаментом.
  • Готують протягом півгодини при 180 градусах.

Як приготувати з овочевим маринадом?

Тріска відмінно поєднується з різними овочами. Запечена з морквою і цибулею риба — смачна і корисна закуска для різноманітності раціону.

Склад:

  • 500 г філе тріски;
  • 1 невеликий лук;
  • пів-лимона;
  • 1 невелика морква;
  • 10 мл оцту;
  • 20 мл соняшникової олії;
  • сіль;
  • прянощі для риби.

Покроковий рецепт.

  • Очищені овочі дрібно рубають, заливають оцтом і солять. Залишають на 20 хвилин.
  • Філе ділять на великі шматки, поливають маслом і вичавленим з лимона соком, натирають сумішшю приправ.
  • На деку з пекарської папером розкладають половину маринованої цибулі з морквою.
  • Далі розміщують рибу.
  • Зверху — знову овочі.
  • Страву поливають залишками маринаду.
  • Деко накривають фольгою і ставлять в духовку, розігріту до 180°С, на 15 хвилин.
  • Потім фольгу розкривають, температуру в духовій шафі збільшують до 200°С і готують філе тріски з овочами ще 7 хвилин.

В сметані з цибулею

Тріска під сметанним соусом виходить дуже соковитою і ніжною. Сметану потрібно використовувати строго за рецептом: якщо переборщити з цим компонентом, блюдо вийде водянистим.

Знадобиться:

  • 450 г трескового філе;
  • 100 г сметани середньої жирності;
  • чверть лимона;
  • сушений розмарин;
  • чорний мелений перець;
  • сіль;
  • 15 мл оливкової олії.
Дивіться також:  Французька гірчиця: застосування в кулінарії – чотири рецепта

Спосіб приготування.

  • Вимиту і суху філе змочують лимонним соком і олією, потім солять, перчать і залишають під харчовою плівкою на 30 хвилин.
  • Лист з духовки застеляють пергаментом, на нього укладають рибу, приправляють розмарином.
  • Тріску покривають сметанним шаром.
  • Рибу випікають при 190°С близько 20 хвилин. Після цього страву тримають у вимкненій духовці ще 15 хвилин, щоб сметанна заправка повністю просочила тріску.

Стейк з філе тріски

По цьому рецепту виходить дуже смачне низькокалорійне стильно оформлене блюдо. Промаринованное в прянощах і гірчиці біле м’ясо риби стає неймовірно ніжним, соковитим, ароматним.

Потрібно:

  • 800 г рибного філе;
  • 1 велика цибуля;
  • 1 лимон;
  • суміш прованських трав;
  • 20 г гірчиці;
  • 20 мл соєвого соусу;
  • 30 мл оливкової олії;
  • 5 г цукрового піску;
  • 2 г солі.

Етапи приготування.

  • Для маринаду змішують гірчицю, вичавлений з цитруса сік, цукор, сіль, олію, соєвий соус.
  • Тріску нарізати середніми шматочками і заливають приготовленим соусом. Перемішують, накривають кришкою і прибирають в холодильник на годину.
  • Форму трохи змащують маслом.
  • На дно укладають цибулю кільцями, зверху поміщають замариновані стейки, все заливають залишками соусу і посипають пряними травами.
  • Страву готують при 180°С 35 хвилин.
  • Далі форму накривають фольгою і запікають ще протягом 10 хвилин.

Готувати філе тріски краще перед вживанням: у гарячому вигляді риба найбільш смачна і ароматна. Подають страву зі свіжими овочами, салатними листям, відварною картоплею або круп’яними гарнірами.

Прокрутка до верху