Філе тріски в сирному клярі
За цим рецептом можна приготувати філе тріски у вигляді апетитних паличок в хрусткій скоринці. Риба тричі його панірують і занурюється в кляр, завдяки чому зберігає всі соки і корисні елементи.
Необхідні компоненти:
- 700 г рибного філе;
- 2 яйця;
- 80 г сухарів для панірування;
- 180 г твердого сиру;
- 80 г пшеничного борошна;
- 20 мл олії;
- сіль;
- суміш пряних трав для риби.
Технологія приготування.
- Філе ділять на кілька шматочків.
- Для кляру з’єднують яйця, спеції і сіль. Ретельно збивають вінчиком.
- Подрібнений на крупній тертці сир змішують з панірувальними сухарями.
- Кожен брусочок тріски обвалюють в борошні, потім занурюють в яєчну суміш і опускають в сирну панірування.
- Деко промащують маслом, викладають на нього рибу і запікають протягом півгодини при 220°С.