Філе тріски в духовці — 8 рецептів запікання

Запіканка з рибою і картоплею

При запіканні в духовці з тріски виділяється багато соку. «Подушка» з картоплі поглинає його, і виходить ароматний смачний гарнір до рибної закуски.

Знадобиться:

  • 1 кг картопляних бульб;
  • 600 г рибного філе;
  • 2 головки цибулі;
  • 100 г нежирного майонезу;
  • 2 г сушеного базиліка;
  • 5 г солі;
  • 15 г листя свіжої петрушки;
  • 60 мл соняшникової олії.

Кроки приготування.

  • Картоплю чистять, нарізують середніми по товщині кружечками і відварюють у підсоленій воді протягом 10 хвилин.
  • Тріску нарізають шматочками шириною 2 див.
  • Шматочки риби заливають майонезом, солять і залишають для маринування на 15 хвилин.
  • Цибулю нарізають полуколечками і пасерують в двох ложках олії до повного розм’якшення.
  • Залишилися змащують маслом деко. На нього укладають частину картоплі, зверху — обсмажені цибулю, потім розміщують промариновавшуюся тріску. Далі знову кладуть картоплю.
  • Лист ставлять у розігріту до 200°С духовку на 40 хвилин.
  • За 5 хвилин до кінця запікання філе тріски з картоплею в духовці посипають дрібно нарубаної петрушкою.
Дивіться також:  Риба в мультиварці – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху