Запіканка з рибою і картоплею
При запіканні в духовці з тріски виділяється багато соку. «Подушка» з картоплі поглинає його, і виходить ароматний смачний гарнір до рибної закуски.
Знадобиться:
- 1 кг картопляних бульб;
- 600 г рибного філе;
- 2 головки цибулі;
- 100 г нежирного майонезу;
- 2 г сушеного базиліка;
- 5 г солі;
- 15 г листя свіжої петрушки;
- 60 мл соняшникової олії.
Кроки приготування.
- Картоплю чистять, нарізують середніми по товщині кружечками і відварюють у підсоленій воді протягом 10 хвилин.
- Тріску нарізають шматочками шириною 2 див.
- Шматочки риби заливають майонезом, солять і залишають для маринування на 15 хвилин.
- Цибулю нарізають полуколечками і пасерують в двох ложках олії до повного розм’якшення.
- Залишилися змащують маслом деко. На нього укладають частину картоплі, зверху — обсмажені цибулю, потім розміщують промариновавшуюся тріску. Далі знову кладуть картоплю.
- Лист ставлять у розігріту до 200°С духовку на 40 хвилин.
- За 5 хвилин до кінця запікання філе тріски з картоплею в духовці посипають дрібно нарубаної петрушкою.