В сметані з цибулею
Тріска під сметанним соусом виходить дуже соковитою і ніжною. Сметану потрібно використовувати строго за рецептом: якщо переборщити з цим компонентом, блюдо вийде водянистим.
Знадобиться:
- 450 г трескового філе;
- 100 г сметани середньої жирності;
- чверть лимона;
- сушений розмарин;
- чорний мелений перець;
- сіль;
- 15 мл оливкової олії.
Спосіб приготування.
- Вимиту і суху філе змочують лимонним соком і олією, потім солять, перчать і залишають під харчовою плівкою на 30 хвилин.
- Лист з духовки застеляють пергаментом, на нього укладають рибу, приправляють розмарином.
- Тріску покривають сметанним шаром.
- Рибу випікають при 190°С близько 20 хвилин. Після цього страву тримають у вимкненій духовці ще 15 хвилин, щоб сметанна заправка повністю просочила тріску.