Філе тріски в духовці — 8 рецептів запікання

В сметані з цибулею

Тріска під сметанним соусом виходить дуже соковитою і ніжною. Сметану потрібно використовувати строго за рецептом: якщо переборщити з цим компонентом, блюдо вийде водянистим.

Знадобиться:

  • 450 г трескового філе;
  • 100 г сметани середньої жирності;
  • чверть лимона;
  • сушений розмарин;
  • чорний мелений перець;
  • сіль;
  • 15 мл оливкової олії.

Спосіб приготування.

  • Вимиту і суху філе змочують лимонним соком і олією, потім солять, перчать і залишають під харчовою плівкою на 30 хвилин.
  • Лист з духовки застеляють пергаментом, на нього укладають рибу, приправляють розмарином.
  • Тріску покривають сметанним шаром.
  • Рибу випікають при 190°С близько 20 хвилин. Після цього страву тримають у вимкненій духовці ще 15 хвилин, щоб сметанна заправка повністю просочила тріску.
Дивіться також:  Гречка зі свининою – 7 рецептів, як приготувати в мультиварці, в духовці на сковороді
Прокрутка до верху