Філе тріски в духовці — 8 рецептів запікання

Стейк з філе тріски

По цьому рецепту виходить дуже смачне низькокалорійне стильно оформлене блюдо. Промаринованное в прянощах і гірчиці біле м’ясо риби стає неймовірно ніжним, соковитим, ароматним.

Потрібно:

  • 800 г рибного філе;
  • 1 велика цибуля;
  • 1 лимон;
  • суміш прованських трав;
  • 20 г гірчиці;
  • 20 мл соєвого соусу;
  • 30 мл оливкової олії;
  • 5 г цукрового піску;
  • 2 г солі.

Етапи приготування.

  • Для маринаду змішують гірчицю, вичавлений з цитруса сік, цукор, сіль, олію, соєвий соус.
  • Тріску нарізати середніми шматочками і заливають приготовленим соусом. Перемішують, накривають кришкою і прибирають в холодильник на годину.
  • Форму трохи змащують маслом.
  • На дно укладають цибулю кільцями, зверху поміщають замариновані стейки, все заливають залишками соусу і посипають пряними травами.
  • Страву готують при 180°С 35 хвилин.
  • Далі форму накривають фольгою і запікають ще протягом 10 хвилин.

Готувати філе тріски краще перед вживанням: у гарячому вигляді риба найбільш смачна і ароматна. Подають страву зі свіжими овочами, салатними листям, відварною картоплею або круп’яними гарнірами.

Дивіться також:  Фарширована скумбрія – 8 рецептів запікання
Прокрутка до верху