Стейк з філе тріски
По цьому рецепту виходить дуже смачне низькокалорійне стильно оформлене блюдо. Промаринованное в прянощах і гірчиці біле м’ясо риби стає неймовірно ніжним, соковитим, ароматним.
Потрібно:
- 800 г рибного філе;
- 1 велика цибуля;
- 1 лимон;
- суміш прованських трав;
- 20 г гірчиці;
- 20 мл соєвого соусу;
- 30 мл оливкової олії;
- 5 г цукрового піску;
- 2 г солі.
Етапи приготування.
- Для маринаду змішують гірчицю, вичавлений з цитруса сік, цукор, сіль, олію, соєвий соус.
- Тріску нарізати середніми шматочками і заливають приготовленим соусом. Перемішують, накривають кришкою і прибирають в холодильник на годину.
- Форму трохи змащують маслом.
- На дно укладають цибулю кільцями, зверху поміщають замариновані стейки, все заливають залишками соусу і посипають пряними травами.
- Страву готують при 180°С 35 хвилин.
- Далі форму накривають фольгою і запікають ще протягом 10 хвилин.
Готувати філе тріски краще перед вживанням: у гарячому вигляді риба найбільш смачна і ароматна. Подають страву зі свіжими овочами, салатними листям, відварною картоплею або круп’яними гарнірами.