Фісташкова паста -3 рецепта, як зробити в домашніх умовах.

Для любителів смачних топінгів на сніданок або яскравих доповнень до кондитерських шедеврів, фісташкова паста стане незамінним помічником. Її можна використовувати при приготуванні ароматного бісквіта, доповнення для звичайного пломбіру, імбирного печива. Але не в кожному магазині можна знайти такий продукт, тому господині вважають за краще готувати її будинку.

Склад і калорійність фісташкової пасти

Головним продуктом в приготуванні пасти є горішки приємного зеленого відтінку.

Існує безліч рецептів приготування, але без першого інгредієнта обійтися неможливо.

У горіхах містяться:

  • жири – 46%;
  • вуглеводи – 22%;
  • білки – 21%;
  • вода – 4%.

У горіхах містяться вітамінні комплекси і мінеральні речовини, сприятливо позначаються на роботі організму. Домашня паста хороша тим, що є впевненість у її складі, а значить відсутність хімічних добавок і ароматизаторів. Але вживати в їжу, продукт у великій кількості не рекомендується, оскільки на 100 г доводиться 650 ккал.

Застосування пасти в кулінарії

Домашня горіхова паста використовується при приготуванні багатьох кулінарних шедеврів. Як правило, це домашня випічка кексів, печива, тортиків і тістечок. Для тих, хто любить порадувати солодким своє сімейство, можна спробувати пасту для приготування ганаша, крему, мусів і цукерок.

Фісташкова паста — класичний рецепт

Можна знайти велику кількість рецептів, як зробити фісташкову пасту. Все залежить від фантазії і переваг хазяєчки.

Склад фісташкової пасти можна визначити наступним чином:

  • горіхи фісташки натуральні (не обсмажені) – 125 г;
  • вода – 20 г;
  • цукор – 60 г;
  • гіркий мигдаль (екстракт) – 2 краплі;
  • мигдальна борошно – 30 р.

Щоб зробити класичний варіант, нижче представлений покроковий рецепт:

  • Очистити горіхи (125 р) від шкірки і розкласти на деку одним шаром. Попередньо духовку нагріти до 150 градусів. Потримати фісташки 15 хвилин.
  • Готуємо цукровий сироп. Беремо ковшик (бажано, щоб дно було товсте), насипаємо 60 г цукру і додаємо 20 г води. Ставимо на плиту і доводимо до температури в 114 градусів. Допускається використання харчового барвника для посилення відтінку. У процесі приготування сиропу не рекомендується використовувати ложки або віночок для перемішування, щоб склад не кристалізувався. Краще взяти в руку ківш і повільно повертати. Далі чекаємо, поки сироп нагріється до 121 градуси. Оскільки складно проконтролювати досягнення температури, рекомендується використовувати кулінарний термометр.
  • Далі засипаємо фісташки і швидко помішуємо. Готовність оцінюємо по кристалізації і ступеня покриття сиропом. Якщо такого ефекту не вийшло досягти, значить не була досягнута необхідна температура. Тоді доведеться підняти градуси, поки не настане кристалізація.
  • Викладаємо горішки на пергаментний папір або спеціальний килимок для готування. Чекати, поки охолонуть.
  • У блендер засипаємо підготовлену мигдалеву борошно (30 г) і горішки. Максимально потовкти, наскільки може зробити техніка. Якщо пристрій старе, то краще взяти звичайну кавомолку. А потім пересипати подрібнений продукт в блендер.
  • Поступово вводимо рослинна олія (1,5-2 ст. ложки) і екстракт мигдаль (2 краплі). Перемішувати до тих пір, поки не буде досягнута однорідна консистенція.
Дивіться також:  Сироп для просочення бісквіта – 8 рецептів в домашніх умовах

Залишається перекласти отриману масу в пластиковий контейнер і перемістити в холодильник, щоб вона стала більш щільною. Важливо запам’ятати, продукт може зберігатися не більше півроку.

Щоб приготувати фісташкову пасту, рекомендується підготувати блендер. Від його роботи залежить однорідність отриманої маси.

Готуємо з волоськими горіхами

Склад:

  • волоські горіхи – 400 г;
  • молоко – 120 г;
  • мед – ¼ склянки;
  • какао – ¼ склянки.

Для різноманітності смаку підійде паста з додаванням волоських горіхів.

Рецептура проста і складається з декількох кроків:

  • Розкласти на деку 400 г горіхів і сушити протягом 15 хвилин.
  • Подрібнити за допомогою блендера або кавомолки.
  • Вводимо по чверті склянки меду, какао до горіхів і знову перемелюємо.
  • Поступово додавати 120 г молока і збивати до тих пір, поки не вийде густа і однорідна паста.

Лишається поставити в холодильник, щоб паста загусла.

Варіант для тих, хто дотримується ПП

Для прихильників правильного харчування, фісташкова паста не є забороненим продуктом. Це пов’язано з тим, що в горіхах міститься порядком 50% жирів, протеїнів і вуглеводів, необхідних для нормальної роботи організму.

Склад:

  • фісташки – 300 г;
  • вода – 40 г;
  • цукор – 70 г;
  • мигдаль – 50 г;
  • горіховий лікер – 10 р.

Як і в попередніх рецептах, покрокова інструкція проста:

  • Просушити горіхи протягом 15 хвилин в духовці. Розкласти одним шаром.
  • Змолоти за допомогою блендера.
  • Ввести до горіхів цукор, воду і лікер.
  • Перемішувати, поки не вийде однорідна консистенція.

Відправити в холодильник, щоб маса затверділа.

Приготовлена фісташкова паста в домашніх умовах — це натуральний продукт, збагачений вітамінами і мінеральними речовинами. При правильному вживанні можна нормалізувати роботу кишечника, поліпшити стан шкіри, волосся і нігтів.

Дивіться також:  Сирний крем – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху