Фісташковий торт – 7 дуже смачних і ароматних рецептів

Фісташковий торт – вишуканий десерт з оригінальним смаком. Легке, повітряне ласощі стане родзинкою не тільки вечірнього чаювання з друзями, але і прикрасою навіть самій урочистій сервірування.

Класичний рецепт

Для виконання класичного фісташкового бісквіту з смачною просоченням необхідні:

  • пачка масла вагою 250 г;
  • 4 яйця;
  • цедра ½ лимона;
  • 180 г фісташкової пасти;
  • 400 мл молока;
  • 300 г борошна;
  • пакетик розпушувача;
  • 50 г цукру;
  • 100 мл води;
  • 30 мл лимонного соку;
  • щіпка солі.

Спосіб приготування:

  • Розм’якшене масло збивається з цукром до значного збільшення об’єму.
  • При постійному помішуванні в суміш забиваються по черзі яйця.
  • Після додавання цитрусовою цедри, молока і пасти всі ще раз збивається.
  • Сухі складові, крім цукрових кристалів, з’єднуються і втручаються в рідину.
  • Готова борошняна маса розливається по 3 формам, які відправляються в гарячий духовий шафа (180°C) на 25 хвилин.
  • З цукру, води і соку готується сироп, яким просочується бісквіт.

Приголомшливий десерт з малиною

Фісташковий торт з малиною підкорює сластьон оригінальним зовнішнім виглядом і неординарним смаком.

Щоб виконати рецепт, для бісквіта будуть потрібні:

  • 4 яйця;
  • 180 г борошна;
  • 100 г масла вершкового;
  • пакетик розпушувача;
  • 150 г цукру;
  • в 2 рази менше фісташок.

Для крему:

  • 500 г кисломолочного сиру;
  • 140 г вершків;
  • 170 г цукрової пудри;
  • 110 г вершкового масла;
  • 200 р малини;
  • 15 г кукурудзяного крохмалю;
  • 30 г цукру.

Етапи підготовки:

  • Горіхи розмелюють до консистенції пасти, після чого змішуються з розм’якшеним вершковим маслом.
  • Яйця збиваються з цукром, після чого в рідку суміш всипається через сито борошно з розпушувачем.
  • Тісто вимішується з додаванням фисташково-масляної пасти.
  • Випікається бісквіт при 180°C.
  • Малина обдается окропом і перемелюється блендером, після чого малинове пюре опускається в сотейник, де змішується з 30 г цукру.
  • Після закипання в малинову купу відправляється крохмаль, розведений у 30 мл води.
  • Коли малиновий соус повторно закипить, він остуджується, накривається харчовою плівкою і відправляється в холод.
  • З ⅓ кисломолочного сиру, вершків і 70 г цукрової пудри шляхом збивання протягом 7 хвилин готується крем для прошарку.
  • Крем для вирівнювання збивається з вершкового масла, залишився сирного сиру і цукрової пудри.
  • Корж розрізається на три пласта, кожен з яких покривається кремом для прошарку, а зверху малиновим соусом.
  • Коли торт в холодильнику просочиться, боки покриваються кремом для вирівнювання.

Готуємо з полуницею

Для втілення рецепта знадобляться:

  • 4 яйця;
  • 80 г борошна;
  • 1,5 пакетика розпушувача;
  • 10 пластин желатину;
  • 400 г замороженої полуниці;
  • 500 г сиру;
  • 250 мл вершків;
  • 30 мл лимонного соку;
  • 280 г цукру;
  • 80 г фісташкових горіхів;
  • трохи цукрової пудри

Технологія приготування:

  • 60 г фісташок смалывается.
  • Яйця, 150 г цукру збиваються 5 хвилин до стійкої піни.
  • В окремій мисці перемішати борошно, розпушувач, фісташкова крихта, після чого сухі інгредієнти вводяться в яєчну масу.
  • З тіста випікають бісквіт близько 30 хвилин.
  • Желатин замочується у воді.
  • З замороженої полуниці, лимонного соку, стопки води і цукру, що залишився готується гаряча маса, яка пюрируется і перемішується з желатином.
  • Далі в неї втручаються по черзі сир і збиті вершки.
  • Бісквіт ділиться на три коржі, 2 з яких покриваються повітряним кремом.
  • Коли торт просочиться, верхній бісквітний шар прикрашається пудрою і рештою фісташками.

Фісташковий торт муссовый

Фісташковий торт – весняне прикраса столу, яке в кінці зими завдяки своїм зеленим кольорам подарує відчуття близького тепла.

Для коржа знадобляться:

  • 80 г фісташок;
  • 80 г розм’якшеного вершкового масла;
  • 75 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 10 г борошна;
  • 10 г кукурудзяного крохмалю.

Легкий мус з білим шоколадом:

  • 600 мл вершків;
  • 30 г желатину;
  • 2 плитки білого шоколаду;
  • 30 мл води;
  • 200 г мангового пюре.

Процес приготування:

  • Яйця по одному забиваються в збиту масляно-цукрову масу.
  • Борошно і крохмаль просіваються в попередньо подрібнені фісташки, після чого сухі інгредієнти змішуються з рідким складом.
  • З тіста випікають бісквіт близько 20 хвилин при 170°C.
  • ½ Желатину розмочується у воді.
  • У розтоплені шоколад і 100 мл вершків струменем вливається желатин.
  • Вершки збиваються і змішуються з шоколадною масою, після чого мус виливається на остиглий корж.
  • Основа десерту відправляється в холод.
  • З решти інгредієнтів з додаванням подрібненого манго готується манговий мус, яким заливається перший муссовый шар.
  • Десерт настоюється в холоді ніч.

Рецепт від Енді Шефа

Новий погляд відомого блогера на кондитерське ласощі французької кухні дає можливість приготувати десерт, гідний ресторанів, в домашніх умовах.

Для бісквіта слід підготувати:

  • 3 яйця;
  • 150 г цукру;
  • стільки ж борошна;
  • шматочок вершкового масла.

Крем для торта:

  • 250 мл молока;
  • 5 г желатину;
  • 2 жовтка;
  • 50 г цукру;
  • 25 г борошна;
  • стільки ж фісташкової пасти;
  • 70 мл вершків.

Полуничне компоті:

  • по 100 г пюре і ягід полуниці;
  • 5 г пектину;
  • 15 г цукру.

Етапи створення:

  • Яйця змішуються з цукром, після чого встановлюється ємність на водяну баню, щоб цукрові кристали розчинилися.
  • Яєчна маса збивається, а потім туди додається розтоплене масло і всипається борошно.
  • Однорідне, майже повітряне тісто виливається на деко, застелене пергаментом, який відправляється в духовку для запікання.
  • У ємність на плиті вливається молоко, а желатин замочується в крижаній воді.
  • В цей час жовтки збиваються з цукром з додаванням борошна.
  • В коли молоко закипить, тонкою цівкою при постійному помішуванні вводиться жовткова маса.
  • Основа крему проливається через сито, а коли трохи охолоне, змішується з горіховою пастою і набряклим желатином.
  • Коли заварний крем стане майже холодним, за допомогою блендера втручаються злегка збиті вершки.
  • Гранатовий соус забирається в холод на півгодини.
  • У кипляче пюре полуниці «дощем» всипати змішані до однорідної маси пектин і цукор.
  • Після 3 хвилин кипіння додаються шматочки ягід.
  • З коржа вирізається коло кондитерським кільцем діаметром 16 см, по ободу якого викладаються шматочки ягід.
  • Корж заливається кремом, в центрі якого розподіляється компоті.
  • Кільцем меншого діаметру вирізається наступний круг, який встановлюється поверх компоті.
  • Бісквіт знову покривається фісташковим кремом та полуничним соусом.
  • У фіналі розподіляється залишилася фісташкова маса, і торт відправляється в холод, де желатин придбає необхідну структуру.

Тришаровий шедевр кулінарії

Тришаровий торт з горіхами готується в кілька етапів.

Для крему:

  • 1 банку згущеного молока;
  • 350 г масла вершкового;
  • 200 г фісташок.

Для бісквіта:

  • 200 г цукру;
  • 300 р. борошна;
  • 5 яєць;
  • 300 мл сметани;
  • упаковка розпушувача;
  • 200 г маку;
  • 200 г очищених, подрібнених горіхів;
  • 200 г журавлини.

У процесі створення:

  • З цукру, яєць, сметани, борошна і розпушувача готується тісто, яке ділиться на 3 частини.
  • Кожна частина змішується з різними компонентами (журавлина, мак і горіхи) і випікається.
  • Згущене молоко збивається з маслом і перемыленными фісташками.
  • Випечені коржі після остигання рясно перемазуються фісташковим кремом.

Млинцевий фісташковий торт від Палича

Для приготування оригінального десерту потрібно досить простий продуктовий набір.

Млинці:

  • 2 яйця;
  • 15 г цукру;
  • 300 мл молока;
  • борошно;
  • 80 г фісташкової пасти;
  • щепочка солі.

Крем:

  • 400 мл молока;
  • 1,5 плитки шоколаду;
  • 100 г цукру;
  • 1 упаковка ваніліну;
  • 2 яйця;
  • 120 г вершкового масла.

Хід роботи:

  • З вищевказаних продуктів для млинців готується рідке тісто, з якого і вироби випікаються.
  • У кипляче молоко додаються цукор і шоколад.
  • Коли крем перестане кипіти, в нього вливаються збиті яйця.
  • Після приварювання крему протягом 1 хвилини додається масло.
  • Далі збирається фісташковий млинцевий торт з прошарками з шоколадного крему.

Якщо господиня вирішила здивувати гостей вишуканим десертом, то фісташковий торт – чудовий вибір.

Прокрутка до верху