Фокачча – різновид італійського пшеничного хліба. Виріб має свою давню історію. За твердженнями сучасних пекарів фокачча – прообраз сучасної піци. Випікають виробів у вигляді коржів, які можуть быь груглой, квадратної та прямокутної форми. Роблять коржики товстими і тонкими, з покриттям нагорі або начинкою всередині. Все це – італійська фокачча. Італійці вважають, що для випічки фокаччі необхідно тільки три головних компоненти: вода, дріжджі і борошно.
Інгредієнти для фокаччі:
- борошно – 1 кг,
- вода – 700 м,
- дріжджі – 2 ч. л.,
- оливкова олія – 3 ст. л.
Рецепт Фокачча
Приготування фокаччі.
Фокачча тонка
Для приготування тонкої фокаччі використовують теж тісто, тільки розкочують коржики качалкою тонко, як для піци. готується фокачча з начинки всередині з тонкої фокаччі. Начинки можу бути різними, уподобань італійців, особливостей їх національної кухні. Дуже люблять в Італії начинку з оливок, сиру, помідорів з італійськими травами. Соус песто – улюблений інгредієнт у тонкій факачче.
Інгредієнти соусу песто:
- базилік – 1 пучок,
- сир пармезан – 120 гр.,
- горішки кедрові – 50 гр.,
- часник – 3 зубчики,
- оливкова олія – 2 ст. л.
Приготування соусу песто для фокаччі
Розкачати тонко коржик, покласти її на деко, змастити соусом песто, накрити другою тонким коржем і випікати в жаркому духовому шафі.
Зазвичай, італійці їдять фокаччу гарячої, не розрізаючи шматочками, розламуючи великими шматками..
Рецепт зовсім не складний і під силу виконати на російській кузні.