Фокачча – рецепт італійського хліба

Фокачча – різновид італійського пшеничного хліба. Виріб має свою давню історію. За твердженнями сучасних пекарів фокачча – прообраз сучасної піци. Випікають виробів у вигляді коржів, які можуть быь груглой, квадратної та прямокутної форми. Роблять коржики товстими і тонкими, з покриттям нагорі або начинкою всередині. Все це – італійська фокачча. Італійці вважають, що для випічки фокаччі необхідно тільки три головних компоненти: вода, дріжджі і борошно.

Інгредієнти для фокаччі:

  • борошно – 1 кг,
  • вода – 700 м,
  • дріжджі – 2 ч. л.,
  • оливкова олія – 3 ст. л.

 

Рецепт Фокачча

Приготування фокаччі.

  • Як і всі хлібні вироби в італійської кулінарії, вони робляться на добре выбродившем тесті, що робить їх особливо повітряними. Почнемо процес приготування опари.
  • Для цього в мисочці змішуємо 200 г просіяного борошна, половину чайної ложки сухих дріжджів і 120 мілілітрів води. Опару добре перемішати на столі, посипаним борошном. Наливаємо в миску столову ложку оливкової олії, покласти опару, закрити харчовою плівкою і залишити на 15 годин.
  • Потім викласти в чашу міксера 800 гр. борошна, 10 гр. солі,580 мл води і 1.5 чайної ложки дріжджів . перемішати суміш, поступово додаючи невеликими порціями опару. Потім влити оливкове масло і продовжувати перемішувати близько 10 хвилин.
  • Тісто викласти у велику миску і залишити під закритим рушником на годину.
  • Через годину вийняти тісто розкачати на столі, згорнути його конвертом і покласти в миску. Залишити на годину для підйому. Цю процедуру повторити ще 2 рази.
  • Гготовое тісто розділити на кілька частин. Кожну частину згорнути кулькою і дати трохи підійти.
  • Кульки розім’яти до стану коржі і сформувати фокаччу з сиром.
  • На деко викласти корж, змастити її олією, посипати італійськими травами і тертим сиром. І випікати в жаркій духовці.
  • Дивіться також:  Рецепт листкового тіста з фото. Покрокове приготування

     

    Фокачча тонка

    Для приготування тонкої фокаччі використовують теж тісто, тільки розкочують коржики качалкою тонко, як для піци. готується фокачча з начинки всередині з тонкої фокаччі. Начинки можу бути різними, уподобань італійців, особливостей їх національної кухні. Дуже люблять в Італії начинку з оливок, сиру, помідорів з італійськими травами. Соус песто – улюблений інгредієнт у тонкій факачче.

    Інгредієнти соусу песто:

    • базилік – 1 пучок,
    • сир пармезан – 120 гр.,
    • горішки кедрові – 50 гр.,
    • часник – 3 зубчики,
    • оливкова олія – 2 ст. л.

    Приготування соусу песто для фокаччі

  • Базелік промити і відірвати тільки листочки.
  • Часник очистити і нарізати як завгодно.
  • У блендері розтерти базилік, часник, горіхи, шматочки сиру,додавши масло і сіль.
  • Розкачати тонко коржик, покласти її на деко, змастити соусом песто, накрити другою тонким коржем і випікати в жаркому духовому шафі.

    Зазвичай, італійці їдять фокаччу гарячої, не розрізаючи шматочками, розламуючи великими шматками..

    Рецепт зовсім не складний і під силу виконати на російській кузні.

    Прокрутка до верху