Французька ватрушка – м’який, солодкий, тане в роті десерт з тіста й сиру. Готується ласощі досить просто, за смаком можна додати ягоди, фрукти або варення.
Класична французька ватрушка з сиром
Компоненти рецепту:
Начинка:
- сир – 0,5 кг;
- цукровий пісок – 0,2 кг;
- два яйця.
Тісто:
- шматок маргарину – 0,25 кг;
- ванілін – 2 г;
- сіль – 1 г;
- борошно вищий сорт – 0,4 кг;
- сода – 5 м;
- цукор – 16 р.
Алгоритм дій:
- У миску з борошном кладемо шматочки маргарину і рубаємо обидва продукту ножем до утворення кришива.
- Туди ж насипаємо сіль, ванілін, цукор і соду. Знову скористаємося ножем для перемішування інгредієнтів.
- Сир з’єднайте з цукром для начинки, і сирими яйцями. Вимішуємо до однорідності складу.
- Отримане тісто ділимо навпіл.
- Першу частину розподіляємо по дну дека, на тісто викладаємо сирну суміш.
- Зверху додаємо решту тіста і рівномірно розподіляємо її по начинці.
- Заздалегідь поставте в духовку температурний режим 200 градусів. Залишилося запекти ласощі протягом 20 хвилин.
- В кінці у вас вийде дуже смачна ватрушка з золотистим верхи.
Готуємо в мультиварці
Список продуктів:
Для замісу тіста:
- цукор – 170 г;
- сода – 1 щіпка;
- борошно – 0,3 кг;
- сіль – 1 щіпка;
- масло – 0,2 кг.
Для начинки:
- яйце – 4 шт.;
- сир – 0,4 кг;
- жменю родзинок;
- цукровий пісок – 180 г;
- жменя цукатів;
- цукор ванільний – 10 р.
Як робиться французька ватрушка з сиром:
- З’єднуємо соду, просіяне борошно, 15 грамів цукру, маленькі шматочки масла і сіль. Кришимо отриману суміш ножем.
- Для начинки з’єднуємо збиті яйця, сир, обидва види цукру і промиті родзинки з цукатами.
- Обробляємо мультиварочную чашу рафінованим маслом, включаємо програму «Випічка».
- Засипаємо туди 2/3 тіста, на нього викладаємо всю начинку з сиру і закриваємо рештою тестом, рівномірно розподіливши його.
- Запікаємо десерт протягом 80 хвилин.
Ласощі з ягодами
Що потрібно взяти:
- жменя свіжої полуниці;
- борошно – 0,32 кг;
- щіпку ваніліну;
- жменю абрикос;
- три яйця;
- цукор – 0,2 кг;
- сир – 0,6 кг;
- щіпку соди;
- вершкове масло – 0,16 кг
Як спекти французьку ватрушку:
- Заморозьте шматок масла і подрібніть за допомогою терки. Додайте до суміші борошна, 100 грамів цукру та соди. Тісто має бути пухким.
- З’єднуємо цукор, що залишився з сирими яйцями і сиром, збиваємо.
- Пісочне тісто ділимо на дві половини. Одну з них викладаємо на дно спеціальної форми для ватрушки.
- Робимо прошарок з сирної начинки і засипаємо її другою половиною тіста.
- Поставте температурний режим духовки на 180 градусів і готуйте в неї сирну ласощі протягом години.
Як спекти пиріг «Французька ватрушка»
Ласощі можна приготувати у формі звичайної круглої ватрушки, а можна спекти справжній пиріг.
Склад рецепта:
Сирна начинка:
- ванілін – 2 г;
- цукровий пісок – 0,2 кг;
- два курячих яйця;
- сирна маса – 0,5 кг
Основа:
- борошно пшеничне – 0,32 кг;
- шматок масла – 0,18 кг;
- розпушувач для тіста – 11 р.
Поетапна інструкція:
- Завантажуємо в кухонний комбайн сир, сирі яйця, цукор і збиваємо до однорідної консистенції.
- Шматочки масла з’єднуємо з сумішшю просіяного борошна і розпушувача, формуємо пісочне тісто з допомогою ножа.
- У форму для пирога поміщаємо пергамент, обробляємо його маслом.
- Вниз викладаємо 1/2 тіста, на нього розподіляємо вміст кухонного комбайна.
- Засипаємо начинку залишилися пісочним тістом, розподіляючи його рівномірно руками.
- Випікаємо ласощі в духовій печі, прогрітій до температури 180 градусів 40 хвилин.
- Насолоджуємося шматочками королівської ватрушки у формі пирога, запиваючи її кавою або чаєм.
З яблуками
Необхідні продукти:
Начинка:
- щіпка кориці;
- яйце – 2 шт.;
- сир нежирний – 0,2 кг;
- цукровий пісок – 0,1 кг;
- свіжі яблука – 0,28 кг
Тісто:
- цукровий пісок – 30 г;
- борошно біла – 240 г;
- харчова сода – 3 г;
- шматок маргарину – 180 г;
- рафінована олія для обробки дека – 10 мл
Поетапне приготування:
- У неглибоку чашку кладемо злегка розм’якшений маргарин. Додайте до нього цукор і соду.
- Окремо проведіть через сито борошно і засипте її до попередніх інгредієнтів.
- Всі разом перетираємо руками до утворення однорідного кришива.
- В окремий посуд висипаємо сир.
- Виливаємо до нього два курячих яйця. Насипаємо цукор і перемішуємо сирну масу.
- З помитих яблук видаляємо серцевину з насінням і тонку шкірку. М’якоть шаткуємо невеликими шматочками і обвалюють у кориці.
- Об’єднуємо яблука і сир.
- Обробляємо деко або форму 10 мл олії.
- Ділимо навпіл тісто. Однією частину засипаємо дно і стінки форми.
- Розподіляємо шар яблучно-сирної начинки і засипаємо її залишилися крошевом.
- Включаємо духовку, встановлюємо її температуру на 180 градусів і випікаємо смачний пиріг 40 хвилин.
Рецепт правильного харчування
Список інгредієнтів:
На тісто:
- мед – 90 г;
- вівсяні пластівці – 0.2 кг;
- кориця – 4 г;
- сода в оцті – 3 г;
Для начинки:
- один банан;
- сир – 0,25 кг;
- вівсяне борошно – 15 г;
- одне яйце.
Як зробити дієтичну французьку ватрушку:
- Подрібнюємо в блендері вівсяні пластівці. Наливаємо в отриману борошно мед, насипати соду і мед. Кришимо масу ножем.
- Знову завантажуємо в блендер шматочки банана, сир, виливаємо яйце і засипаємо трохи вівсяної муки, перемелюємо.
- Викладаємо майбутню ватрушку на деко стандартним для неї способом: 1/2 тесту – начинка – 1/2 тесту.
- Готуємо в духовій печі 20 хвилин при 180 градусах.
Секрети ідеальної випічки
- Для того щоб пісочне тісто ватрушки було більш м’яким, краще додати в нього вершкове масло, ніж маргарин, який вважається більш жорстким за своїми властивостями.
- Якщо начинка вийшла занадто рідкою, і ви побоюєтеся, що вона витече з ласощі, додайте в неї трохи борошна. На смак начинки борошно не вплине.
- Для французької випічки не підійде звичайне м’яке еластичне тісто. Для ідеального тіста з’єднайте борошно з замороженим маслом і порубаєте ножем.