Французький цибульний суп класичний – 7 рецептів приготування

Французький цибульний суп – це класика середземноморської кухні, яка підкорила всю планету завдяки своєму оригінальному смаку та цікавій текстурі, не схожій ні на що інше. Традиційно до складу цієї ароматної страви входять такі інгредієнти, як велика кількість цибулі, вершкове масло та крутони, тобто. грінки з білого хліба, доповнені запашними прованськими травами (орегано, розмарин, чебрець) і щедрою жменею натертого сиру твердих або напівтвердих сортів. Такий суп має скуштувати кожен!

Класичний французький цибульний суп

Класичний французький цибульний суп – це страва, про яку ваші смакові рецептори ніколи не забудуть! Звичайно, для отримання насиченого та яскравого смаку, доведеться досить довго потомити цибулю і після також згасити її в м’ясному бульйоні, але кінцевий результат безумовно цього вартий.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Селера – за смаком
  • Бульйон м’ясний – 1 л.
  • Чебрець – 6 гілок
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 200 гр.
  • Багет – за смаком

Процес приготування:

Як зварити класичний французький цибульний суп? Викладаємо на робочу поверхню все потрібне.

Знявши лушпиння з цибулі, нарізаємо головки тонкими чверть кільцями.

У товстостінній сковороді розтоплюємо скибочку вершкового масла.

Висипаємо цибулю і подрібнену селеру.

Готуємо овочі на вогні трохи нижче від середнього від 20 до 35 хвилин, зрідка помішуючи і домагаючись апетитного карамельного відтінку.

Потім заливаємо вміст вогнетривкої сковороди 250 мл бульйону.

Поступово випаровуємо рідину і додаємо листочки чебрецю.

Коли після лопатки на дні почне залишатись слід – виливаємо другу порцію бульйону.

Знову випаривши рідину, виливаємо 500 мілілітрів, що залишилися, і доводимо до кипіння. Уварюємо до середньої густоти.

Тим часом нарізаємо багет на діагональні шматочки, підсушуємо в тостері або духовці.

Гарячий суп розливаємо по горщиках, залишаючи догори близько одного сантиметра.

Посипаємо суп натертим на тертці сиром і укладаємо грінки.

Знову присмачуємо сирною стружкою.

Забираємо горщики в духовку, прогріту до 200 градусів і чекаємо, поки сир розплавиться.

Гарячий французький суп присипаємо чебрецем і негайно дегустуємо. Смачного!

Цибульний суп у горщиках по-французьки

Цибулевий суп у горщиках по-французьки – це перша страва, яка не схожа ні на що інше, тому її зобов’язаний спробувати кожен! Для приготування нам знадобиться міцний і прозорий яловичий бульйон, а також велика кількість цибулі. Для насиченості смаку можна ввести до складу коньяк чи біле вино.

Час приготування – 1 год. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Бульйон яловичий – 1 л.
  • Цибуля – 700 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Хліб білий – 2 скибочки.
  • Сир – 50 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо лушпиння з цибулин, ріжемо тонким пір’ям.

Крок 2. Розтоплюємо вершкове масло в об’ємній сковороді.

Дивіться також:  Юшка з червоної риби – 7 смачних рецептів

Крок 3. Висипаємо цибулю на дно сковороди і закриваємо кришкою, готуємо протягом 60 хвилин на невеликому полум’ї.

Крок 4. Приблизно так овоч виглядає за півгодини від початку приготування.

Крок 5. Через годину цибуля набуває рум’яний відтінок і солодкуватий смак.

Крок 6. Вміст сковороди висипаємо у гарячий бульйон.

Крок 7. Присмачуємо чорним перцем, сіллю та варимо близько 15-20 хвилин.

Крок 8. Для приготування тостів, скибочки білого хліба підсушуємо і щедро посипаємо сиром натертим на тертці.

Крок 9. Тост прибираємо в мікрохвильову піч на 20-30 секунд і викладаємо в порційні чаші з ароматним супом. Смачного!

Французький цибульний суп з грінками

Французький цибульний суп з грінками можна легко приготувати на власній кухні, без використання будь-якого спеціального обладнання. Для приготування нам знадобляться лише продукти, перелічені нижче і зовсім небагато вільного часу.

Час приготування – 70 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти :

  • Цибуля – 930 гр.
  • Олія вершкове – 5 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Борошно – 2 ст.
  • Вино біле – ½ ст.
  • Бульйон курячий – 4 ст.
  • Вершки 30% – 2 ст.
  • Чебрець – 1 гілочка.
  • Сир – 70 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння, тонко нарізаємо.

Крок 2. У сотейник відправляємо вершкове масло та цукор, висипаємо овочеву нарізку та готуємо під кришкою на мінімальному нагріванні близько 20 хвилин, зрідка помішуючи лопаткою.

Крок 3. Далі прибираємо кришку і збільшуємо полум’я до помірного, томимо ще 20-25 хвилин.

Крок 4. Після вмішуємо муку|борошно| і заливаємо цибулю вином, доводимо до кипіння.

Крок 5. Компоненти заливаємо курячим бульйоном і повторно кип’ятимо, зменшуємо вогонь і проварюємо під кришкою приблизно 20-25 хвилин.

Крок 6. Після закінчення часу, присмачуємо суп вершками, сіллю та чебрецем – перемішуємо і прибираємо з конфорки через 1-2 хвилини.

Крок 7. Паралельно скибочки хліба посипаємо сиром натертим на тертці і запікаємо при 200 градусах 5-7 хвилин.

Крок 8. Розливаємо суп по піалах і зверху викладаємо тост, прикрашаємо зеленню та знімаємо пробу. Смачного!

Французький цибульний суп із сиром

Французький цибульний суп із сиром – це класика середземноморської кухні, яка подарує вам справжнє гастрономічне захоплення! Особливого смаку страві надає томлена цибуля, яку дуже важливо правильно приготувати. А також наваристий бульйон, який слід варити саме на яловичині.

Час приготування – 3 год. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

Для бульйону:

  • Яловичина – 1 кг.
  • Цибуля-порей – 2 стебла.
  • Морква – 1 шт.
  • Аркуш лавра – 2 шт.
  • Корінь петрушки сухий – 7-8 кубиків.
  • Перець запашний горошком – 5-6 шт.
  • Сіль за смаком.

Для супу:

  • Цибуля – 7-8 шт.
  • Олія вершкове – 3 ст.л.
  • Борошно – 3 ст.
  • Вино біле сухе – ½ ст.
  • Пармезан тертий – 1,5 ст.
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
  • Багет французький – 6 скибочок.
Дивіться також:  Суп з цвітної капусти - 10 дуже смачних рецептів приготування

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу варимо бульйон: у каструлю закидаємо м’ясо, овочі та спеції – доводимо до кипіння і, зменшивши вогонь, проварюємо півтори-дві години, постійно знімаючи шумівкою піну. Очищаємо цибулини.

Крок 2. Головки цибулі довільно подрібнюємо, натираємо сир на тертці з великими отворами.

Крок 3. У чавунній сковорідці розігріваємо вершкове масло і висипаємо основний інгредієнт, при частому помішуванні обсмажуємо на помірному полум’ї, через 5-7 хвилин нагрівання зменшуємо.

Крок 4. Томимо цибулю до м’якості, прозорості та коричневого відтінку (мінімум 40-45 хвилин), потім висипаємо борошно і безперервно працюємо лопаткою протягом трьох хвилин.

Крок 5. Поєднуємо вміст сковороди з гарячим бульйоном, додаємо вино, сіль, чорний перець – готуємо без кришки близько півгодини на мінімальному вогні.

Крок 6. Суп розливаємо по горщиках, хліб підрум’янюємо на сухій сковорідці.

Крок 7. У кожну порцію супу викладаємо по 2 скибочки багету.

Крок 8. Посипаємо верхівку сиром і забираємо в духовку: 15-20 хвилин при 200 градусах.

Крок 9. Не чекаючи охолодження – трапезуємо. Готуйте та отримуйте задоволення!

Французький цибуля на білому вині

Французький цибульний суп на білому вині – це ароматне і злегка пряне блюдо, яке закохує при першій же дегустації. Весь секрет успіху полягає у виборі солодкої білої цибулі, якість якої не повинна викликати жодних сумнівів. Тож приступимо ж!

Час приготування – 2 год. 10 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Бульйон курячий – 1 л.
  • Цибуля біла – 500 гр.
  • Часник – 3-4 зуби.
  • Вино біле сухе – 1 ст.
  • Олія оливкова – 3 ст.л.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Хліб білий – 200 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Чебрець – 1 гілочка.
  • Горіх мускатний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо зварений бульйон не солимо і проціджуємо через сито з дрібними отворами, викладаємо на стіл решту продуктів, перерахованих у списку.

Крок 2. Очищаємо і нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями цибулю, дрібно рубаємо 2-3 зубці часнику (один залишаємо недоторканим).

Крок 3. У широкій сковорідці розігріваємо суміш з оливкової та вершкового масел.

Крок 4. Смажити часник з цибулею на максимальному нагріванні протягом 8 хвилин.

Крок 5. Після, зменшуємо полум’я до мінімуму і гасимо овоч близько 20 хвилин, домагаючись карамельного кольору. Потім виливаємо вино та практично повністю його випарюємо.

Крок 6. Заливаємо засмажку гарячим курячим бульйоном, солимо і перчимо – кип’ятимо і зменшуємо вогонь, приправляємо мускатним горіхом і чебрецем. Томимо ще 40 хвилин.

Крок 7. Паралельно підсушуємо хліб на решітці в духовці при 190-200 градусах.

Крок 8. Золотисті тости натираємо часником, сир подрібнюємо за допомогою терки з буряка.

Дивіться також:  Гаспачо класичний рецепт і 8 варіантів

Крок 9. Розливаємо суп по чашах, зверху викладаємо по дві грінки, присипаємо сиром – забираємо в духовку в режимі гриль (5 хвилин достатньо).

Крок 10. Ароматну французьку класику пробуємо та насолоджуємось. Смачного!

Цибульний суп по-французьки без вина

Цибулевий суп по-французьки без вина на свій смак нічим не відрізняється від оригінального рецепту, тому якщо у вас в будинку не виявилося виноградного напою, то бігти в магазин перед приготуванням зовсім не обов’язково. Пропонуємо вам приготувати ароматний суп і зігріти себе холодним вечором.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Цибуля – 5 головок.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Бульйон курячий – 1 л.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Хліб – 4 скибочки.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Очищену цибулю дрібно нарізаємо.

Крок 3. У сковороді з’єднуємо два види олії та розігріваємо, висипаємо цибульні кубики і томимо на вогні трохи нижче середнього 15-20 хвилин, часто помішуючи.

Крок 4. Рум’яну цибулю заливаємо склянкою гарячого бульйону і випаровуємо вологу.

Крок 5. Після цього вміст сковороди перекладаємо в киплячий бульйон, зменшуємо нагрівання і томимо під кришкою близько 60 хвилин. Наприкінці додаємо улюблені спеції та сіль.

Крок 6. Скибочки хліба підсушуємо на сухій сковорідці до утворення характерної скоринки.

Крок 7. Розподіляємо суп по горщиках, зверху кладемо скибочки хліба і жменю тертого на тертці сиру – запікаємо в духовці 10-15 хвилин при 180 градусах і подаємо до столу. Смачного!

Цибульний суп з беконом

Цибулевий суп з беконом – це дуже оригінальна і ситна перша страва, після якої вам навряд чи захочеться переходити до основної страви. Обсмажений до хрускоту та рум’яності бекон, ідеально поєднується з карамелізованою цибулею – смачно, просто та дуже ароматно!

Час приготування – 80 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Бекон – 8 смужок.
  • Цибуля велика – 3 шт.
  • Бульйон курячий – 4 ст.
  • Багет французький – 8 скибочок.
  • Сир твердих сортів тертий – 1,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Смужки бекону розрізаємо на кілька сегментів і обсмажуємо до рум’яності та кришталю в товстостінній сковороді.

Крок 2. До золотистих смужок висипаємо тонко нарізану цибулю, перемішуємо і томимо на повільному вогні близько однієї години.

Крок 3. Після закінчення часу заливаємо компоненти бульйоном, доводимо до кипіння і прибираємо з конфорки.

Крок 4. Апетитну масу розливаємо по горщиках, зверху поміщаємо скибочки французького багету і все рясно посипаємо тертим сиром – забираємо в духовку при 200 градусів до розплавлення.

Крок 5. Акуратно дістаємо із духової шафи.

Крок 6. І негайно подаємо до столу. Смачного!