М’ясо птиці – дієтичний і дуже корисний продукт, який обов’язково варто включати в щотижневий раціон. Його можна готувати цілком, шматочками або перекручувати на фарш. Фрикадельки з індички – це один із способів приготування продукту, який відрізняється ніжною структурою і соковитістю.
Фрикадельки з індички для супу
Перше страву з ароматними виробами з індичатини – прекрасне рішення для дієтичного меню. Щоб приготувати фрикадельки з ароматним бульйоном, будуть потрібні:
- ½ Кг білого м’яса птиці;
- 3 картопляні бульби;
- велика морквина;
- велика цибулина;
- 2 садких перцю;
- жменя рису;
- яйце;
- шматочок вершкового масла;
- 2 л води;
- сіль, спеції і зелень.
Спосіб приготування полягає у виконанні наступних дій:
- Філе промивається і нарізати невеликими шматочками.
- Цибулина ділиться на частини, після чого овоч і м’ясо пропускаються через м’ясорубку.
- З фаршу з яйцем змоченими у воді руками формуються м’ясні кульки.
- Очищену картоплю нарізати кубиками.
- Крупа промивається і відварюється до напівготовності.
- Морква і перець подрібнюються довільними шматочками.
- У закипілу воду відправляються моркву і картоплю, до яких, через 5 хвилин, додаються підготовлені фрикадельки і рис.
- Через 10 хвилин у суп кладуть перець, вершкове масло, сіль і спеції.
- Коли перша страва провариться 5 хвилин, готову страву притрушивается рубаною зеленню.
Готуємо з томатною підливою
Фрикадельки з підливою – апетитні вироби з дієтичного м’яса, які в поєднанні з томатним соусом стають соковитіше і ароматні.
Інгредієнти:
- 700 г індички;
- 2 цибулини;
- яйце;
- ½ Головки часнику;
- 40 мл томатного соусу;
- трохи зелені, солі і спецій.
Як приготувати смачне блюдо, яке можна подавати з різними гарнірами:
- Промите і порізане невеликими шматочками філе з однією цибулиною прокручується через м’ясорубку, після чого в фарш додаються яйце, подрібнену зелень, сіль і спеції.
- З підготовленої маси скочуються кульки, які обсмажують до золотистого кольору.
- На розпеченій сковороді з маслом пассеруется друга цибулина.
- Після придбання овочем м’якості, він заливається 300 мл води, солиться, посипається сіллю і цукром.
- Коли соус закипить, в нього надсилаються фрикадельки, які гасяться у ньому близько 20 хвилин.
У вершковому соусі
Вироби з дієтичного фаршу під вершковим соусом – страва з дитинства, у яке іноді так хочеться повернутися, хоч на кілька хвилин, забувши про тягар дорослого життя. Це можливо, якщо підготувати наступні інгредієнти для втілення рецепта в життя:
- 500 г фаршу;
- цибулина;
- яйце;
- шматочок сиру;
- 200 мл вершків;
- пучок кропу;
- ½ Головки часнику;
- трохи соняшникової олії, сіль і спеції.
В процесі приготування:
- Цибулина подрібнюється і в глибокій мисці змішується з фаршем.
- Зелень рубається і отруюється до індички.
- Також до м’ясної маси приєднується яйце.
- З вимішаного фаршу формуються невеликі фрикадельки, які викладаються у форму для запікання, яка відправлялась на 20 хвилин у духовку (180 °C).
- З вершків, тертого сиру, невеликої кількості кропу, часнику, измельчающегося за допомогою чеснокодавилки, готується заправка, якій заливаються подрумянившиеся фрикадельки.
- Запікається страву під вершковим соусом з ніжним смаком ще 20 хвилин при температурі 180 °C.
Фрикадельки з індички, запечені з сиром
Дуже незвичайний рецепт приготування страви, для якого необхідно мати під руками:
- 500 г індички;
- в 2 рази менше сиру;
- яйце;
- 200 мл вершків;
- трохи борошно,
- сіль і улюблені спеції.
Етапи підготовки поживного і дуже корисного страви:
- М’ясо птиці, подрібнене шматочками, пропускають через м’ясорубку, після чого з’єднується з яйцем, сіллю і спеціями.
- Фарш відбивається, а потім з нього готуються коржі, в центр яких містяться по кубику сиру.
- Формуються фрикадельки, які готуються 20 хвилин на водяній бані.
- З вершків, борошна та спецій готується на сковороді соус, з яким і подаються ніжні вироби до столу.
Рецепт з овочами
Страва готується з:
- 500 г фаршу;
- цибулини;
- морквини;
- кабачка;
- 2 зубків часнику;
- яйця;
- невеликої кількості соняшникової олії;
- солі і спецій.
Хід роботи:
- Моркву і кабачок натираються на тертці, цибулю і часник подрібнюються ножем.
- Цибульно-часникова суміш пассеруется до прозорості на сковороді, після чого змішується з фаршем, куди відправляються свіжі овочі і яйце.
- З м’ясної маси з овочами, попередньо підсоленій і злегка приправлений, формуються фрикадельки, які обсмажують на маслі до рум’яної скоринки.
- Подаються до столу такі вироби злегка теплими.
Зі сметанним соусом
З фаршу індички можна приготувати дуже ароматні фрикадельки, які у доповненні зі сметанним соусом складуть конкуренцію багатьом вишуканим стравам, гідним ресторанного меню. Для створення м’ясних виробів знадобляться:
- 400 г фаршу;
- цибулина, морквина;
- 4 зубки часнику;
- жменя рису;
- хлібний скибочка;
- пучок кропу;
- 350 мл сметани;
- трохи борошна;
- сіль, спеції.
Етапи створення:
- Рис відварюється до напівготовності і змішується в мисці з фаршем, який можна підготувати самостійно, перекрутивши філе через м’ясорубку (якщо скористатися блендером, то майбутні фрикадельки вийдуть ще більш ніжними).
- До м’ясної маси додаються подрібнені ½ цибулі, ½ морквини, 2 зубки часнику, розмочений скибочку хліба і половина кропу.
- Вимішується фарш, підсолювати і приправляється, після чого з нього формуються фрикадельки, які обсмажують і кладуть на тарілку.
- На тій же сковороді пассеруются залишилися подрібнені овочі, які потім заливаються сметаною, розведеною 100 мл води.
- Коли соус закипить, в нього кладуть м’ясні кульки, і додається борошно для загустіння.
Дієтичні фрикадельки з фаршу індички для дітей
Діти будь-якого віку дуже люблять фрикадельки. Однак хочеться, щоб страва була багате поживними елементами і не перевантажувало зростаючий організм. Відмінним рішенням стане використання дієтичних продуктів. Для приготування потрібні:
- ½ Кг фаршу;
- цибулина;
- шматочок булочки;
- яблуко;
- яйце;
- 250 мл молока;
- 400 мл бульйону;
- 50 мл вершків;
- шматочок сиру;
- трохи борошна, солі і спецій.
Щоб приготувати фрикадельки для дітей:
- Булочка замочується в молоці, після чого віджимається і змішується з фаршем.
- Цибулю і яблуко подрібнюються і втручаються у фарш, куди також відправляється яйце.
- З м’ясної маси формуються фрикадельки, які викладаються в сотейник з киплячим бульйоном.
- Варити вироби потрібно не більше 4 хвилин, після чого вони викладаються на тарілку.
- У бульйон додаються проціджене молоко і трохи борошна.
- Після закипання в соус вводяться вершки і сирна стружка.
- У киплячий соус кладуть фрикадельки, і тушкують ще 20 хвилин на повільному вогні.
З індички, яка є джерелом великої кількості поживних елементів, можна приготувати величезну кількість страв і закусок, які раз і назавжди підкорять простотою виконання і вишуканим смаком.