Фрикадельки з індички: як приготувати, 7 рецептів страв з фрикадельками

М’ясо птиці – дієтичний і дуже корисний продукт, який обов’язково варто включати в щотижневий раціон. Його можна готувати цілком, шматочками або перекручувати на фарш. Фрикадельки з індички – це один із способів приготування продукту, який відрізняється ніжною структурою і соковитістю.

Фрикадельки з індички для супу

Перше страву з ароматними виробами з індичатини – прекрасне рішення для дієтичного меню. Щоб приготувати фрикадельки з ароматним бульйоном, будуть потрібні:

  • ½ Кг білого м’яса птиці;
  • 3 картопляні бульби;
  • велика морквина;
  • велика цибулина;
  • 2 садких перцю;
  • жменя рису;
  • яйце;
  • шматочок вершкового масла;
  • 2 л води;
  • сіль, спеції і зелень.


Спосіб приготування полягає у виконанні наступних дій:

  • Філе промивається і нарізати невеликими шматочками.
  • Цибулина ділиться на частини, після чого овоч і м’ясо пропускаються через м’ясорубку.
  • З фаршу з яйцем змоченими у воді руками формуються м’ясні кульки.
  • Очищену картоплю нарізати кубиками.
  • Крупа промивається і відварюється до напівготовності.
  • Морква і перець подрібнюються довільними шматочками.
  • У закипілу воду відправляються моркву і картоплю, до яких, через 5 хвилин, додаються підготовлені фрикадельки і рис.
  • Через 10 хвилин у суп кладуть перець, вершкове масло, сіль і спеції.
  • Коли перша страва провариться 5 хвилин, готову страву притрушивается рубаною зеленню.

Готуємо з томатною підливою

Фрикадельки з підливою – апетитні вироби з дієтичного м’яса, які в поєднанні з томатним соусом стають соковитіше і ароматні.

Інгредієнти:

  • 700 г індички;
  • 2 цибулини;
  • яйце;
  • ½ Головки часнику;
  • 40 мл томатного соусу;
  • трохи зелені, солі і спецій.


Як приготувати смачне блюдо, яке можна подавати з різними гарнірами:

  • Промите і порізане невеликими шматочками філе з однією цибулиною прокручується через м’ясорубку, після чого в фарш додаються яйце, подрібнену зелень, сіль і спеції.
  • З підготовленої маси скочуються кульки, які обсмажують до золотистого кольору.
  • На розпеченій сковороді з маслом пассеруется друга цибулина.
  • Після придбання овочем м’якості, він заливається 300 мл води, солиться, посипається сіллю і цукром.
  • Коли соус закипить, в нього надсилаються фрикадельки, які гасяться у ньому близько 20 хвилин.
Дивіться також:  Стожки з фаршу – 6 рецептів приготування

У вершковому соусі

Вироби з дієтичного фаршу під вершковим соусом – страва з дитинства, у яке іноді так хочеться повернутися, хоч на кілька хвилин, забувши про тягар дорослого життя. Це можливо, якщо підготувати наступні інгредієнти для втілення рецепта в життя:

  • 500 г фаршу;
  • цибулина;
  • яйце;
  • шматочок сиру;
  • 200 мл вершків;
  • пучок кропу;
  • ½ Головки часнику;
  • трохи соняшникової олії, сіль і спеції.


В процесі приготування:

  • Цибулина подрібнюється і в глибокій мисці змішується з фаршем.
  • Зелень рубається і отруюється до індички.
  • Також до м’ясної маси приєднується яйце.
  • З вимішаного фаршу формуються невеликі фрикадельки, які викладаються у форму для запікання, яка відправлялась на 20 хвилин у духовку (180 °C).
  • З вершків, тертого сиру, невеликої кількості кропу, часнику, измельчающегося за допомогою чеснокодавилки, готується заправка, якій заливаються подрумянившиеся фрикадельки.
  • Запікається страву під вершковим соусом з ніжним смаком ще 20 хвилин при температурі 180 °C.

Фрикадельки з індички, запечені з сиром

Дуже незвичайний рецепт приготування страви, для якого необхідно мати під руками:

  • 500 г індички;
  • в 2 рази менше сиру;
  • яйце;
  • 200 мл вершків;
  • трохи борошно,
  • сіль і улюблені спеції.


Етапи підготовки поживного і дуже корисного страви:

  • М’ясо птиці, подрібнене шматочками, пропускають через м’ясорубку, після чого з’єднується з яйцем, сіллю і спеціями.
  • Фарш відбивається, а потім з нього готуються коржі, в центр яких містяться по кубику сиру.
  • Формуються фрикадельки, які готуються 20 хвилин на водяній бані.
  • З вершків, борошна та спецій готується на сковороді соус, з яким і подаються ніжні вироби до столу.

Рецепт з овочами

Страва готується з:

  • 500 г фаршу;
  • цибулини;
  • морквини;
  • кабачка;
  • 2 зубків часнику;
  • яйця;
  • невеликої кількості соняшникової олії;
  • солі і спецій.
Дивіться також:  Фаршировані макарони черепашки – 7 рецептів пасти


Хід роботи:

  • Моркву і кабачок натираються на тертці, цибулю і часник подрібнюються ножем.
  • Цибульно-часникова суміш пассеруется до прозорості на сковороді, після чого змішується з фаршем, куди відправляються свіжі овочі і яйце.
  • З м’ясної маси з овочами, попередньо підсоленій і злегка приправлений, формуються фрикадельки, які обсмажують на маслі до рум’яної скоринки.
  • Подаються до столу такі вироби злегка теплими.

Зі сметанним соусом

З фаршу індички можна приготувати дуже ароматні фрикадельки, які у доповненні зі сметанним соусом складуть конкуренцію багатьом вишуканим стравам, гідним ресторанного меню. Для створення м’ясних виробів знадобляться:

  • 400 г фаршу;
  • цибулина, морквина;
  • 4 зубки часнику;
  • жменя рису;
  • хлібний скибочка;
  • пучок кропу;
  • 350 мл сметани;
  • трохи борошна;
  • сіль, спеції.


Етапи створення:

  • Рис відварюється до напівготовності і змішується в мисці з фаршем, який можна підготувати самостійно, перекрутивши філе через м’ясорубку (якщо скористатися блендером, то майбутні фрикадельки вийдуть ще більш ніжними).
  • До м’ясної маси додаються подрібнені ½ цибулі, ½ морквини, 2 зубки часнику, розмочений скибочку хліба і половина кропу.
  • Вимішується фарш, підсолювати і приправляється, після чого з нього формуються фрикадельки, які обсмажують і кладуть на тарілку.
  • На тій же сковороді пассеруются залишилися подрібнені овочі, які потім заливаються сметаною, розведеною 100 мл води.
  • Коли соус закипить, в нього кладуть м’ясні кульки, і додається борошно для загустіння.

Дієтичні фрикадельки з фаршу індички для дітей

Діти будь-якого віку дуже люблять фрикадельки. Однак хочеться, щоб страва була багате поживними елементами і не перевантажувало зростаючий організм. Відмінним рішенням стане використання дієтичних продуктів. Для приготування потрібні:

  • ½ Кг фаршу;
  • цибулина;
  • шматочок булочки;
  • яблуко;
  • яйце;
  • 250 мл молока;
  • 400 мл бульйону;
  • 50 мл вершків;
  • шматочок сиру;
  • трохи борошна, солі і спецій.
Дивіться також:  Пиріг з капусти швидкого приготування для ледачих – 7 рецептів


Щоб приготувати фрикадельки для дітей:

  • Булочка замочується в молоці, після чого віджимається і змішується з фаршем.
  • Цибулю і яблуко подрібнюються і втручаються у фарш, куди також відправляється яйце.
  • З м’ясної маси формуються фрикадельки, які викладаються в сотейник з киплячим бульйоном.
  • Варити вироби потрібно не більше 4 хвилин, після чого вони викладаються на тарілку.
  • У бульйон додаються проціджене молоко і трохи борошна.
  • Після закипання в соус вводяться вершки і сирна стружка.
  • У киплячий соус кладуть фрикадельки, і тушкують ще 20 хвилин на повільному вогні.

З індички, яка є джерелом великої кількості поживних елементів, можна приготувати величезну кількість страв і закусок, які раз і назавжди підкорять простотою виконання і вишуканим смаком.

Прокрутка до верху