Зі сметанним соусом
З фаршу індички можна приготувати дуже ароматні фрикадельки, які у доповненні зі сметанним соусом складуть конкуренцію багатьом вишуканим стравам, гідним ресторанного меню. Для створення м’ясних виробів знадобляться:
- 400 г фаршу;
- цибулина, морквина;
- 4 зубки часнику;
- жменя рису;
- хлібний скибочка;
- пучок кропу;
- 350 мл сметани;
- трохи борошна;
- сіль, спеції.
Етапи створення:
- Рис відварюється до напівготовності і змішується в мисці з фаршем, який можна підготувати самостійно, перекрутивши філе через м’ясорубку (якщо скористатися блендером, то майбутні фрикадельки вийдуть ще більш ніжними).
- До м’ясної маси додаються подрібнені ½ цибулі, ½ морквини, 2 зубки часнику, розмочений скибочку хліба і половина кропу.
- Вимішується фарш, підсолювати і приправляється, після чого з нього формуються фрикадельки, які обсмажують і кладуть на тарілку.
- На тій же сковороді пассеруются залишилися подрібнені овочі, які потім заливаються сметаною, розведеною 100 мл води.
- Коли соус закипить, в нього кладуть м’ясні кульки, і додається борошно для загустіння.