Фрікасе з кролика – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Страва французької кухні для мультиварки

Спосіб приготування фрікасе полягає в попередньої обжарке інгредієнтів з подальшим їх гасінням.

Тому таке блюдо ви можете з легкістю зробити і в мультиварці. При цьому фрікасе вийде ще смачніше, адже в такому кухонному приладі страва буде не гаситься, а нудитися.

Інгредієнти на одну тушку кролика:

  • 480 г грибів;
  • 225 г зеленого горошку;
  • по 225 мл бульйону і світлого сухого вина;
  • 110 мл вершків;
  • ложка топленого масла;
  • три ложки борошна;
  • часниковий зубчик;
  • ч. ложка чебрецю;
  • лавровий лист, спеції, петрушка;
  • цибулина.

Спосіб приготування:

  • Шматки кролика обвалюємо в суміші з борошна, солі і перцю. У чашу приладу кладемо масло й обсмажуємо заготовки.
  • Як тільки кролик підрум’яниться, додаємо рубаний часник, петрушку і цибулю. Також засипаємо чебрець (краще взяти листочок свіжого) і лаврушку, додаємо трохи цедри лимона, вливаємо вино і бульйон.
  • Включаємо прилад на режим «Гасіння», встановлюємо таймер на одну годину.
  • Через 40 хвилин закладаємо часточки печериць, ще через 10 хвилин додаємо зелений горошок і вливаємо вершки. Якщо соус виходить дуже рідким, додайте борошна, але не більше ложки.
  • Готове фрікасе подаємо з картопляним пюре і зеленню.
Дивіться також:  Шашлик зі свинини – 13 рецептів приготування шашлику і маринаду