Страва французької кухні для мультиварки
Спосіб приготування фрікасе полягає в попередньої обжарке інгредієнтів з подальшим їх гасінням.
Тому таке блюдо ви можете з легкістю зробити і в мультиварці. При цьому фрікасе вийде ще смачніше, адже в такому кухонному приладі страва буде не гаситься, а нудитися.
Інгредієнти на одну тушку кролика:
- 480 г грибів;
- 225 г зеленого горошку;
- по 225 мл бульйону і світлого сухого вина;
- 110 мл вершків;
- ложка топленого масла;
- три ложки борошна;
- часниковий зубчик;
- ч. ложка чебрецю;
- лавровий лист, спеції, петрушка;
- цибулина.
Спосіб приготування:
- Шматки кролика обвалюємо в суміші з борошна, солі і перцю. У чашу приладу кладемо масло й обсмажуємо заготовки.
- Як тільки кролик підрум’яниться, додаємо рубаний часник, петрушку і цибулю. Також засипаємо чебрець (краще взяти листочок свіжого) і лаврушку, додаємо трохи цедри лимона, вливаємо вино і бульйон.
- Включаємо прилад на режим «Гасіння», встановлюємо таймер на одну годину.
- Через 40 хвилин закладаємо часточки печериць, ще через 10 хвилин додаємо зелений горошок і вливаємо вершки. Якщо соус виходить дуже рідким, додайте борошна, але не більше ложки.
- Готове фрікасе подаємо з картопляним пюре і зеленню.