У вершковому соусі
Фрікасе з курки в ароматному вершковому соусі можна приготувати і в духовці.
Для цього на робочому столі повинні бути наступні інгредієнти:
- 1 куряча тушка;
- 250 мілілітрів вершків;
- 1 цибулина;
- 50 грам сиру (твердого);
- 100 грам сушених грибів;
- сіль;
- 20 грам вершкового масла;
- 1 головка часнику;
- 3 грама суміші перців;
- 50 мілілітрів будь-якого рослинного масла;
- 20 мл лікеру (бажано, фруктового).
Як з усього цього приготувати смачне фрікасе:
- Тушку промити, а потім акуратно розділити гострим ножем на порційні шматки, зрізавши по ходу справи всю шкіру і зайвий жир.
- Часник і цибулю очистити від лушпиння і дрібно покришити. Гриби подрібнити в порошок, використовуючи блендер або звичайну ступку. Сир потерти на тертці.
- На сковороді розігріти обидва види масла і обсмажити в цій суміші м’ясо на сильному вогні. Оброблені шматки перекласти на деко.
- У тій же сковороді обсмажити цибулю з часником, додавши до них грибний порошок.
- Готові продукти укласти поверх м’яса і посипати все сіллю і спеціями.
- Залити продукти сумішшю лікеру з вершками і відправити в духову шафу на 40 – 45 хвилин, попередньо розігрівши його до 180 градусів.
- Після закінчення цього часу, дістати деко з духовки і посипати його тертим сиром. Готувати страву ще приблизно 10 хвилин.
Ароматне фрікасе з чудовою сирною скоринкою буде шикарно виглядати навіть на святковому столі.