Фрікасе з курки – 7 рецептів приготування

У вершковому соусі

Фрікасе з курки в ароматному вершковому соусі можна приготувати і в духовці.

Для цього на робочому столі повинні бути наступні інгредієнти:

  • 1 куряча тушка;
  • 250 мілілітрів вершків;
  • 1 цибулина;
  • 50 грам сиру (твердого);
  • 100 грам сушених грибів;
  • сіль;
  • 20 грам вершкового масла;
  • 1 головка часнику;
  • 3 грама суміші перців;
  • 50 мілілітрів будь-якого рослинного масла;
  • 20 мл лікеру (бажано, фруктового).

Як з усього цього приготувати смачне фрікасе:

  • Тушку промити, а потім акуратно розділити гострим ножем на порційні шматки, зрізавши по ходу справи всю шкіру і зайвий жир.
  • Часник і цибулю очистити від лушпиння і дрібно покришити. Гриби подрібнити в порошок, використовуючи блендер або звичайну ступку. Сир потерти на тертці.
  • На сковороді розігріти обидва види масла і обсмажити в цій суміші м’ясо на сильному вогні. Оброблені шматки перекласти на деко.
  • У тій же сковороді обсмажити цибулю з часником, додавши до них грибний порошок.
  • Готові продукти укласти поверх м’яса і посипати все сіллю і спеціями.
  • Залити продукти сумішшю лікеру з вершками і відправити в духову шафу на 40 – 45 хвилин, попередньо розігрівши його до 180 градусів.
  • Після закінчення цього часу, дістати деко з духовки і посипати його тертим сиром. Готувати страву ще приблизно 10 хвилин.

Ароматне фрікасе з чудовою сирною скоринкою буде шикарно виглядати навіть на святковому столі.

Дивіться також:  Картопля з грибами в духовці – 7 смачних рецептів приготування