Фрукти в шоколаді – 6 рецептів, як зробити своїми руками в домашніх умовах

Десерт, який не доведеться випікати і легко приготувати власноруч, – фрукти в шоколаді. Можна вибирати будь-який склад зазначених інгредієнтів, комбінувати декілька видів на свій смак і бажання. Цукерки можна прикрашати різної присипкою.

Цукерки «фрукти в шоколаді» в домашніх умовах

Складові:

  • за 3 груші і яблука;
  • по 100 г вишні і полуниці;
  • 250 г молочного шоколаду;
  • 100 г білого шоколаду.

Як зробити фрукти в шоколаді своїми руками:

  • Вимити фрукти, не очищати плоди, залишаючи «хвостики». Витерти паперовими рушниками.
  • Розтопити окремо різні види шоколаду. Використовувати мікрохвильову піч або парову лазню.
  • Вмочити повністю в молочний шоколад кожну ягоду або фрукт. Залишити, поки не застигне.
  • Білим шоколадом полити половину або третину заготовки. Помістити в холод до застигання глазурі.

Важливо: в будь-якому рецепті не рекомендується використання десертного або пористого шоколаду. При нагріванні він починає виділяти какао-масло і розкладатися на шари.

Готуємо з горіхами

Що знадобиться:

  • по 60 г мигдалю і фундука;
  • по 40 г фісташок і волоських горіхів;
  • 100 г молочного шоколаду.

Горіхи в шоколаді в домашніх умовах:

  • На водяній бані розтопити плитку. Підготувати горіхи: позбавити від шкірки і від тонкого шару на самому ядрі.
  • Викласти горіхи в тарілку з шоколадом. Перемішати, щоб вони стали повністю покриті солодкістю.
  • Обернути харчовою плівкою плоске блюдо або дошку. Викласти на неї горіхи подалі один від одного. Вони не повинні стикатися.
  • Відправити заготовку в морозилку на чверть години. Укласти красиво на іншу тарілку, і можна подавати страву. Пару днів допускається зберігати горіхи в закритому контейнері в холодильнику.

Рецепт із сухофруктів

Продукти для виготовлення:

  • по 100 г кураги, родзинок, чорносливу, інжиру;
  • по 50 г сушених вишень, журавлини, дині і манго;
  • 1 столова ложка меду;
  • 100 г шоколаду.
Дивіться також:  З чого роблять зефір: склад, калорійність. 7 рецептів, як зробити зефір в домашніх умовах

Як своїми руками зробити сухофрукти в шоколаді:

  • Залити сушені ягоди і фрукти окропом на кілька хвилин. Це допоможе позбавити їх від хімікатів, якими продукт обробляють для збільшення терміну зберігання.
  • Промити заготовки під краном у холодній воді. Позбавити сухофрукти від кісточок, відправити в м’ясорубку. Змішати склад з медом, щоб отримати рівномірну масу. В СВЧ-печі розтопити шоколад.
  • Перший варіант цукерок: виліпити з солодкої суміші кульки, занурити в солодку рідину. Залишити в холодильнику до застигання.
  • Цукерки також роблять у формі звіряток, фруктів. Для цього масу розкачують завтовшки 1 див Формочками вирізати заготовки і викладають на деко.
  • Відправляють його в духовку хвилин на 10, щоб цукерки подсушились. Потім занурюють їх в шоколад і відправляють в холодильник.

Порада: при використанні білого шоколаду можна «пограти» з харчовими барвниками. Тоді вийдуть яскраві різнокольорові цукерки.

Як зробити десерт на шпажках

З чого приготувати:

  • 0,5 кг фруктів – банани, ківі, полуниця;
  • 100 г шоколаду;
  • шпажки або зубочистки за кількістю порцій десерту.

Фрукти в шоколаді на шпажках:

  • Вимити фрукти. Банани і ківі позбавити від шкірки, нарізати кільцями середньої товщини.
  • Увіткнути в кожен шматочок або ягоду по шпазі, не проколюючи наскрізь. Помістити заготовки в морозильну камеру на 5 хвилин.
  • Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  • Фрукти дістати, позбавити від шпажок і вмочити кожен шматочок у шоколад. Потім знову проколоти паличками. Це допоможе зафіксувати і зміцнити вироби.
  • Знову занурити цукерки в шоколад. Трохи постукати по стінці ємності, щоб позбавитися від зайвої глазурі.
  • Відправити в холодильник до застигання шоколаду.

Подарункові набори «Фрукти в шоколаді» своїми руками

Складові:

  • по 100 г полуниці та черешні;
  • по 2 ківі, банани і манго;
  • з 1 апельсину та мандарину;
  • по 100 г кураги і чорносливу;
  • фундук – за кількістю сухофруктів;
  • 200 г молочного шоколаду;
  • 200 г білого шоколаду;
  • 100 г темного шоколаду;
  • кондитерська присипка;
  • кокосова стружка;
  • 50 г рубаних горіхів;
  • 50 г фісташкових пластинок;
  • харчовий барвник.
Дивіться також:  Глазур для торта з шоколаду – 8 рецептів

Цукерки «Фрукти в шоколаді» для подарунка своїми руками:

  • Добре промити фрукти. Чорнослив і курагу замочити в окропі. Черешню звільнити від кісточок і живців. Відірвати полуничні листочки. Банан і ківі очистити від шкірки, нарізати кругляком. Манго і цитрусові позбавити від шкірки, розділити на часточки (манго порізати). Видалити з апельсинових і мандаринових часточок тонкі плівки. Горіхи очистити від шкірки і лушпиння. Відібрати чверть фруктів, відкласти в бік, решта використовувати.
  • Окремо один від одного розтопити всі види шоколаду. Половину білого складу розлити по декількох ємкостей, додати різні барвники, ретельно розмішати до однорідного кольору.
  • Солодкі фрукти — половину бананів і манго — занурити в чорний шоколад і кокосову стружку. Другу половину бананів в шоколаді посипати рубаними горіхами, відправити в холод. Ківі занурити в молочний шоколад. Прикрасити фісташкове дерево пластинками і кокосовою стружкою.
  • Половину складу полуниці і черешні вмочити в білий і молочний шоколад. Прикрасити присипкою і кокосовою стружкою. Цитрусові занурити в молочний шоколад, обробити фісташкове дерево пластинами і присипкою.
  • У кожну ягоду кураги і чорносливу помістити по 1 ядра фундука. Чорнослив вмочити в чорний шоколад, курагу – молочний склад, потім прикрасити компоненти солодощів рубаними горіхами. Можна залишити і без посипання.
  • Прийшов час використовувати залишилися фрукти. Розділити їх ще раз навпіл. Одну частину повністю занурити в різнобарвний шоколад. Іншу – в чорний чи молочний. Остудити в морозилці 10 хвилин. Потім фрукти в кольорової глазурі на третину занурити в молочний або чорний складу, і навпаки. Присипати, ніж захочеться.
  • Всі цукерки обов’язково остудити в морозилці або на полиці холодильнику. Красиво упакувати солодощі в одну коробку або кілька коробок. Можна зробити асорті з декількох видів, укласти їх красивими рядами.
Дивіться також:  Торт «Зебра» на кефірі – 7 простих покрокових рецептів

Фондю з шоколадом і фруктами

Продукти для рецепта:

  • 225 г темного шоколаду;
  • 250 г будь-яких фруктів;
  • 80 г згущеного молока;
  • ложка лікеру.

Як зробити своїми руками шоколадно-фруктовий фондю:

  • Помістити в ємність шоколад, згущене молоко і лікер. Відправити посуд на водяну баню. Фрукти порізати кубиками.
  • Розтоплювати шоколад, кожні півхвилини помішувати складу. Зняти з плити, коли склад стане однорідним.
  • Отриману суміш перелити в ємність для фондю. Запалити свічку і подавати разом з фруктами.

Приготувати такі цукерки не дуже складно. Це прекрасний десерт для дитячого або дорослого свята. Ласощі можна красиво упакувати і подарувати. Про фрукти в шоколаді можна з упевненістю сказати – це і смачно, і корисно!

Прокрутка до верху