Фруктовий салат з йогуртом – 10 рецептів приготування

У наші часи вже нікого не здивуєш традиційної випічкою в якості десерту, зате фруктовий салат з йогуртом стане альтернативою завершення святкового торжества. Таке ласощі сподобається і дорослим, і дітям. До того ж користі від легкого десерту буде набагато більше, ніж у торта або тістечка.

Адже при низькій калорійності – страва насичене вологою, клітковиною, вітамінами і мікроелементами, які так необхідні для здоровою і енергійною життя.

Нижче ми розглянемо 10 найбільш смачних і простих у приготуванні салатів, які припадуть до смаку навіть самим вибагливим гурманам.

Фруктовий салат з абрикосами і йогуртом

Для десерту знадобиться взяти по 100 г свіжих абрикосів, полуниці і черешні; така ж кількість йогурту без добавок або жирних вершків і трохи цукрової пудри. Всі фрукти необхідно добре вимити і витерти насухо. Абрикоси розділити на дві половинки і вийняти кісточки, потім порізати невеликими кубиками. Полуницю очистити від черешків і розрізати на 4-6 частин. Черешню розділити навпіл і вийняти кісточки.

Фрукти викласти в глибоку ємність і перемішати. Зверху залити йогуртом. За бажанням можна притрусити цукровою пудрою. Подавати можна як на загальному блюді, так і порційно, попередньо розклавши салат в невеликі піали.

Як приготувати десерт для дитячого свята

Іноді змусити малюків з’їсти хоча б часточку яблука або апельсини – практично неможливо. Хоча всі знають, що вони дуже корисні. Що тоді говорити про кисломолочні продукти? На допомогу батькам прийде простий і корисний рецепт фруктового салату для дітей. До того ж такий десерт можна приготувати для свята.

Для 4-5 порцій знадобляться:

  • 3 великих яблука;
  • 3 банана;
  • 4 ківі;
  • 3 груші;
  • 5-6 столових ложок будь-якого йогурту;
  • цукрова пудра;
  • кілька гілочок м’яти;
  • жорсткі формочки для печива.

Всі фрукти необхідно ретельно вимити і очистити від шкірки. Потім порізати пластинами приблизно 0,5-0,7 см завширшки. Після цього металевою формою вирізати фігурки. Банан можна нарізати кружечками.

Якщо спеціальних пристосувань немає, то вирізати ромбики або трикутники доведеться вручну. Можна використовувати і невеликі круглі предмети, наприклад маленькі кришечки. Тоді весь салат повинен бути порізаний такими міні-колами. Головне – щоб вміст тарілки відрізнялося від того, що дитина бачить кожний день.

Дивіться також:  Гарбузовий пиріг в мультиварці — 7 рецептів

Після цього нарізані фрукти потрібно акуратно перемішати і заправити йогуртом. Отриману суміш розкласти по креманкам, притрусити цукровою пудрою і прикрасити листочками м’яти.

Простий фруктовий салат з йогуртом

Щоб звичайне блюдо виглядала по-королівськи, досить красиво подати. Для салату знадобляться такі інгредієнти: свіжий ананас середнього розміру, апельсин, ківі, полуниця, шоколадна крихта, йогурт.

Ананас розрізати уздовж на дві половинки. За допомогою ножа та ложки вийняти всю м’якоть, не пошкодивши шкірки і нарізати її кубиками. Кожну полуничку розділити на чотири частини. Апельсин та ківі очистити від шкірки і порізати шматочками. Акуратно перемішати продукти, щоб не пошкодити їх форму.

Тепер в половинки ананаса потрібно викласти фруктову суміш, зверху полити йогуртом і притрусити шоколадною крихтою. На цьому дуже простий, але красивий десерт готовий!

Готуємо «Фруктове асорті» на швидку руку

Коли гості на порозі і приготувати десерт заздалегідь не вдалося – підійде дуже швидкий рецепт, з простих інгредієнтів. Для салату знадобляться консервовані персики і ананаси, родзинки, яблука, банани і йогурт. За бажанням можна також додати ківі і апельсин.

Свіжі фрукти потрібно помити й очистити від шкірки, а в яблуках вийняти серединку. Після чого порізати невеликими часточками або кубиками. Персики і ананаси найчастіше вже порізані на шматочки, тому їх тільки подрібнити на дрібні сегменти.

Фрукти перемішати у великій мисці, додати родзинки і полити йогуртом. Після цього страву можна подавати до столу.

Фруктовий салат з вершковим йогуртом і полуницею

Для страви знадобляться такі інгредієнти:

  • 100 г полуниці;
  • 5 абрикосів;
  • апельсин;
  • 100 г ожини;
  • 50 р цукрової пудри;
  • 100 мл вершкового йогурту;
  • 1 ч. л. кориці.

Фрукти вимити і підсушити рушником. Полуницю очистити від черешків і розрізати на 4-6 частин залежно від розміру. З абрикосів вийняти кісточки і порізати на 4 частині. З апельсина зчистити цедру, щоб вийшла десь 1 ст. л. Потім його очистити і порізати кубиками. Додати до подрібненим фруктів з ожину і перемішати.

Дивіться також:  Крем для вирівнювання торта – 8 рецептів

В окремій ємності змішати йогурт, цукрову пудру і корицю, злегка збити. Залити отриманою сумішшю салат і зверху притрусити апельсиновою цедрою.

Вітамінний десерт швидкого приготування

У зимовий час не завжди виходить порадувати себе і близьких корисними продуктами. Тому надійний спосіб поповнити запас корисних вітамінів – приготувати фруктовий салат. А всі інгредієнти можна легко знайти на полицях магазину.

Для двох порцій десерту знадобляться наступні продукти: хурма, велике яблуко, банан, вершки (можна вибрати будь-яку жирність) і гранат. Хурма багата калієм, фосфором, вітамінами А і Є. Цей фрукт захищає серце і судини від різних захворювань, покращує мозкову активність. У бананах багато магнію і кальцію, а також вітамінів групи В. Є ще і речовини, що сприяють виробленню дофаміну, тобто гормону радості. Яблуко і гранат насичують організм залізом, що сприяє підвищенню рівня гемоглобіну і поліпшенню кровообігу. У натуральному йогурті містяться біфідобактерії, поліпшують роботу кишечника, а також кальцій, який зміцнює кістки.

Спосіб приготування дуже простий. Всі фрукти обов’язково помити, банан і гранат очистити від шкірки, з хурми вийняти кісточку, а з яблука видалити серцевину. Нарізати продукти невеликими кубиками, а з граната витрусити зернятка. Змішати інгредієнти і заправити йогуртом.

Фруктовий салат з яблук, бананів та інжиру

Для великої порції салату на кілька персон знадобляться:

  • інжир – 6-7 шт.;
  • стиглий банан – 2 шт.;
  • зелене яблуко – 2 шт.;
  • кокосова стружка – 2 ст. л.;
  • сік половинки лимона;
  • 3-4 ст. л. меду;
  • 150 мл йогурту.

Якщо сухий інжир, то його потрібно попередньо замочити у воді на 2 години і після цього нарізати. Свіжий фрукт нарізається відразу на 4 частини. Яблука і банани очистити від шкірки і порізати кубиками, збризнути лимоном. Змішати інгредієнти, додати мед, йогурт, а зверху притрусити кокосовою стружкою.

Рецепт приготування з волоськими горіхами

Інгредієнти на 4 порції:

  • родзинки – 50 г;
  • курага – 50 г;
  • волоські горіхи – 6 шт.;
  • фруктовий йогурт – 150-200 мл;
  • банан, ківі, яблуко, апельсин, слива, груша.
Дивіться також:  Клафуті з вишнею – 7 рецептів, як спекти французький пиріг

Сухофрукти запарити в окропі на 1-2 години, потім курагу порізати на 4 частини. Горіхи очистити від шкаралупи і дрібно порубати. Фрукти помити, очистити від кісток, шкірки і порізати невеликими шматочками. Перемішати всі інгредієнти у великій ємності і залити йогуртом.

Райське насолоду на вашому столі

Цей десерт можна готувати в будь-який час року, але особливу насолоду він подарує в жарку погоду.

Інгредієнти для двох порцій:

  • велике яблуко;
  • апельсин (при бажанні можна взяти два мандарина);
  • рожевий виноград – 150 г;
  • морозиво – 100 г;
  • м’ята.

Апельсин очистити від шкірки і внутрішніх перегородок, нарізати невеликими кубиками. З яблука вийняти серцевину і порізати дольками, а потім кожен шматочок розділити на сегменти. Виноград розрізати навпіл і вийняти кістки.

Фрукти акуратно перемішати і розкласти по піалах. Зверху покласти кульку вершкового або фруктового морозива. Збоку прикрасити листочками м’яти.

По-італійськи

Для цього салату знадобиться натуральний йогурт без будь-яких добавок і ароматизаторів. Краще, якщо вийде приготувати його самостійно з молока і закваски. Також в рецепт входить манго, груша, солодкий виноград (бажано без кісточок) сир.

Фрукти миють, при необхідності очищаються від шкірки і нарізати середніми кубиками. Виноград можна розрізати на половинки, а можна залишити цілими ягодами. Сорт сиру допустимо вибрати на свій розсуд. Добре, якщо це буде один з благородних видів з блакитною цвіллю, але згодиться і будь-який інший. Отже, сир теж нарізати невеликими кубиками і додається до фруктів. Готовий салат потрібно заправити йогуртом і акуратно перемішати.

Подавати десерт у красивих креманках, прикрасивши листочками м’яти, або притрусивши цукровою пудрою.

Як видно, щоб приготувати фруктовий салат – зовсім не обов’язково ставати великим кулінаром. Досить знайти улюблене поєднання різних фруктів і частіше балувати себе і близьких різноманітними варіаціями десерту.

Прокрутка до верху