Фруктовий торт – легке, малокалорийное, смачне і корисне ласощі. В якості основи для його приготування беруть сир, бісквіт або печиво. Фрукти і ягоди можуть бути як свіжими, так і консервованими.
Простий фруктовий торт без випічки
Цей рецепт допоможе швидко приготувати оригінальне частування несподівано для гостей.
Список продуктів:
- 2 кг свіжої полуниці;
- 0,5 кг густих вершків;
- 0,5 кг крекерів;
- 160 г цукру.
Кроки приготування:
- Ягоди нарізають тонкими скибочками.
- Вершки збивають з цукром до густої консистенції.
- Все кількість крекерів ділять на 4 частини.
- На дно страви викладають першу частину печива, потім наносять збиті вершки і зверху розміщують нарізану полуницю.
- Шари повторюють, поки не закінчаться всі компоненти.
Перед вживанням торт охолоджують протягом 2 годин.
З желатином і сметаною
Цей яскравий, ефектно оформлений торт з ніжним фруктово-молочним смаком стане чудовою прикрасою столу на дитячому святі. До складу можна включати будь-які ягоди і фрукти.
Знадобиться:
- 10 г гранульованого желатину;
- по 100 г ківі, полуниці і чорного винограду без кісточок;
- 200 г пісочного печива;
- 100 г цукру;
- 1 г ваніліну;
- 3 пакетика фруктового желе з різними смаками;
- 0,5 г жирної сметани.
Хід приготування:
- Фруктове желе готують відповідно до інструкції на упаковці. Коли маса застигне, її нарізають невеликими кубиками.
- Фрукти і ягоди миють і розрізають на часточки.
- Желатин в гранулах заливають 100 мл холодної води і ставлять на водяну баню. Масу періодично помішують, але до кипіння не доводять.
- Поки желатин набухає і остигає, сметану збивають з ваніліном і цукром. Після цього сметанную і желатинову маси з’єднують і перемішують до однорідності.
- Печиво ламають на кілька частин і кладуть в глибоку форму. Додають кубики фруктового желе і заливають сметанно-желейною сумішшю.
- Десерт прибирають в холодильник на 2 години.
Готовий фруктовий торт з желатином і сметаною прикрашають шматочками полуниці та ківі.
З бісквітних коржів
Ласощі, приготована за цим рецептом, стає не звичайним фруктовим десертом, а повноцінним святковим тортом.
Список продуктів:
- 4 яйця;
- 40 г кукурудзяного крохмалю;
- 1,5 ст. цукру;
- 0,5 ст. борошна вищого сорту;
- 2 р солі;
- 2 краплі ванільного екстракту;
- 5 г пекарського розпушувача;
- 10 г апельсинової цедри;
- 30 г желатину;
- 0,3 кг мандаринів;
- 0,3 кг груш;
- 0,3 кг полуниці.
Готуємо бісквітно-фруктовий торт:
- Яйця збивають з 120 р цукру з допомогою міксера. У масу поступово просіюють крохмаль, борошно і розпушувач. Сюди ж додають цитрусову цедру і ваніль.
- Тісто виливають у форму і поміщають в розігріту до 200°С духовку на 20 хвилин.
- Бісквіт охолоджують спочатку у формі, а потім на столі. Готовий корж розрізати вздовж на 2 частини.
- Желатинові гранули замочують у теплій воді згідно з інструкцією.
- Ягоди і фрукти подрібнюють, засипають цукром і варять протягом 15 хвилин на мінімальному вогні.
- Остиглу фруктову масу збивають блендером, а потім з’єднують з набряклим желатином.
- На нижній бісквітний корж виливають половину фруктово-желейною маси і накривають її другим коржем. Вийшов торт прикрашають фруктовими часточками і заливають рештою солодкою масою.
Десерт перед подачею прибирають в холодильник на 6 годин.
Сирно-фруктовий торт
Таке частування можуть дозволити собі навіть ті, хто сидить на дієті. Ласощі володіє низькою калорійністю і має приємний свіжий смак.
Склад:
- 0,35 кг сметани 10% жирності;
- 0,4 кг сухого печива;
- 0,3 кг нежирного сиру;
- 100 г цукру;
- 100 г масла вершкового;
- 4 ківі;
- 1 упаковка швидкорозчинного желе;
- 1 лайм;
- листя меліси.
Процес приготування:
- В 100 мл холодної води висипають гранули желатину і вичавлюють лайм.
- Печиво перемелюють в блендері і з’єднують з підталим маслом. Отриману основу викладають у форму для торта і поміщають в холодильник.
- Збивають міксером сметану, цукор і сир, а потім додають набряклі желатинові гранули.
- На застиглу масу з печива викладають ківі, нарізані кружальцями. Фрукти покривають сирним кремом.
Перед подачею торт охолоджують і прикрашають мелісою.
Десерт з фруктів і йогурту
Свіжі плоди, залиті натуральним йогуртом, — багате вітамінами та іншими корисними речовинами ласощі.
Для його приготування важливо вибирати стиглі сезонні фрукти.
Знадобиться:
- 1 ківі;
- 1 апельсин;
- 1 гранат;
- 100 г йогурту без добавок.
Хід приготування:
- Плоди миють, очищають і нарізають кубиками. Гранат розбирають на зерна.
- Фрукти укладають в глибоку тарілку і зверху наливають йогурт.
Перед подачею на стіл частування охолоджують.
З додаванням шоколаду
Шоколад у поєднанні з бананом надає десерту особливий вишуканий смак.
Необхідні інгредієнти:
- 0,2 кг пісочного печива;
- 100 г солодко-вершкового масла;
- 10 г желатину;
- 100 г молока;
- 120 г цукрового піску;
- 100 г чорного шоколаду;
- 3 стиглих банана.
Покроковий рецепт:
- Печиво подрібнюють в кухонному комбайні. Масло розтоплюють в мікрохвильовці і виливають у пісочну крихту.
- Масу перекладають у кондитерську форму, розрівнюють і прибирають в холодильник на 30 хвилин.
- Гранули желатину заливають водою і нагрівають на водяній бані до розчинення.
- У гарячому молоці розчиняють цукор. Шоколад розтоплюють на паровій бані і додають в солодке молоко.
- Банани нарізують кружальцями, викладають на пісочну основу і заливають шоколадно-молочною масою.
Ласощі ставлять у прохолодне місце для застигання на 6 годин.
Торт «Фруктова гірка»
Цей швидкий у приготуванні і дуже легкий десерт стане прекрасним доповненням до ранкового чаю або навіть до святкового столу.
Необхідні компоненти:
- 5 яєць;
- 2/3 ст. борошна;
- 150 г цукрового піску;
- 20 г картопляного крохмалю;
- 8 г розпушувача;
- 30 г какао-порошку;
- 40 г желатину;
- 0,7 л вершків для збивання;
- 100 г цукрової пудри;
- 0,2 л компоту з ананасів або абрикосів;
- 20 г гіркого шоколаду;
- 1 великий банан;
- 400 г консервованих ананасів;
- 200 г консервованих абрикосів.
Готують вишуканий десерт так:
- З яєць, борошна, цукру, какао, крохмалю і розпушувача замішують тісто. Протягом 25 хвилин при 190°С готують бісквіт. Його охолоджують і ділять на 2 коржа.
- Нижню частину просочують фруктовим компотом, а інший корж ріжуть кубиками.
- 4 кільця ананасів і 2 абрикоса відкладають в сторону, а інші фрукти нарізають невеликими шматочками і змішують з бісквітними кубиками.
- Дно глибокої миски застеляють харчовою плівкою, на яку кладуть цілі кільця ананаса і половинки абрикосів.
- Желатин заливають гарячою водою і перемішують до розчинення.
- Окремо збивають вершки і додають їх в желатин.
- У миску наливають частина вершково-желатинової маси, поверх якої кладуть кілька кубиків бісквіта і фруктів. Далі знову наливають рідкий склад.
- Компоненти чергують, поки ємність не заповниться.
- Вміст миски накривають цільним коржем і ставлять в холодне місце на 7 годин.
Через це час миску перевертають на плоске блюдо, обережно витягаючи ласощі. Готову фруктову гірку прикрашають натертим шоколадом.
З заварного тіста
За цим рецептом можна приготувати справжній кулінарний шедевр. Зробити його вийде навіть у молодої господині.
Потрібно:
- 200 мл окропу;
- 150 г кулінарного маргарину;
- 3 г солі;
- 1,5 ст. борошна;
- 7 яєць;
- 1 л молока;
- 1 ст. цукру;
- 0,3 г вершкового масла;
- 1 г ванілі;
- 40 мл коньяку;
- 100 мл рідких вершків;
- 20 г желатину;
- банан, персик, апельсин, ківі — 1 шт.
Покроковий рецепт:
- В окропі розмішують сіль і маргарин, а потім додають 320 г борошна.
- По одному вбивають 6 яєць замішують тісто.
- Роблять 2 коржа, які змащують маслом і по черзі випікають при 180°С близько 25 хвилин.
- Готують заварний крем. Молоко кип’ятять з залишками цукру, поступово додають яйце і борошно, змішану з вершками. Крем прибирають з плити, коли загусне.
- У остигнула масу додають розтоплене масло, коньяк і ванілін.
- На готовий корж із заварного тіста викладають довільно нарізані фрукти, а зверху розподіляють частину крему. Потім знову кладуть фрукти і залишки крему.
- Пиріг накривають другим коржем і прикрашають фруктами.
- Десерт заливають желатином і відправляють в холодильник на 4 години.
Легкий фруктовий десерт
Просте грушеве ласощі можна приготувати для дитячої вечірки, сімейної вечері або для частування друзів.
Склад:
- 0,5 кг груш;
- пів-лимона;
- 70 г цукру;
- 50 г крохмалю;
- 2 р коричного порошку;
- 2 г ванільного цукру.
Порядок дій.
- З половини лимона вичавлюють сік, а цедру подрібнюють на тертці.
- Груші очищають. М’якоть пюрируют в блендері.
- Шкірку груш заливають 1 л окропу з лимонним соком і варять 10 хвилин. В кінці приготування засипають цукор.
- Крохмаль розмішують в 200 мл води і нагрівають.
- Всі компоненти змішують, додають цедру і ванільний цукор.
- Десерт розкладають по порційним вазам і посипають корицею.
Рецепти фруктових тортів допоможуть приготувати смачне і корисне частування, яке обов’язково вразить рідних і друзів. Про ваших кулінарних здібностях будуть говорити з захопленням!