Фруктовий торт – 9 рецептів приготування легкого торта

Фруктовий торт – легке, малокалорийное, смачне і корисне ласощі. В якості основи для його приготування беруть сир, бісквіт або печиво. Фрукти і ягоди можуть бути як свіжими, так і консервованими.

Простий фруктовий торт без випічки

Цей рецепт допоможе швидко приготувати оригінальне частування несподівано для гостей.

Список продуктів:

  • 2 кг свіжої полуниці;
  • 0,5 кг густих вершків;
  • 0,5 кг крекерів;
  • 160 г цукру.

Кроки приготування:

  • Ягоди нарізають тонкими скибочками.
  • Вершки збивають з цукром до густої консистенції.
  • Все кількість крекерів ділять на 4 частини.
  • На дно страви викладають першу частину печива, потім наносять збиті вершки і зверху розміщують нарізану полуницю.
  • Шари повторюють, поки не закінчаться всі компоненти.

Перед вживанням торт охолоджують протягом 2 годин.

З желатином і сметаною

Цей яскравий, ефектно оформлений торт з ніжним фруктово-молочним смаком стане чудовою прикрасою столу на дитячому святі. До складу можна включати будь-які ягоди і фрукти.

Знадобиться:

  • 10 г гранульованого желатину;
  • по 100 г ківі, полуниці і чорного винограду без кісточок;
  • 200 г пісочного печива;
  • 100 г цукру;
  • 1 г ваніліну;
  • 3 пакетика фруктового желе з різними смаками;
  • 0,5 г жирної сметани.

Хід приготування:

  • Фруктове желе готують відповідно до інструкції на упаковці. Коли маса застигне, її нарізають невеликими кубиками.
  • Фрукти і ягоди миють і розрізають на часточки.
  • Желатин в гранулах заливають 100 мл холодної води і ставлять на водяну баню. Масу періодично помішують, але до кипіння не доводять.
  • Поки желатин набухає і остигає, сметану збивають з ваніліном і цукром. Після цього сметанную і желатинову маси з’єднують і перемішують до однорідності.
  • Печиво ламають на кілька частин і кладуть в глибоку форму. Додають кубики фруктового желе і заливають сметанно-желейною сумішшю.
  • Десерт прибирають в холодильник на 2 години.

Готовий фруктовий торт з желатином і сметаною прикрашають шматочками полуниці та ківі.

З бісквітних коржів

Ласощі, приготована за цим рецептом, стає не звичайним фруктовим десертом, а повноцінним святковим тортом.

Список продуктів:

  • 4 яйця;
  • 40 г кукурудзяного крохмалю;
  • 1,5 ст. цукру;
  • 0,5 ст. борошна вищого сорту;
  • 2 р солі;
  • 2 краплі ванільного екстракту;
  • 5 г пекарського розпушувача;
  • 10 г апельсинової цедри;
  • 30 г желатину;
  • 0,3 кг мандаринів;
  • 0,3 кг груш;
  • 0,3 кг полуниці.
Дивіться також:  Манник – класичний рецепт і 10 варіантів приготування

Готуємо бісквітно-фруктовий торт:

  • Яйця збивають з 120 р цукру з допомогою міксера. У масу поступово просіюють крохмаль, борошно і розпушувач. Сюди ж додають цитрусову цедру і ваніль.
  • Тісто виливають у форму і поміщають в розігріту до 200°С духовку на 20 хвилин.
  • Бісквіт охолоджують спочатку у формі, а потім на столі. Готовий корж розрізати вздовж на 2 частини.
  • Желатинові гранули замочують у теплій воді згідно з інструкцією.
  • Ягоди і фрукти подрібнюють, засипають цукром і варять протягом 15 хвилин на мінімальному вогні.
  • Остиглу фруктову масу збивають блендером, а потім з’єднують з набряклим желатином.
  • На нижній бісквітний корж виливають половину фруктово-желейною маси і накривають її другим коржем. Вийшов торт прикрашають фруктовими часточками і заливають рештою солодкою масою.

Десерт перед подачею прибирають в холодильник на 6 годин.

Сирно-фруктовий торт

Таке частування можуть дозволити собі навіть ті, хто сидить на дієті. Ласощі володіє низькою калорійністю і має приємний свіжий смак.

Склад:

  • 0,35 кг сметани 10% жирності;
  • 0,4 кг сухого печива;
  • 0,3 кг нежирного сиру;
  • 100 г цукру;
  • 100 г масла вершкового;
  • 4 ківі;
  • 1 упаковка швидкорозчинного желе;
  • 1 лайм;
  • листя меліси.

Процес приготування:

  • В 100 мл холодної води висипають гранули желатину і вичавлюють лайм.
  • Печиво перемелюють в блендері і з’єднують з підталим маслом. Отриману основу викладають у форму для торта і поміщають в холодильник.
  • Збивають міксером сметану, цукор і сир, а потім додають набряклі желатинові гранули.
  • На застиглу масу з печива викладають ківі, нарізані кружальцями. Фрукти покривають сирним кремом.

Перед подачею торт охолоджують і прикрашають мелісою.

Десерт з фруктів і йогурту

Свіжі плоди, залиті натуральним йогуртом, — багате вітамінами та іншими корисними речовинами ласощі.

Для його приготування важливо вибирати стиглі сезонні фрукти.

Знадобиться:

  • 1 ківі;
  • 1 апельсин;
  • 1 гранат;
  • 100 г йогурту без добавок.

Хід приготування:

  • Плоди миють, очищають і нарізають кубиками. Гранат розбирають на зерна.
  • Фрукти укладають в глибоку тарілку і зверху наливають йогурт.
Дивіться також:  Торт Графські руїни — 9 рецептів приготування вдома

Перед подачею на стіл частування охолоджують.

З додаванням шоколаду

Шоколад у поєднанні з бананом надає десерту особливий вишуканий смак.

Необхідні інгредієнти:

  • 0,2 кг пісочного печива;
  • 100 г солодко-вершкового масла;
  • 10 г желатину;
  • 100 г молока;
  • 120 г цукрового піску;
  • 100 г чорного шоколаду;
  • 3 стиглих банана.

Покроковий рецепт:

  • Печиво подрібнюють в кухонному комбайні. Масло розтоплюють в мікрохвильовці і виливають у пісочну крихту.
  • Масу перекладають у кондитерську форму, розрівнюють і прибирають в холодильник на 30 хвилин.
  • Гранули желатину заливають водою і нагрівають на водяній бані до розчинення.
  • У гарячому молоці розчиняють цукор. Шоколад розтоплюють на паровій бані і додають в солодке молоко.
  • Банани нарізують кружальцями, викладають на пісочну основу і заливають шоколадно-молочною масою.

Ласощі ставлять у прохолодне місце для застигання на 6 годин.

Торт «Фруктова гірка»

Цей швидкий у приготуванні і дуже легкий десерт стане прекрасним доповненням до ранкового чаю або навіть до святкового столу.

Необхідні компоненти:

  • 5 яєць;
  • 2/3 ст. борошна;
  • 150 г цукрового піску;
  • 20 г картопляного крохмалю;
  • 8 г розпушувача;
  • 30 г какао-порошку;
  • 40 г желатину;
  • 0,7 л вершків для збивання;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 0,2 л компоту з ананасів або абрикосів;
  • 20 г гіркого шоколаду;
  • 1 великий банан;
  • 400 г консервованих ананасів;
  • 200 г консервованих абрикосів.

Готують вишуканий десерт так:

  • З яєць, борошна, цукру, какао, крохмалю і розпушувача замішують тісто. Протягом 25 хвилин при 190°С готують бісквіт. Його охолоджують і ділять на 2 коржа.
  • Нижню частину просочують фруктовим компотом, а інший корж ріжуть кубиками.
  • 4 кільця ананасів і 2 абрикоса відкладають в сторону, а інші фрукти нарізають невеликими шматочками і змішують з бісквітними кубиками.
  • Дно глибокої миски застеляють харчовою плівкою, на яку кладуть цілі кільця ананаса і половинки абрикосів.
  • Желатин заливають гарячою водою і перемішують до розчинення.
  • Окремо збивають вершки і додають їх в желатин.
  • У миску наливають частина вершково-желатинової маси, поверх якої кладуть кілька кубиків бісквіта і фруктів. Далі знову наливають рідкий склад.
  • Компоненти чергують, поки ємність не заповниться.
  • Вміст миски накривають цільним коржем і ставлять в холодне місце на 7 годин.
Дивіться також:  Заливний пиріг з куркою – 6 рецептів приготування

Через це час миску перевертають на плоске блюдо, обережно витягаючи ласощі. Готову фруктову гірку прикрашають натертим шоколадом.

З заварного тіста

За цим рецептом можна приготувати справжній кулінарний шедевр. Зробити його вийде навіть у молодої господині.

Потрібно:

  • 200 мл окропу;
  • 150 г кулінарного маргарину;
  • 3 г солі;
  • 1,5 ст. борошна;
  • 7 яєць;
  • 1 л молока;
  • 1 ст. цукру;
  • 0,3 г вершкового масла;
  • 1 г ванілі;
  • 40 мл коньяку;
  • 100 мл рідких вершків;
  • 20 г желатину;
  • банан, персик, апельсин, ківі — 1 шт.

Покроковий рецепт:

  • В окропі розмішують сіль і маргарин, а потім додають 320 г борошна.
  • По одному вбивають 6 яєць замішують тісто.
  • Роблять 2 коржа, які змащують маслом і по черзі випікають при 180°С близько 25 хвилин.
  • Готують заварний крем. Молоко кип’ятять з залишками цукру, поступово додають яйце і борошно, змішану з вершками. Крем прибирають з плити, коли загусне.
  • У остигнула масу додають розтоплене масло, коньяк і ванілін.
  • На готовий корж із заварного тіста викладають довільно нарізані фрукти, а зверху розподіляють частину крему. Потім знову кладуть фрукти і залишки крему.
  • Пиріг накривають другим коржем і прикрашають фруктами.
  • Десерт заливають желатином і відправляють в холодильник на 4 години.

Легкий фруктовий десерт

Просте грушеве ласощі можна приготувати для дитячої вечірки, сімейної вечері або для частування друзів.

Склад:

  • 0,5 кг груш;
  • пів-лимона;
  • 70 г цукру;
  • 50 г крохмалю;
  • 2 р коричного порошку;
  • 2 г ванільного цукру.

Порядок дій.

  • З половини лимона вичавлюють сік, а цедру подрібнюють на тертці.
  • Груші очищають. М’якоть пюрируют в блендері.
  • Шкірку груш заливають 1 л окропу з лимонним соком і варять 10 хвилин. В кінці приготування засипають цукор.
  • Крохмаль розмішують в 200 мл води і нагрівають.
  • Всі компоненти змішують, додають цедру і ванільний цукор.
  • Десерт розкладають по порційним вазам і посипають корицею.

Рецепти фруктових тортів допоможуть приготувати смачне і корисне частування, яке обов’язково вразить рідних і друзів. Про ваших кулінарних здібностях будуть говорити з захопленням!

Прокрутка до верху