Фрикадельки для супу – 10 рецептів приготування

Фрикадельки для супу – це надзвичайно смачний напівфабрикат, який готують із різних видів м’яса та птиці. Технологія їхнього приготування максимально проста. Суп із фрикадельками виходить дуже апетитним і користується великою популярністю серед дітей та дорослих. Страву легко зможе приготувати навіть дилетант.

Фрикадельки із фаршу для супу

Фрикадельки з фаршу для супу – заготівля, приготування якої займає трохи більше півгодини. Напівфабрикат готується просто, за бажання і наявності місця в холодильнику, можна приготувати такі заготовки про запас. Заморозка заощадить час, а якщо є бульйон, зварити суп зможе кожен.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Фарш – 400 гр.
  • Паприка – 1 ст.л.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сухарі панірувальні – за смаком

Процес приготування:

Фрикадельки для супу готуються дуже просто. Готуємо фарш, розморожуємо, беремо охолоджений або перекручуємо через м’ясорубку м’ясо. М’ясний напівфабрикат може бути будь-яким. Очищаємо цибулю та часник, обполіскуємо петрушку.

Щоб надати фаршу гладкішу і в’язкішу текстуру, подрібнюємо його ще раз, використовуючи дрібні грати. Цибулю, петрушку та часник теж перекручуємо.

До отриманої суміші кладемо спеції.

Активно перемішуємо. Добре відбивши заготовку, можна не додавати у фарш яйце. При відбиванні фарш стає в’язким і не вимагає скріплюючих інгредієнтів.

Змочивши руки у воді, скочуємо фрикадельки одного розміру.

За бажання фрикадельки пануємо в панірувальних сухарях.

У такому вигляді можна заморозити напівфабрикат.

Підготовлені фрикадельки переміщуємо охолоджуватись на 20 хвилин. Такі фрикадельки можна використовувати для приготування супів, відварювати чи запікати. Смачного!

Фрикадельки з курячого фаршу для супу

Фрикадельки з курячого фаршу для супу готуються просто, а виходять соковитими. Супи з такими заготовками виходять легкими та максимально смачними. Досить легкий рецепт знайде відгук серед зайнятих людей. Такі фрикадельки можна зварити окремо та подавати з готовим бульйоном.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Філе курячої грудки – 250 гр.
  • Спеції – до смаку.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Білий хліб – 2 шматочки.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ополіскуємо куряче філе та очищену головку цибулі. Розрізаємо на зручні сегменти, які легко помістяться в м’ясорубці або блендері.

Крок 2. Подрібнюємо птицю разом із цибулею зручним для вас способом. Після чого вбиваємо яйце та приправляємо спеціями.

Крок 3. Розмочуємо хліб без скорин у воді або молоці. Трохи віджавши розмочену хлібну масу, вивантажуємо до решти складових. Перекручуємо, доки консистенція не влаштовуватиме.

Крок 4. З фаршу, що вийшов, скачуємо фрикадельки бажаного розміру.

Крок 5. Ставимо кип’ятити воду і опускаємо по одній фрикадельки в окріп. Варимо 7-10 хвилин залежно від розміру. Дістаємо та їємо з овочами. Або розливаємо по мисках разом із бульйоном, у якому варилися фрикадельки.

Крок 6. Фрікадельки виходять соковитими та дуже апетитними. Фрикадельки не обов’язково використовувати відразу, можна заморозити і готувати за необхідності.

Крок 7. Курячі фрикадельки підійдуть для супу з вермишеллю, рисом або з овочами на вашу думку. Смачного!

Суп із фрикадельками з яловичини

Суп з фрикадельками з яловичини має дивовижний зовнішній вигляд і бездоганний смак. На весь процес йде близько години. А якщо дозволяє час, можна наробити заготовок та заморозити. Яскраве частування припаде до душі багатьом. Приємний вершковий післясмак виходить завдяки використанню вершків, які при бажанні можна замінити молоком, але післясмак буде не таким насиченим.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 300 грн.
  • Вершки 20% – 200 мл.
  • Картопля – 350 гр.
  • Морква – 80 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Крупа манна – 1-2 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вода – 1,2 л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Петрушка – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Очищаємо коренеплоди та бульби, застосовуючи економку. З голівки цибулі зчищаємо кольоровий шар. Обдаємо плоди під краном.

Крок 2. Нарізаємо картоплю, як завжди для супу.

Крок 3. Морквину ріжемо тонкими півкружочками. Або використовуємо інший метод нарізки.

Крок 4. Закип’ятивши воду, закидаємо картопляні шматочки.

Крок 5. Туди ж занурюємо морквяну нарізку. Готуємо третину години.

Крок 6. М’ясний напівфабрикат перекладаємо в чашу та розбиваємо яйце категорії С1.

Крок 7. Потроху підсипаємо манку. Кількість круп залежить від вологості фаршу. Приправляємо масу спеціями.

Дивіться також:  Як приготувати хаш – 7 рецептів в домашніх умовах

Крок 8. Вимішуємо фарш до однорідності. Відбиваємо, щоби утворилися білі волокна.

Крок 9. Формуємо колобочки рівної величини. Коли мине чверть години з моменту варіння овочів, закладаємо м’ясні кульки та готуємо 10 хвилин.

Крок 10. Очищену головку цибулі нарізаємо кубиком.

Крок 11. Розжаривши сковорідку з олією, пасеруємо цибульну нарізку. Не забуваймо розмішувати.

Крок 12. Подрібнюємо вимитий петрушку або використовуємо зелень за наявності.

Крок 13. Через 10 хвилин у каструльку відправляємо засмажку. Солимо і перчимо.

Крок 14. Вливаємо вершки будь-якої жирності.

Крок 15. Висипаємо ароматну петрушку, розмішавши, готуємо суп 10 хвилин.

Крок 16. Запашний супчик розливаємо по піалах.

Крок 17. Запрошуємо домочадців обідати. Супчик добре насичує і приносить задоволення. Смачного!

Суп з фрикадельками з індички

Суп із фрикадельками з індички – низькокалорійна страва, яка вгамує голод і не вплине на фігуру, доставивши приємні враження. Втілення апетитного супчика практично не потребує зусиль. Всі продукти можна знайти у супермаркеті. Фарш використовуємо покупний або домашнього приготування.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Фарш індички – 500 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Прованські трави – до смаку.
  • Вода – 2,5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Овочева приправа – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Набравши в каструлю води, встановлюємо над вогнем і чекаємо на закипання.

Крок 2. Обробивши цибулю та морквину, довільно нарізаємо. Вивантажуємо одну цибулину та моркву в окріп.

Крок 3. Чистимо картопляні бульби та ріжемо не надто крупно. Закидаємо у каструлю. Варимо до м’якості.

Крок 4. М’ясний напівфабрикат з індички викладаємо у зручну миску. За бажання фарш готуємо самостійно, використовуючи філе або м’якоть стегна. Перемелюємо м’ясо за допомогою м’ясорубки. Приправляємо сіллю та перцем. Дрібно рубаємо одну цибулину та перекладаємо до м’ясної заготівлі.

Крок 5. Перемішавши напівфабрикат і трохи відбивши, формуємо невеликі кульки. Щоб вони мали гарну форму, для зручності змочуємо долоні у воді.

Крок 6. Закинувши колобочки в супову основу, продовжуємо варити до повної готовності. Час залежить від розмірності кульок. Коли фрикадельки зваряться, вони спливуть нагору.

Крок 7. Хвилин за 5 до завершення варіння присмачуємо приправами для насиченого та багатого смаку. Додаємо прянощі та запашні трави за бажанням.

Крок 8. Готовий суп розподіляємо по супових тарілках. На розсуд присипаємо рубаною зеленню або розтираємо сухі трави (петрушку, кріп та інше).

Крок 9. Кличемо домочадців і насолоджуємося дієтичною їжею. Смачного!

Суп із рибними фрикадельками

Суп із рибними фрикадельками неодмінно оцінять любителі риби. Рибні фрикадельки можна приготувати практично з будь-якої риби, вибираючи переважно продукт з невеликою кількістю кісток. Для приготування можна використовувати готовий фарш або приготувати самостійно, що збільшить час на приготування.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Риба мінтай – 1 шт.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Рис – 40 грн.
  • Крупа манна – 1 ст.
  • Цибуля зелена – 2-3 пір’їнки.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Перець чорний горошком – 3-5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо інгредієнти для супу з рибними фрикадельками.

Крок 2. Промивши тушку мінтаю, зчищаємо шкірку, розбираємо на філе, витягаючи кісточки.

Крок 3. Мінтай прокручуємо за допомогою комбайна чи м’ясорубки. Всипаємо сіль та манну крупу для в’язкості. Розмішуємо до гладкого стану.

Крок 4. Намочивши руки, скачуємо рибні кульки.

Крок 5. Очистивши і добре промивши коренеплоди та бульби, нарізаємо так, як подобається.

Крок 6. Закип’ятивши воду, опускаємо овочеву нарізку.

Крок 7. Закидаємо ретельно промиту рисову крупу.

Крок 8. Солимо і чекаємо на закипання при максимальній температурі. Після чого мінімізуємо нагрівання та варимо основу третину години.

Крок 9. Через деякий час опускаємо рибні заготовки. Закип’ятивши при помірній температурі, зменшуємо нагрів і готуємо суп третину години.

Крок 10. Закидаємо лаврушку та горошки перцю. Кип’ятимо 5 хвилин|мінути|.

Крок 11. Сполоснувши пір’я цибулі, обсушуємо і подрібнюємо.

Крок 12. Засипаємо у гарячий суп. Розмішавши, вимикаємо газ.

Крок 13. Наповнивши тарілки запашним супом, кличемо близьких обідати. Смачного!

Суп з фрикадельками та вермішеллю

Суп із фрикадельками та вермішеллю – один із улюблених супів як дорослих, так і дітей. Суп виходить легким, але при цьому добре насичує. Приготування супу займає 45 хвилин. Навіть за підвищеної зайнятості реалізувати рецепт зможе кожен. Смачний суп стане гарною підмогою для ділових людей.

Дивіться також:  Як варити юшку смачно і швидко?

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 230 гр.
  • Суха петрушка – до смаку.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Вермішель – 100 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний горошок – до смаку.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Олія – ​​60 мл.
  • Вода – 1,7 л.

Процес приготування:

Крок 1. Ставимо каструлю з водою та доводимо до кипіння. Виймаємо фарш заздалегідь і розморожуємо або перекручуємо м’ясо, приправивши спеціями, розмішуємо. Очищаємо коренеплоди та бульби. Картоплю нарізаємо кубиками, опускаємо в окріп. Після закипання солимо. Натираємо на тертці моркву. Подрібнюємо цибулю.

Крок 2. Нагріваємо сковороду з олією і обсмажуємо морквину з цибулею. Добре вимішавши фарш, робимо м’ясні колобочки прийнятного розміру. Фарш може бути змішаним, м’ясним або птахом.

Крок 3. Коли картопля стане м’якою, занурюємо в суп фрикадельки. Готовність м’ясних кульок залежить від їхньої розмірності.

Крок 4. Коли м’ясні кульки піднімуться догори, засипаємо вермішель павутинку і кладемо яскраву піджарку.

Крок 5. При невеликому кипінні варимо суп близько восьми хвилин. Уважно стежимо, щоби не переварити макаронні вироби. У протилежному випадку суп набуде подоби каші. Присипаємо розтертою сухою зеленню або свіжою на розсуд. Закидаємо лаврушку та горошки перцю. Відключивши нагрівання та прикривши, даємо настоятися.

Крок 6. Наповнюємо глибокі тарілки та пробуємо страву. Смачного!

Суп з фрикадельками та картоплею

Суп з фрикадельками та картоплею – бюджетна та нескладна у приготуванні страва. Всі продукти можна знайти у найближчому магазині. Елементарний процес не створить труднощів навіть новачкові. Якщо немає готового бульйону, використовуємо воду. На смак цей момент практично не позначиться.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш – 350 гр.
  • Молоко – 100мл.
  • Білий хліб – 2 шматочки.
  • Кріп – 5 гілочок.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Оливкова олія – 1-2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Бульйон/вода – 1,3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Сполоснувши м’ясо, висушуємо серветками. Порізавши на шматки, провертаємо через м’ясорубку. Хлібний м’якуш розмочуємо у молоці чи воді. Очистивши і обполоснувши одну цибулину, дрібно нарізаємо. Об’єднуємо складові, присмачивши сіллю та перцем. Добре перемішавши, затягуємо плівкою і даємо насититися півгодини.

Крок 2. Обробляємо картопляні бульби, моркву і цибулину, що залишилася. Подрібнюємо овочі, як завжди на суп. Для краси дотримуємося розмірності.

Крок 3. Довівши бульйон чи питну воду до кипіння, опускаємо картопляну нарізку.

Крок 4. Прогрівши сковорідку з олією (оливковою або соняшниковою), пасеруємо цибулю з морквою. Овочеву засмажку перекладаємо в супову основу. Кип’ятимо 5 хвилин|мінути|.

Крок 5. Змочивши долоні, катаємо м’ясні кульки, розмірність визначаємо самостійно. Напівфабрикат може бути з будь-якого виду м’яса на вашу думку. Опускаємо в суп і готуємо 10 хвилин|мінути| до спливання. Готовність м’ясних колобків залежить від сорту м’яса та розміру заготовок.

Крок 6. Сполоснувши кропові гілочки, дрібно шаткуємо, наскільки це можливо. Замість кропу використовуємо й іншу зелень, суху чи свіжу – не має значення. Або готова спеція для супу. Якщо використовуємо для основи воду, присмачуємо бульйонним кубиком.

Крок 7. Розлив апетитний супчик по порціях, присипаємо запашною зеленню. Смачного!

Сирний суп із фрикадельками

Сирний суп з фрикадельками виглядає чудово і має дивовижний смак. Нескладне та смачне частування підійде для великої компанії. У процесі приготування не виникне жодних проблем. Ніжний вершковий смак стане чудовим початком сімейного застілля.

Час приготування – 1 год. 05 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 100 гр.
  • Олія соняшникова – 50 мл.
  • Петрушка – 1 гілочка.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Морква – 60 грн.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вода – 750 мл.
  • Вершки 30% – 75 мл.
  • Сир плавлений – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти та очищаємо картопляні бульби та морквину. Дістаємо фарш і за потреби розморожуємо. Звільняємо від упаковки сирок на кшталт “Дружба” або “Орбіта”.

Крок 2. Нарізаємо очищену цибулину та картоплю, натираємо на тертці моркву.

Крок 3. Нагріємо сковороду з олією і обсмажуємо морквяну стружку та цибульну нарізку.

Крок 4. При помішуванні обсмажуємо до м’якості.

Дивіться також:  Французький цибульний суп класичний – 7 рецептів приготування

Крок 5. Кип’ятимо воду та закладаємо картоплю. Повторно закип’ятивши та підсоливши, проварюємо 5 хвилин.

Крок 6. Охолоджений фарш присмачуємо сіллю та перцем. При бажанні додаємо подрібнену цибулю та часник.

Крок 7. Ретельно розмішавши, робимо м’ясні грудочки. Сирок ріжемо брусочками.

Крок 8. Фрикадельки опускаємо у супову основу.

Крок 9. Вивантажуємо засмажку та плавлений сир. Варимо до повного розчинення сиру та приготування інгредієнтів. Знадобиться приблизно третина години.

Крок 10. Присмачуємо вершками будь-якої жирності.

Крок 11. Довівши до кипіння, балансуємо спеціями. Посипаємо рубаною зеленню.

Крок 12. Перемішавши, відключаємо конфорку та наповнюємо глибокі тарілки незвичайною стравою.

Крок 13. Запрошуємо близьких до столу. Смачного!

Суп з м’ясними фрикадельками та рисом

Суп з м’ясними фрикадельками і рисом – популярна страва, виконання якої не складе жодних труднощів. Бюджетні продукти знайдуться у кожної запасливої ​​господині. Небагато часу і швидкий, але дуже апетитний суп у вас на столі. Страву завжди готую так, щоб з’їсти одразу, не розігріваючи повторно.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Перець чорний горошком – 6-8 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Булка біла – 2 шматочки.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Звільнивши булку від скоринок, м’якуш заливаємо водою. Підійде батон чи білий хліб.

Крок 3. Набравши в каструлю води (кількість залежить від бажаної густоти), розташовуємо над вогнем. Охолоджений або розморожений м’ясний напівфабрикат солимо та перчимо. Об’єднуємо з м’якою булкою.

Крок 4. Активними рухами поєднуємо складові.

Крок 5. Яєчний білок збиваємо і просочивши в ньому руки, скачуємо м’ясні кульки необхідної величини. Можна змочити долоні у холодній воді.

Крок 6. Очищені картошини обполіскуємо та ріжемо кубиками.

Крок 7. Промиваємо рисову крупу до прозорої води.

Крок 8. У окріп вивантажуємо картоплю і рис (круглозерний або довгозерний – не має значення). Підсолюємо. Закинувши лаврушку та горошки перцю, розмішуємо і кип’ятимо близько 7-ми хвилин.

Крок 9. Очистивши морквину та цибулю, подрібнюємо звичним способом.

Крок 10. На прогрітій сковорідці з олією обсмажуємо нарізку.

Крок 11. Овочеву піджарювання перекладаємо в каструлю.

Крок 12. Опускаємо м’ясні грудочки в каструлю і кип’ятимо 10 хвилин до підняття вгору.

Крок 13. Розподіляємо апетитний суп по порціях і за бажанням присипаємо рубаною зеленню або сухими травами. Смачного!

Суп з фрикадельками та грибами

Суп з фрикадельками та грибами підкорить своїм неперевершеним ароматом та бездоганним зовнішнім виглядом. Грибочки використовуємо будь-які – заморожені, свіжі чи сухі. Я зазвичай готую з тих, що є. Це можуть бути як печериці, так і лісові грибочки.

Час приготування – 55 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 300 грн.
  • Гриби – 400 грн.
  • Помідори у власному соку – 60 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 1,5л.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Картопля – 2 шт.
  • Олія вершкове – 25 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, обробляємо гриби від шкірки та оновлюємо зріз на ніжці. Замість печериць за бажання використовуємо лісові гриби.

Крок 2. Перекручене м’ясо приправляємо спеціями та солимо. Інтенсивним рухом рук вимішуємо фарш.

Крок 3. Нагріваємо воду, а тим часом із м’ясного напівфабрикату формуємо кульки однієї величини.

Крок 4. Печериці ріжемо не надто дрібно. Обсмажуємо на ї гарячій сковорідці сковороді з олією.

Крок 5. Зчищаємо з моркви шкірку, промиваючи, ріжемо кубиками.

Крок 6. Очищену цибулину рубаємо кубиком.

Крок 7. Коли печериці підрум’яняться і випарується сік, що виділився, закидаємо до них овочеву нарізку. Смажимо до м’якості.

Крок 8. Відкоркувавши консервовані помідори, подрібнюємо та вивантажуємо до вмісту сковорідки. При необхідності замінюємо томатною пастою або свіжим помідором, знявши з нього шкірку. Якщо паста кислить, додаємо цукор для балансу.

Крок 9. Почистивши картопляні бульби економкою, рубаємо кубиками.

Крок 10. Картопляну нарізку вивантажуємо до фрикадельок і проварюємо 10 хвилин.

Крок 11. Закидаємо яскраву засмажку, лаврушку та інші прянощі на розсуд. Закип’ятивши, варимо 5 хвилин.

Крок 12. Наповнюємо запашним супчиком глибокі тарілки. За бажанням посипаємо нарубаною зеленню або сушеними травами. Смачного!