Фунчоза по-корейськи — базовий рецепт з овочами
На основі базового рецепта, можна готувати закуску з різноманітними продуктами, додаючи рибу, м’ясо, морепродукти, гриби, овочі і навіть фрукти. Кожен раз будете отримувати щось оригінальне, грайте зі смаком і експериментуйте. Ваше кулінарну майстерність перевершить очікування! Фунчозу можна готувати заздалегідь, а заправка взагалі зберігається дуже довго. Локшину не варять, її просто запарюють окропом. Це блюдо — казка!
Необхідний продуктовий набір:
- рисова локшина — 100 г;
- середня морква;
- свіжий огірок — 1-2 шт.;
- червона цибулина;
- зубчик часнику;
- сіль, спеції;
- рафінована олія;
- зерна кунжуту;
- заправка для фунчозы — 35 мл
Кроки виконання:
- Залийте фунчозу гарячою водою на пару хвилин до розм’якшення. Злийте воду, покладіть в друшляк і охолодіть.
- Наріжте овочі соломкою. Змішайте їх між собою, вичавити через прес часник.
- Залити заправкою овочі для фунчозы. Додати локшину, перемішати.
- Обсмажити в невеликій кількості олії насіння кунжуту, помістити їх до решти інгредієнтів.
- Поставити на полицю холодильника на кілька годин. Закуска по-корейськи готова!
Овочі для цього салату не вимагають термічної обробки, але при бажанні їх можна злегка обсмажити з додаванням часнику.