Фунчоза з креветками — базовий рецепт
Класичний рецепт фунчозы з креветками не передбачає ніяких додаткових соусів. Якщо правильно приготувати креветки, вони віддадуть локшині потрібний арматури. Таким чином, на смак блюдо вийти дуже багатогранним.
Для приготування базового рецепта на двох вам знадобляться:
- 1 пачка фунчозы;
- 400 грам заморожених або свіжих креветок. Краще брати великі креветки, а не коктейльний варіант;
- Приправи. Достатньо взяти сіль, перець, часник і коріандр або будь-яку суміш ароматних трав.
Спочатку потрібно підготувати креветки. Киньте продукт на попередньо розігріту з рослинною олією сковороду, додайте сіль, перець і інші спеції за смаком. Потримайте креветки на вогні протягом 2-3 хвилин, не довше.
Важливо! Червоні креветки – вже відварені. Сірі – ні, отже, готувати сірі креветки необхідно до рівномірного червонуватого кольору усієї тушки.
На наступному етапі доведіть до кипіння 1.5 літра підсоленої води. Дістаньте локшину з упаковки і промийте її холодною проточною водою, щоб позбутися від можливого надлишку крохмалю. Киньте фунчозу в киплячу воду і додайте столову ложку рослинного масла, щоб після варіння локшина не склеїти.
Також, можна використовувати вершкове масло, але ніколи не додавайте його після варіння, інакше це змінить природну прозору структуру локшини. Вона стане каламутною і не такою апетитною.
Локшину потрібно варити на середньому вогні не більше 3-х хвилин. Після цього злийте воду і перемістіть фунчозу на сковороду до креветок. Увімкніть вогонь і дайте всім інгредієнтів потомитися на маленькому вогні і під кришкою ще 2-3 хвилини.
Готову страву відразу подавайте до столу. Його можна поєднувати з кисло-солодкими соусами, будь-якими овочами і салатами.