Готуємо в соусі теріякі
Для любителів класичної японської кухні радимо спробувати все приготувати в соусі теріякі. Така фунчоза на смак виходить ще більш ніжною і кисло-солодкою.
Теріякі нагадує соєвий соус, але має більш густу консистенцію і яскраво виражений солодкувато-пряний смак. Купити цей інгредієнт можна практично в кожному супермаркеті. Звертайте увагу на колір і густину продукту. Не варто вибирати дуже рідкі і дуже світлі варіанти соусу.
Також, теріякі нескладно приготувати самостійно.
Інгредієнти:
- 150 мл соєвого соусу;
- 1 столова ложка оцту з білого вина (6%);
- Чайна ложка меленого імбиру;
- 1.5 чайної ложки гранульованого сушеного часнику;
- 1.5 столові ложки цукру (краще використовувати тростинний);
- 20 грамів картопляного крохмалю;
- 80 мл води;
- 2 ч. л. рафінованої олії соняшника.
Змішайте воду і соєвий соус і додайте в масу інші інгредієнти. Ретельно змішайте всі в сотейнику і поставте на повільний вогонь до повного розчинення всіх компонентів. Як правило, достатньо 10-15 хвилин. Потім дайте теріякі охолонути. Готовий соус потрібно зберігати в холодильнику в щільно закритій скляній тарі.
Для приготування фунчозы з креветками в соусі теріякі досить на етапі смаження додати креветок на 400 грам морепродуктів 150-170 мл теріякі. Після варіння фунчозы додайте її в отриману суміш і закрийте кришкою ще на 2-3 хвилини. Якщо хочете, щоб соус став ще густішим, залиште сковороду відкритою. Так він швидше випарується.