Фунчоза з креветками – 8 рецептів

Готуємо в соусі теріякі

Для любителів класичної японської кухні радимо спробувати все приготувати в соусі теріякі. Така фунчоза на смак виходить ще більш ніжною і кисло-солодкою.

Теріякі нагадує соєвий соус, але має більш густу консистенцію і яскраво виражений солодкувато-пряний смак. Купити цей інгредієнт можна практично в кожному супермаркеті. Звертайте увагу на колір і густину продукту. Не варто вибирати дуже рідкі і дуже світлі варіанти соусу.

Також, теріякі нескладно приготувати самостійно.

Інгредієнти:

  • 150 мл соєвого соусу;
  • 1 столова ложка оцту з білого вина (6%);
  • Чайна ложка меленого імбиру;
  • 1.5 чайної ложки гранульованого сушеного часнику;
  • 1.5 столові ложки цукру (краще використовувати тростинний);
  • 20 грамів картопляного крохмалю;
  • 80 мл води;
  • 2 ч. л. рафінованої олії соняшника.

Змішайте воду і соєвий соус і додайте в масу інші інгредієнти. Ретельно змішайте всі в сотейнику і поставте на повільний вогонь до повного розчинення всіх компонентів. Як правило, достатньо 10-15 хвилин. Потім дайте теріякі охолонути. Готовий соус потрібно зберігати в холодильнику в щільно закритій скляній тарі.

Для приготування фунчозы з креветками в соусі теріякі досить на етапі смаження додати креветок на 400 грам морепродуктів 150-170 мл теріякі. Після варіння фунчозы додайте її в отриману суміш і закрийте кришкою ще на 2-3 хвилини. Якщо хочете, щоб соус став ще густішим, залиште сковороду відкритою. Так він швидше випарується.

Дивіться також:  Лагман – 8 рецептів приготування вдома: з яловичини, свинини, баранини, курки
Прокрутка до верху