Салат з креветками і фунчозой
Локшину з креветками можна подавати не тільки у вигляді основного страви, але також і у формі салату. Готувати креветки і локшину потрібно як в базовому рецепті, але в підсумку всі інгредієнти слід охолодити до кімнатної температури.
До салату можна додати такі інгредієнти:
- Салатні листя. З повинне бути більше, ніж фунчозы;
- Гриби шиітаке;
- Перепелині яйця;
- Свіжий огірок;
- Соєвий соус, японський майонез або теріякі (на вибір);
- Консервована солодка кукурудза;
- Спеції за смаком.
Салатні листя порвіть на невеликі шматочки і викладіть в глибоку посудину. Додайте приготовлену раніше локшину з креветками, поріжте кубиками огірок. Гриби шиітаке попередньо поріжте і обсмажте протягом 1-2 хвилин, а потім додайте в салат.
Перепелині яйця відваріть, розріжте навпіл і з’єднайте з масою салату. Далі додайте 200 грам солодкої кукурудзи і заправте салат з допомогою тарияки, звичайного соєвого соусу або японського майонезу. Додайте спеції за смаком і подавайте страву до столу. Салат з креветками і фунчозой стане відмінною і легкою закускою.