Фунчоза з куркою – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Фунчоза з куркою – це дуже смачна, апетитна та яскрава страва азіатської кухні. Є багато варіантів кулінарного виконання такого привабливого частування. Найкращі ідеї дивіться у нашій перевіреній добірці із десяти рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фотографіями.

Фунчоза з куркою та овочами в домашніх умовах

Фунчоза з куркою та овочами в домашніх умовах – це нескладне у виконанні та дуже яскраве кулінарне рішення для домашнього обіду чи перекушування. Апетитну азіатську страву кожен зможе приготувати на своїй кухні. Побалуйте себе цікавим поєднанням смаків.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Куряче філе – 1 шт.
  • фунчоза – 150 гр.
  • Цибуля порей – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 2 пера
  • Кріп – 2 гілки
  • Кунжут – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Імбир – 20 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Як приготувати курячу фунчозу в домашніх умовах? Беремо всі продукти, які вказані у списку та викладаємо на робочий стіл.

Фунчозу готувати дуже легко. Просто кладемо її в глибоку миску та заливаємо холодною водою на 30 хвилин. Також можна використовувати спосіб, який вказаний на упаковці продукту.

Через вказаний час дістаємо фунчозу з води та трохи обсушуємо її. Можна розрізати її на коротші відрізки.

Солодкий перець необхідно очистити та обробити тонкою соломкою. Морквину ми також ріжемо тонкою соломкою або для зручності використовуємо спеціальну тертку для корейської моркви.

Подрібнюємо цибулю-порей, зелену цибулю та зубчики часнику.

Добре промите філе курки обробляють на смуги.

Подрібнюємо кріп та імбир. Імбир найкраще використовувати у свіжому вигляді.

Прогріваємо сковорідку з олією і дві хвилини смажимо на ньому цибулю з часником.

На ароматне масло із зеленню викладаємо курку та підрум’янюємо її.

Доповнюємо курку морквою та болгарським перцем. Розмішуємо вміст сковороди та готуємо ще 15 хвилин.

Також у нашу страву відправляємо решту подрібнених продуктів. Додаємо сіль, кунжут і смажимо ще кілька хвилин. Далі наше блюдо можна прибирати з плити та розкладати по тарілках.

Фунчоза з куркою та овочами в домашніх умовах готова. Доповнюйте свіжою зеленню!

Як приготувати фунчозу з куркою та соєвим соусом на сковороді.

Як приготувати фунчозу з куркою та соєвим соусом на сковороді, ми розповідаємо у нашому покроковому рецепті. Запам’ятовуйте цікаву кулінарну ідею та радуйте себе апетитним обідом, вечерею чи перекусом. Частування вийде насиченим до смаку і досить поживним.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • фунчоза – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Соус соєвий – 5 ст.
  • Оцет бальзамічний – 3 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

  1. Філе птиці обробляють соломкою або іншими невеликими шматочками. Викладаємо в сковорідку та готуємо до зміни кольору. Далі до курки відправляємо подрібнений часник.
  2. Доповнюємо м’ясо птиці тертою морквою. Овочі рекомендується пропустити через спеціальну тертку для корейської моркви.
  3. Далі сюди викладаємо соломку солодкого болгарського перцю.
  4. Коли перець трохи розм’якшиться, додаємо до сковороди соломку огірка. Розмішуємо всю масу та готуємо ще одну хвилину.
  5. Поливаємо нашу заготівлю соєвим соусом та бальзамічним оцтом. Додаємо сюди мелений перець і можна трохи солі. Але це не обов’язково, тому що соєвий соус і так достатньо солоний.
  6. Фунчозу готуємо так, як зазначено виробником. Після цього викладаємо її в сковороду до м’яса та овочів. Добре все розмішуємо та прибираємо з плити.
  7. Тепер ви знаєте, як приготувати фунчозу з куркою та соєвим соусом на сковороді. Беріть на замітку!

Фунчоза з куркою та соусом теріяки

Фунчоза з куркою та соусом теріяки порадує вас насиченим смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таку страву дуже просто. Готове частування стане цікавим обідом, вечерею або перекусом. Порадуйте себе смачними та поживними азіатськими мотивами.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Фунчоза – 170 г.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Соус теріяки – 180 гр.
  • Кунжут білий для прикраси.
  • Часник – 1 зуб.
  • Олія соняшникова – для смаження.
Дивіться також:  Кефаль – що за риба, 7 рецептів приготування

Процес приготування:

  1. Фунчозу заливаємо окропом на якийсь час. Точний час приготування буде вказано виробником на упаковці.
  2. Морквину та огірки необхідно нарізати дуже тонкою соломкою. Якщо у вас є спеціальна овочерізка, використовуйте її. Так зручніше та швидше.
  3. З’єднуємо готову фунчозу разом із нарізаними овочами. Сюди ж викладаємо соломку болгарського перцю.
  4. Прогріваємо соняшникову олію в сковороді та викладаємо на неї подрібнений часник. Необхідно отримати яскравий аромат.
  5. В ароматне часникове масло занурюємо шматочки курячого філе.
  6. Обсмажуємо курку з обох боків до яскравого рум’янцю та заливаємо невеликою кількістю соусу теріяку.
  7. На якийсь час прибираємо курку зі сковороди і сюди відправляємо фунчозу з овочами. Також поливаємо соусом теріяки та розмішуємо.
  8. Курку можна нарізати скибочками та викласти у сковороду. Розмішуємо та вимикаємо плиту.
  9. Фунчоза з куркою та соусом теріяки готова. Прикрашайте білим кунжутом!

Фунчоза з куркою та овочами по-корейськи

Фунчоза з куркою та овочами по-корейськи відрізняється насиченим смаком та цікавим зовнішнім виглядом. Це по-справжньому яскраве частування ідеально підійде для сімейного обіду, вечері чи перекушування. Поєднання апетитної курочки, рисової локшини та соковитих овочів нікого не залишить байдужим.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Фунчоза – 150 г.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Часник – 5 зубів.
  • Кунжут – 2 ч.л.
  • Олія/кунжутна – для смаження.
  • Кінза/петрушка – 1 пучок.

Для заправки:

  • Паприка молотая – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 4 ст.
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Перець червоний мелений – до смаку.
  • Коріандр мелений – 3 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі продукти, які вказані у нашому списку та викладаємо на робочий стіл.
  2. Фунчозу викладаємо в глибоку ємність і заливаємо окропом.
  3. Залишаємо продукт у окропі для набухання на 8-10 хвилин. Точну інструкцію читайте на упаковці.
  4. Далі скляну локшину відкидаємо на сито, щоб видалити всю воду.
  5. Приступаємо до нарізування овочів. Їх все бажано нарізати соломкою. Для моркви зручно використовувати спеціальну тертку для корейської моркви.
  6. Також соломкою обробляють і м’ясо курки.
  7. Підготовлене філе нарізане заливаємо соєвим соусом, розмішуємо і даємо трохи промаринуватися.
  8. Прогріваємо сковорідку з олією, краще з кунжутною і викладаємо сюди спершу моркву. Готуємо її кілька хвилин до м’якості.
  9. Моркву відправляємо у миску з фунчозою.
  10. На цій же сковороді обсмажуємо болгарський перець, так само готуємо до м’якості.
  11. Розм’якшений болгарський перець перекладаємо у спільну миску.
  12. У сковороду опускаємо тонкі скибочки огірка.
  13. Після огірка швидко обсмажуємо шматочки помідора.
  14. Огірок та помідор відправляємо в посуд до інших продуктів.
  15. У сковороду доливаємо олію. Готуємо на ньому цибулю до рум’янцю.
  16. До цибулі відправляємо промариновану курячу соломку. Смажимо до готовності птиці.
  17. Викладаємо обсмажене філе з цибулею у спільну миску.
  18. Тепер підготуємо суху сковороду, добре прогріваємо її і пару хвилин смажимо кунжут. Він має придбати легкий коричневий відтінок та дати приємний горіховий аромат.
  19. Продукти в мисці доповнюємо зеленню, подрібненим часником та кунжутом.
  20. Тепер сюди відправляємо сіль, спеції, вливаємо оцет та соєвий соус. Добре все розмішуємо.
  21. Фунчоза з куркою та овочами по-корейськи готова. Частуйтесь!

Фунчоза з куркою, овочами та кунжутом

Фунчоза з куркою, овочами та кунжутом – це нескладне у виконанні та дуже цікаве кулінарне рішення для домашнього обіду чи перекушування. Апетитну азіатську страву кожен зможе приготувати на своїй кухні. Побалуйте себе насиченим поєднанням смаків та привабливою подачею.

Час готування – 60 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,5 кг.
  • фунчоза – 300 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Морква – 300 грн.
  • Болгарський перець – 300 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Корінь імбиру – 20 грн.
  • Соус соєвий – 120 мл.
  • Кунжут – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Нарізаємо м’ясо птиці невеликими скибочками. Смажимо їх на олії до рум’янцю. Далі овоч викладаємо в глибоку ємність, закриваємо кришкою і залишаємо на якийсь час.
  2. Фунчозу запарюємо в окропі протягом 6-8 хвилин, після чого віджимаємо від вологи.
  3. Прогріваємо сковорідку з олією. Занурюємо сюди соломку моркви, болгарського перцю та цибулі. Смажимо близько 6 хвилин. Перекладаємо овочі до курки.
  4. У невеликій глибокій мисці з’єднуємо подрібнений часник, імбир та соєвий соус. Розмішуємо.
  5. Фунчозу з’єднуємо з куркою та овочами, поливаємо підготовленим соусом, доповнюємо перцем. Сіль додаємо за бажанням. Враховуйте, що соєвий соус досить солоний.
  6. Добре розмішуємо продукт та розкладаємо по тарілках. Обов’язково рясно посипаємо кунжутом.
  7. Фунчоза з куркою, овочами та кунжутом готова. Подавайте до столу!
Дивіться також:  Печінка свиняча – 6 рецептів на сковороді і в мультиварці, секрети приготування м’якої і смачної свинячої печінки

Фунчоза з копченою куркою та овочами

Фунчоза з копченою куркою та овочами – це оригінальне рішення для домашнього столу. Таке частування можна приготувати, якщо у вас немає часу на тривалу готування. Кулінарний процес пройде швидко та захоплююче, а цікавий смак азіатської страви точно підніме настрій.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Купка куряча копчена – 1 шт.
  • фунчоза – 100 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Приправа для фунчози – 1 пачка.

Процес приготування:

  1. Відкладаємо необхідну кількість скляної рисової локшини – фунчози.
  2. Обдаємо під водою огірок і нарізаємо тонкою соломкою. Для прискорення процесу використовуйте спеціальну овочерізку або корейську тертку.
  3. Також обробляємо соломкою солодкий перець.
  4. Копчене куряче м’ясо відокремлюємо від кісточки, нарізаємо невеликими брусочками.
  5. Рисову локшину поливаємо окропом. Наполягаємо близько 5 хвилин до готовності (читайте інструкцію на упаковці).
  6. Далі з готової фунчози зливаємо рідину. Доповнюємо продукт огірком.
  7. Доповнюємо інгредієнти соломкою перцю.
  8. Приєднуємо нарізану копчену курку.
  9. Поливаємо це все спеціальною приправою для фунчози. Якщо такої не знайшлося, замініть її вашими улюбленими спеціями та азіатськими соусами.
  10. Добре розмішуємо частування.
  11. Фунчоза з копченою куркою та овочами готова. Скоріше спробуйте!

Домашня фунчоза з куркою та грибами

Домашня фунчоза з куркою та грибами – це напрочуд смачне, соковите та апетитне кулінарне рішення для вашого столу. У цьому частування є все: поживні продукти, насичені смаки та приваблива яскрава подача. Ідеально для швидкого обіду, вечері чи перекушування.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 140 гр.
  • Фунчоза – 40 гр.
  • Гриби печериці – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 60 гр.
  • Морква – 60 грн.
  • Болгарський перець – 60 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 4 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 гр.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Добре очищаємо печериці від забруднень під водою. Далі гриби потрібно нарізати невеликими скибочками.
  2. Очищений болгарський перець обробляємо акуратною тонкою соломкою.
  3. Морквину можна обробити на півкола або маленькі квадрати.
  4. Обдаємо філе птаха під водою, нарізаємо невеликими тонкими скибочками.
  5. Прогріваємо сковороду і вливаємо олію. Занурюємо сюди курку та овочі, готуємо протягом 15 хвилин. Наприкінці процесу приєднуємо подрібнений часник.
  6. Фунчозу запарюємо окропом на 7-10 хвилин. Віджимаємо інгредієнт від вологи та приєднуємо її до інших продуктів у сковороді.
  7. Розмішуємо всі компоненти, солимо і перчимо їх. Можна забирати заготовку з плити.
  8. Домашня фунчоза з куркою та грибами готова. Частуйтесь!

Фунчоза з куркою та болгарським перцем

Фунчоза з куркою та болгарським перцем порадує вас не лише цікавим смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом. Присутність яскравих кольорових солодких перців зробить подачу неймовірно апетитною. Перенесіть оригінальні азіатські мотиви на свою кухню.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • фунчоза – 100 гр.
  • Кабачок – 100 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
  • Перець гострий чилі – до смаку.
  • Соус соєвий – 40 мл.
  • Кунжут – 10 грн.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Підготуємо продукти. У списку вказано болгарські перці різних кольорів. Це не обов’язково, але з різнокольоровими перцями страва виглядатиме яскравіше та цікавіше.
  2. Куряче філе промиваємо та розбираємо за допомогою ножа на дрібні смужки.
  3. У глибокій сковороді (можна використовувати вок) прогріваємо олію і викладаємо на неї нарізане куряче м’ясо.
  4. Готуємо шматочки птиці на сильному вогні три-п’ять хвилин до зміни кольору.
  5. Вливаємо до м’яса ложку соєвого соусу. Розмішуємо.
  6. Готуємо на помірному вогні регулярно помішуючи до випаровування рідини близько трьох-п’яти хвилин.
  7. Обсмажену курку перекладаємо на окрему тарілку.
  8. У цей час можна зайнятися нарізкою овочів і підготовкою скляної локшини. Кабачок нарізаємо тонкою соломкою.
  9. Фунчозу заливаємо окропом. Прикриваємо кришкою та залишаємо на п’ять хвилин.
  10. Потім відкидаємо фунчозу на друшляк, щоб стекла вся рідина. Якщо хочете, готову фунчозу можна розрізати на шматочки коротше.
  11. Викладаємо в сковороду кабачок, що звільнилася після курки, і готуємо близько трьох хвилин при потужному нагріванні, помішуючи. Обсмажений кабачок відправляємо до курки.
  12. Болгарський перець нарізаємо тонкою соломкою.
  13. У сковороду вливаємо трохи олії, викладаємо нарізаний болгарський і гострий перець чилі. Розмішуємо. Готуємо близько п’яти хвилин на такому сильному вогні. Овочі повинні лише трохи розм’якшитися, при цьому залишитися хрусткими. Смажені продукти відправляємо на тарілку до курки з кабачком.
  14. У сковороду доливаємо олію і викладаємо фунчозу. Обсмажуємо локшину три хвилини на помірному вогні, постійно помішуючи.
  15. Додаємо до фунчози обсмажені овочі та куряче м’ясо. Вливаємо залишки соєвого соусу. Вимішуємо. Готуйте всі компоненти ще три хвилини на середньому вогні, іноді розмішуючи. Можна додати трохи солі за смаком, але враховуйте, що соєвий соус має досить солоний смак.
  16. Відключаємо вогонь і посипаємо частування кунжутом.
  17. Фунчоза з куркою та болгарським перцем готова. Викладайте на тарілку та подавайте до столу!
Дивіться також:  Фаршировані крабові палички — 7 рецептів

Гаряча фунчоза з куркою та овочами

Гаряча фунчоза з куркою та овочами стане яскравою ідеєю для неймовірно смачного і при цьому не складного обіду. Таке частування порадує швидким кулінарним процесом та апетитною подачею. Цікава страва відповідає всім мотивам азіатської кухні, включаючи дивовижну соковитість та насиченість готових продуктів.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • фунчоза – 200 гр.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Цибуля зелена – для подачі.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сік лимонний – до смаку.
  • Корінь імбиру – за бажанням.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Куряче філе обробляємо на тонкі, але досить довгі скибочки. Доповнюємо їх подрібненим часником і кількома столовими ложками соєвого соусу. Розмішуємо та даємо промаринуватися протягом 25 хвилин.
  2. Промитий помідор нарізаємо тонкими півкухлями.
  3. Подрібнюємо цибулю, підрум’янюємо її в сковороді з олією. Через пару хвилин доповнюємо цибулю стружкою моркви. Овочі можна натерти на тертці для корейської моркви.
  4. Доповнюємо цибулю та морквину птахом у соєвому маринаді. Усі залишки маринаду також вливаємо у сковороду. Готуємо на великому вогні п’ять хвилин.
  5. Приєднуємо до продуктів часточки помідора, знижуємо вогонь і готуємо ще 6-8 хвилин.
  6. Фунчозу опускаємо в окріп на 10 хвилин, потім відкидаємо на сито.
  7. У протушковане м’ясо з овочами вливаємо ще трохи соєвого соусу.
  8. У сковороду відправляємо підготовлену фунчозу. Готуємо дві хвилини та прибираємо з плити.
  9. Гаряча фунчоза з куркою та овочами готова. Прикрашайте зеленою цибулею та подавайте до столу!

Фунчоза з куркою та квасолею

Фунчоза з куркою та квасолею – це дуже апетитне та привабливе кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Насичену та привабливу азіатську страву кожен зможе приготувати на своїй кухні. Побалуйте себе соковитим та поживним обідом або вечерею.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,5 кг.
  • Фунчоза – 1 пачка.
  • Квасоля стручкова – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Соус соєвий – до смаку.
  • Кунжут – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Запарюємо фунчозу в окропі на 10 хвилин, далі всю рідину зливаємо.
  2. Подрібнюємо цибулю із часником. Смажити овочі протягом кількох хвилин у сковороді з олією.
  3. Доповнюємо овочі куркою, яку обробляємо на невеликі скибочки. Готуємо близько 8 хвилин. Посипаємо сіллю та спеціями.
  4. Приєднуємо до заготівлі соломку перцю солодкого.
  5. Відразу ж у сковорідку відправляємо стручкову квасолю. Розмішуємо та добре прогріваємо всі продукти.
  6. Заливаємо частування соєвим соусом.
  7. Викладаємо в масу фунчозу. Знову розмішуємо та готуємо ще пару хвилин. Забираємо з плити.
  8. Фунчоза з куркою та квасолею готова. Подавайте до столу, доповнивши кунжутом.
Прокрутка до верху