Фунчоза з куркою – 7 рецептів, як приготувати фунчозу

Фунчоза – це тонка локшина, широко використовується в азіатській кухні. За крихкість і прозорість європейці прозвали її «скляної». Фунчозу не потрібно варити, достатньо потримати в окропі деякий час, і вона буде готова до вживання. На основі цієї локшини можна приготувати безліч страв з різними добавками, в тому числі і гарячі, і холодні салати з фунчозы з куркою.

Базовий рецепт

Найпростіший рецепт приготування фунчозы з куркою – це салат, приправлений гострим соусом.

Знадобляться такі інгредієнти:

  • тонка локшина;
  • куряче філе;
  • кілька огірків;
  • 2 – 3 моркви;
  • часник;
  • сіль;
  • цукор;
  • мелений червоний перець;
  • кунжутне насіння.

Як готувати салат простий:

  • Зварити й остудити курятину, а після розібрати на волокна.
  • Порізати огірки смужками, натерти моркву на «корейської» тертці.
  • Змішати роздавлений часник з сіллю, цукром і меленим червоним перцем, залити кип’яченою водою.
  • З’єднати овочі з пропареної в окропі фунчозой і м’ясом, насипати кунжутне насіння, залити соусом і перемішати.
  • Прибрати блюдо в холод на кілька годин, щоб локшина добре просочилася.

На замітку. Можна не витрачати час на приготування соусу до фунчозе самостійно, а придбати в магазині готовий. Однак слід враховувати, що такі склади дуже «сильний», і додавати їх в блюдо потрібно потроху.

З додаванням овочів

Фунчоза з куркою і овочами цілком може замінити обід або вечерю.

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • «скляна» локшина;
  • філе курки;
  • цибулина;
  • баклажан;
  • стручкова квасоля;
  • болгарський перець;
  • часник;
  • зелень;
  • сіль;
  • оливкова олія.

Порядок роботи:

  • Посмажити філе курки, нарізане смужками, в невеликій кількості жиру.
  • Додати до м’яса подрібнену цибулю, припусти його до м’якості.
  • Насипати в сковороду порізаний напівкруглими часточками баклажан, стручкову квасоля, порізаний болгарський перець і смажити до готовності.
  • Змішати оливкову олію з тиском часником і зеленню, підсолити.
  • З’єднати смажені овочі з пропареної фунчозой, залити соусом, перемішати і дати настоятися.
Дивіться також:  Ледачі пиріжки – 7 простих рецептів

Така страва придатна до вживання в гарячому або охолодженому вигляді.

В соєвому соусі

До святкового столу можна зробити відмінний салат з фунчозой і куркою в соєвому соусі.

Для цього потрібні наступні продукти:

  • прозора локшина;
  • куряче м’ясо;
  • цибулина;
  • помідори черрі;
  • свіжий селера;
  • трохи твердого сиру;
  • соєвий соус;
  • зелень.

Як готувати фунчозу в соєвому соусі:

  • Зварити куряче м’ясо розібрати на волокна.
  • Залити фунчозу окропом, потім відцідити в друшляку, при необхідності додатково порізати.
  • Нашаткувати цибулю півкільцями, черрі розділити на четвертинки, порізати селеру і зелень, подрібнити на тертці сир.
  • Змішати куряче м’ясо з фунчозой, овочами і зеленню, додати тертий сир і соєвий соус, обережно перемішати.

Увага! Готувати таке блюдо потрібно безпосередньо перед подачею, інакше помідори потечуть, і салат стане водянистим.

Фунчоза з куркою Теріякі

Дуже смачна смажена фунчоза з грибами і куркою.

Для приготування такої страви потрібні наступні продукти:

  • прозора локшина;
  • філе курки;
  • свіжі гриби;
  • цибулина;
  • кілька часникових зубчиків;
  • сіль і мелений перець;
  • соус Теріякі.

Як готувати гаряче блюдо з фунчозой і куркою Теріякі:

  • Нарізати довгими скибочками курку, посолити і приправити меленим перцем.
  • Посмажити на сковорідці гриби з цибулею, додати м’ясо.
  • Коли курка буде готова, додати в блюдо роздавлений часник, перемішати і тримати на вогні ще кілька хвилин.
  • Покласти пропарену фунчозу, влити соус Теріякі і ще трохи потримати на вогні.

Таке блюдо можна прикрасити рубаною зеленню або кунжутним насінням.

Як приготувати з грибами

Існує чимало варіантів приготування салатів з фунчозы з куркою і грибами.

Розглянемо одну з таких страв, для якого знадобиться:

  • прозора локшина;
  • курятина;
  • гриби;
  • цибульна головка;
  • морквина;
  • болгарський перець;
  • часник;
  • зелень;
  • сіль;
  • щіпка цукру.
Дивіться також:  Як правильно смажити котлети на сковороді?

Як приготувати страву:

  • Посмажити порізану курятину до утворення золотистої скоринки, потім ввести гриби і дочекатися, поки вони пустять сік.
  • Додати в блюдо цибулю і морквину, тримати на вогні до готовності.
  • У глибокій салатниці змішати засмажку з пропареної фунчозой, додати сіль, цукор, часник і зелень.

Таке блюдо можна їсти відразу ж або дати йому настоятися.

В кисло-солодкому соусі

До фунчозе і курці відмінно підійде кисло-солодкий соус, і такий салат обов’язково припаде до смаку домашнім.

Для роботи знадобиться:

  • скляна локшина;
  • філе курки;
  • редька;
  • цибулина;
  • часникові зубці;
  • соєвий соус;
  • винний оцет;
  • перець чилі порошковий;
  • цукор;
  • сіль.

Як готувати страву:

  • Пропарити фунчозу в окропі, зварити курку розібрати на волокна.
  • Порізати півкільцями цибулину, подрібнити на тертці редьку і часник.
  • Приготувати суміш соєвого соусу, винного оцту, порошку чилі, цукру і солі. Почекати, поки останні з перерахованих компонентів розчинятися в рідині.
  • З’єднати фунчозу з м’ясом і овочами, залити отриманим кисло-солодким соусом, перемішати і прибрати в холод.

Перед подачею страви потрібно настоятися не менше години.

Салат з фунчозой і куркою

Любителям морепродуктів обов’язково сподобається такий салат. Для його приготування можна взяти консервовані креветки або кальмари, а в якості заправки використовувати соєвий соус.

Для приготування знадобиться:

  • куряче філе;
  • фунчоза;
  • консервовані морепродукти;
  • цибулина;
  • морквина;
  • часникові зубці;
  • паприка мелена;
  • оцет;
  • соєвий соус.

Як готувати салат з фунчозой, курятиною та морепродуктів:

  • Нашаткувати моркву на корейській тертці, полити оцтом, посипати паприкою і залишити маринуватися.
  • Курятину порізати, обсмажити з цибулею і часником.
  • Пропарити в окропі фунчозу, відцідити від соку консервовані морепродукти, при необхідності подрібнити.
  • Змішати фунчозу з курятиною, маринованої морквою і морепродуктів, полити соєвим соусом і поставити в холодильник.
Дивіться також:  Сухарики в духовці з чорного хліба – 8 рецептів приготування

Салат буде готовий до вживання через 30 – 40 хвилин.

Фунчоза – примхлива локшина, яка не терпить варіння, але страви з неї виходять незвичайними, ніжними та смачними. Спробуйте, вам обов’язково сподобається.

Прокрутка до верху