Фунчоза з куркою і овочами – 7 рецептів, як приготувати

Фунчоза – східна локшина, яка набирає особливої популярності останнім часом і в наших краях. Фунчоза з куркою і овочами може стати повноцінним вечерею або ж одним із салатів на сімейне застілля.

Фунчоза з куркою і овочами – класичний рецепт

Вам знадобиться:

● філе курки – півкіло;
● стільки ж стручкової квасолі;
● локшина фунчоза – упаковка на 200 м;
● пара головок цибулі;
● моркву і стручок болгарського перцю;
● пара ложок рисового оцту;
● стільки ж соєвого соусу;
● сіль і мелений перець;
● часниковий зубок.

Опис приготування по цьому рецепту:

1. Промити м’ясо, нарізати скибочками. Олію розігріти і обсмажити в ньому шматочки до першої рум’яності. Посипати спеціями.
2. Цибулю почистити і подрібнити у вигляді тонких півкілець, викласти їх до курки і готувати 2 хвилини.
3. Локшину підготувати традиційним способом, описаним в інструкції на пакеті.
4. Залишилися овочі почистити, ретельно змити. З перчин видалити насіння і нарізати в стилі всього страви – соломкою. Моркву подрібнити насадкою для корейської моркви, а якщо її немає, підійде звичайна велика.
5. Закип’ятити воду. Проварити в ній квасоля 3 – 5 хвилин.
6. До курки покласти перець і моркву, варити 5 – 7 хвилин, помішуючи. Вогонь повинен бути середньої потужності.
7. Натерти до іншим продуктам часник, посолити їх, покласти квасолю і готувати ще 5 хвилин. Додати трохи прянощів.
8. Отриману масу з’єднати з м’ясними шматочками і гарненько перемішати. Протушкувати 2 – 3 хвилини.
9. У глибокій посудині змішати всі підготовлені частини.
Залишається зробити заправку, з’єднавши соус з оцтом і залити нею готову страву. Залишити на годину. Дане блюдо неймовірно смачне навіть після охолодження.

На замітку. Якщо готову локшину порізати подрібніше, масу буде легше перемішувати.

Дієтичний варіант приготування

Дієтичний рецепт складається з:

● 100 г фунчозы;
● половини курячого філе без шкіри;
● часникового зубчики;
● овочевого тріо – морква, цибуля, перець;
● пір’я зеленої цибулі;
● пари огірків;
● ложки кунжуту;
● по ложці олії, оцту і соєвого соусу;
● щіпки імбиру.

Дивіться також:  Минтай смажений на сковороді – 6 рецептів приготування

Опис дієтичного рецепту:

1. Вимити овочі, зняти шкірку і видалити насіння, якщо є. З огірка зрізати крайні кінчики – вони можуть гірчити.
2. Перець і цибулю порізати невеликими шматочками, але не дуже дрібно. Моркву тонко натерти. Часник натерти або спресувати.
3. У гаряче масло викласти овочі і обсмажити під кришкою 2 – 3 хвилини – так швидше виділиться сік. Потім кришку зняти, приправити інгредієнти і продовжити готування 5 – 7 хвилин.
4. Фунчозу запарити на 5 хвилин, гарненько промити.
5. Філе ретельно змити і відварити. Готове м’ясо розірвати на волокна або порізати невеликими кубиками.
6. Приготувати заправку з кунжуту, соусу і оцту.
7. Огірок нарізати тонкою соломкою і скласти в об’ємну миску. До нього додати фунчозу, приготовані овочі, заправку і дрібно січені зелені пір’я. Перемішати і дати чверть години просочитися.

З соусом Теріякі

Блюдо, приготоване з соусом Теріякі, володіє особливою пікантністю:

● локшина фунчоза – 200 г;
● грудка – 1 середня, близько 500 м;
● солодкий жовтий перець;
● цибуля – 1 головка;
● цибуля-порей – ½ стебла;
● черрі – 7 ягід;
● сіль – ½ ч. л.;
● пісне масло – півсклянки;
● Теріякі – 3 ст. л.;
● часник – 3 зубки;
● перець мелений, кунжут.

Покрокове опис:

1. Курятину нарізати брусками, приблизно 2х5 див.
2. Овочі помити. Черрі нарізати половинками, перець і моркву – соломкою, порей – кільцями. Звичайний лук можна подрібнити блендером до стану кашки.
3. Приготувати локшину так само, як і зазвичай.
4. Обсмажити в гарячому маслі овочі 2 – 3 хвилини.
5. Потім викладаємо в масу курку, приправляємо її, солимо, додаємо кунжут і видавлюємо часник. Все добре перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин – 5 хвилин під кришкою і 5 без неї.
Залишилося викласти локшину до вмісту сотейника, полити блюдо Теріякі, перемішати лопаткою і протушкувати ще 2 хвилини. Настояти ¼ години перед вживанням.

Дивіться також:  Котлети з печінки яловичої – 9 рецептів

Салат з фунчозой, куркою та овочами

● 150 г фунчозы;
● 200 г філе;
● 150 г болгарського перцю;
● 150 г моркви;
● 150 г цибулі;
● 150 г свіжого огірка;
● 5 ст. л. соєвого соусу;
● 3 щіпки солі;
● 1 ст. л. олії;
● 2 щіпки перцю.

Покрокове приготування салату:

1. Цибулю чистимо від лушпиння, дрібно шаткуємо й обсмажуємо в олії до появи золотистого, апетитного відтінку. Потім до нього викладаємо промите філе, нарізане невеликими смужками, і продовжуємо готувати все разом ще кілька хвилин.
2. Вливаємо соус, перемішуємо лопаткою, щоб м’ясні брусочки не склеювалися в процесі смаження, і залишаємо ще на 5 хвилин. Загалом курка готується 10 – 15 хвилин.
3. Готуємо локшину класичним способом.
4. Моркву і перчины чистимо, ріжемо в стилі корейської кухні (соломкою) і пасеруємо окремо від інших продуктів.
5. Огірки обполіскуємо, подрібнюємо тоненькою соломкою і складаємо в салатник. Приєднуємо готову курино-цибульну масу і тушковані овочі, не забуваємо про локшину. Приправляємо спеціями. За бажанням, можна додати трохи соусу.

На замітку. В корейській кухні прийнято нарізати продукти тонкою соломкою. За таким принципом рекомендується готувати цей салат.

З додаванням грибів

Для страви на 4 персони слід взяти:

● 50 г локшини;
● 100 г курячого м’яса без кістки та шкіри;
● головку цибулі і одну моркву;
● ⅓ Плода солодкого перцю;
● 2 середніх печериці;
● 2 ст. л. олії (можна менше, за особистим уподобанням);
● 1 ст. л. соєвого соусу;
● сіль і перець за смаком.

Приготування смачного салату полягає в наступному:

1. Першим ділом усі продукти добре вимиваємо і чистимо відповідно. Далі їх треба нарізати соломкою як можна тонше.
2. Першим обсмажити цибулю (1 – 2 хвилини), після приєднати курку (ще 5 – 7 хвилин), викласти решту нарізані складові. Готувати до тих пір, поки овочі не розм’якшаться, а гриби не зменшаться в розмірі.
3. Тим часом готуємо локшину, запарити її на 5 – 7 хвилин.
4. Заправка: з’єднати соус, сіль і прянощі.

Дивіться також:  Паста з морепродуктами: 6 рецептів приготування вдома

З сіллю потрібно дотримувати акуратність, так як соус сам по собі солонуватий.

5. Перемішати в салатнику всі складові і залити заправкою.

Готуємо в мультиварці

● 400 г філе курки;
● 200 г цибулі;
● 200 г моркви;
● 300 г перцю;
● 200 г локшини;
● 6 ст. л. олії;
● 750 мл води;
● 3 ст. л. соєвого соусу;
● 2 щіпки куркуми;
● по щіпці меленого імбиру і перцю.

Опис страви наступне:

1. Курятину промити, нарізати скибочками 2х3 див.
2. Моркву почистити. Половину всієї морквини нарізати тонкими кружальцями, решту крупно потерти для приготування густого соусу.
3. Цибулю почистити і подрібнити блендером або дрібно нашаткувати.
4. Перець змити, вийняти з нього насіння і нарізати м’якоть невеликими кубиками.
5. Курячі шматочки перемішати з овочами, скласти в мультиварочную ємність, полити соусом і водою, додати прянощі і все ретельно перемішати.
6. Включити програму «Гасіння» і встановити таймер на 1 годину. За чверть години до готовності покласти фунчозу. Якщо час пропустили – можна просто додати ще 15 хвилин.

З соєвим соусом по-корейськи

Локшина фунчоза з куркою і овочами з соєвим соусом по-корейськи – оригінальна гостра закуска:

● 2 перцю;
● 200 г фунчозы;
● 300 г курячого м’яса;
● 3 часникових зубки;
● 3 ст. л. масла оливок;
● 1 морква;
● 2 огірка;
● 3 ст. л. соєвого соусу;
● 2 ч. л. набору прянощів «Для корейської моркви».

Опис підготовки гострої закуски:

1. Фунчозу відварити класичним методом.
2. Зварити курятину, після остудити і нарізати кубиками.
3. Овочі почистити, ретельно змити у воді і подрібнити приблизно однаковою соломкою. Можна скористатися терткою для корейських страв – буде виглядати дуже красиво.
4. Для заправки з’єднати пресований часник, масло і набір прянощів. Склад останнього можна регулювати по своєму смаку.
5. Перемішати складові дуже добре, щоб маринад рівномірно розподілився по всім продуктам.
Страви досить настоятися 2 години, щоб всі інгредієнти добре промариновались.

Прокрутка до верху