Ганаш – 10 рецептів крему для вирівнювання та покриття торта

Ганаш – один із найпоширеніших кремів для десерту. Швидше за все, ви пробували його не один раз, але просто не знали правильної назви. Це насичена за смаком і густа начинка, яку можна зустріти в цукерках чи шоколадних плитках, а також тортах та тістечках. Як приготувати різні варіації цього крему, а також, як зробити щільнішу або рідкішу консистенцію ганаша, ми розповімо в рецептах, наведених у статті.

Шоколадний ганаш для покриття торта

Шоколадний ганаш для покриття торта нагадує міцну скоринку, яка, крім красивого зовнішнього вигляду, також дозволяє зберегти цілісність десерту при транспортуванні. Крем має однорідну, гладку текстуру, насичений смак, а також простий у приготуванні.

Інгредієнти:

на – 1 порції

  • Темний шоколад – 150 гр. (55%)
  • Вершки – 300 мл. (33-35%)
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Молочний шоколад – 200 гр.

Процес приготування:

Крем ганаш для вирівнювання та покриття торта готується дуже просто. Вершкове масло до моменту додавання в ганаш має бути трохи підталим.

Шоколад можна розтопити будь-яким зручним способом: у мікрохвильовій печі, на водяній бані. Потім отриману масу трохи остудіть.

У шоколадну масу влийте холодні жирні вершки. Змішайте інгредієнти швидкими рухами.

На отримання однорідної маси може піти кілька хвилин, тому що шоколад і вершки не дуже хочуть об’єднуватися.

Потім до шоколадно-вершкової маси додайте м’яке вершкове масло. Перемішуйте ганаш на низьких обертах міксера.

Для стабілізації заберіть шоколадний ганаш у холодильник, періодично помішуйте. Зберігати його можна протягом 3-5 днів, накривши харчовою плівкою “в контакт”. Смачного!

Ганаш на білому шоколаді для вирівнювання торта

Ганаш на білому шоколаді для вирівнювання торта підходить ідеально, він пластичний та зручний у роботі. Чи варто згадувати про його чарівний ніжний смак? З таким вишуканим доповненням, торт буде справжньою окрасою столу і центром загальної уваги.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Шоколад білий – 300 гр.
  • Олія вершкове 82,5% – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вам знадобиться лише якісний білий шоколад та вершкове масло не менше 82,5 % жирності.

Крок 2. Білий шоколад найзручніше розтопити на водяній бані, постійно помішуючи. Якщо ви використовуєте шоколадну плитку, її необхідно розламати на дрібні шматочки.

Крок 3. Далі отриману шоколадну масу остудіть до 30-32 градусів.

Крок 4. Потім до шоколадної маси додайте м’яке вершкове масло температурою від 18 до 20 градусів, збийте інгредієнти міксером до однорідного стану. Якщо після цього в ганаші утворилися бульбашки повітря, то перемішайте масу лопаткою, щоб їх позбутися.

Крок 5. Ганаш із білого шоколаду готовий, і він не вимагає стабілізації у холодильнику. Смачного!

Ганаш на вершках

Ганаш на вершках – затребуваний винахід французьких кондитерів. Це густа шоколадна емульсія, яку можна використовувати у різноманітних десертах. Є одне важливе правило: чим менш жирні вершки ви використовуватимете, тим рідкіший вийде ганаш.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Вершки 35% – 100 мл.
  • Шоколад гіркий – 100 грн.
  • Олія вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розламайте шоколад на шматочки та викладіть їх у миску. Влийте в ємність гарячі вершки. Якщо у вас менш жирні вершки, то трохи зменшіть їхню кількість. Залишіть шоколад у вершках на кілька хвилин, щоб він розтанув.

Дивіться також:  Макаронс – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Крок 2. Далі перемішайте масу, щоб прискорити плавлення шоколаду. Потім додайте трохи м’якого вершкового масла|мастила|. Добре перемішайте ганаш, він має стати повністю однорідним.

Крок 3. Для смаку та аромату можна додати в шоколадний ганаш ароматизатор або лікер.

Крок 4. Ганаш на вершках готовий, його можна застосовувати в кондитерській справі: покривати торти, начиняти тістечка або робити прошарок коржів. Смачного!

Ганаш для торта на молочному шоколаді

Ганаш для торта на молочному шоколаді – це універсальний пластичний крем, смак у нього такий, що можна язик проковтнути. Його використовують як прошарок під мастику або вирівнюють ним боки тортів, також з нього виходять відмінні шапочки для капкейків.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Шоколад молочний – 400 грн.
  • Олія вершкове 82,5% – 60 гр.
  • Вершки 33-35% – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Вам знадобиться молочний шоколад, жирні вершки та шматочок вершкового масла. У сотейник покладіть м’яке вершкове масло|мастило| і влийте вершки. Підігрійте суміш, але не кип’ятіть. Олія повинна повністю розтопитися.

Крок 2. Молочний шоколад розламайте на шматочки, складіть у миску та залийте його теплою вершковою масою.

Крок 3. Перемішуйте інгредієнти до одержання однорідної, гладкої шоколадної маси.

Крок 4. Готовий ганаш на молочному шоколаді заберіть у морозилку для стабілізації на 2-3 години.

Крок 5. Перед тим, як використовувати ганаш для покриття торта, дайте йому трохи часу, щоб він відтанув. Потім збийте ганаш ручним міксером до стану, коли маса добре триматиме форму. Смачного!

Ганаш на олії

Ганаш на олії – ідеальний засіб для покриття та вирівнюючи тортів. Рецепт простий до неподобства, в ньому немає нічого, з чим би ви не змогли впоратися і часу піде небагато. Олія, звичайно, має бути повністю натуральною і з високим відсотком жирності.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Шоколад молочний – 300 грн.
  • Олія вершкове 82,5% – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вам знадобиться лише шоколад та шматочок вершкового масла. Краще вибирати спеціальний кондитерський шоколад ніж шоколадну плитку.

Крок 2. Молочний шоколад розтопіть у мікрохвильовій печі або за допомогою водяної лазні. Потім шоколадну масу остудіть до кімнатної температури.

Крок 3. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він підтанув до температури 18-20 градусів. Викладіть його в миску і збийте міксером до утворення пухкої маси.

Крок 4. Охолоджену шоколадну масу додайте до масляної. Збийте ці інгредієнти міксером. Від бульбашок повітря, що утворилися, легко можна позбутися, перемішавши ганаш лопатної до гладкої консистенції.

Крок 5. Ганаш для торта на молочному шоколаді готовий, його можна використовувати за призначенням. Смачного!

Шоколадний ганаш для начинки торта

Шоколадний ганаш для начинки торта використовується досить часто. Він має насичений смак, щільну консистенцію та досить просто готується. Торт з ганашем як начинка виглядає красиво і оригінально навіть без будь-якого покриття, достатньо прикрасити його поверхню шоколадною глазур’ю і свіжими ягодами.

Дивіться також:  Зефір класичний - 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Шоколад молочний – 400 грн.
  • Вершки 33-35% – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть жирні вершки та спеціальний кондитерський шоколад, тоді ваш ганаш вийде саме таким, як потрібно.

Крок 2. 200 мл вершків перелийте в каструлю і підігрійте їх, але не кип’ятіть. Гарячою масою залийте шоколад.

Крок 3. Залишіть шоколад у вершках на пару хвилин, щоб він почав танути. Потім пробийте шоколадну масу занурювальним блендером. Маса повинна бути однорідною та гладкою.

Крок 4. Шоколадний ганаш вкрийте харчовою плівкою «в контакт» і заберіть у холодильник на 6-8 годин для стабілізації.

Крок 5. Потім шоколадну масу збийте міксером на середній швидкості до пишності. Як тільки ви помітите, що ганаш почав густіти, припиняйте збивати, інакше його можна зіпсувати.

Крок 6. Щоб було зручно працювати, перекладіть ганаш у кондитерський мішок та наносите на коржі торта. Смачного!

“Бетонний” ганаш для покриття торта

“Бетонний” ганаш для покриття торта – це ідеальне рішення для вашого десерту. Такий ганаш зручний у роботі, стабільний, не тече і дозволяє зробити рівну поверхню з боків торта. Основний секрет полягає у правильному складі інгредієнтів. А сам процес приготування простий та зрозумілий.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Сироп глюкози – 25 грн.
  • Какао-масло – 40 гр.
  • Олія вершкове – 180 гр.
  • Шоколад білий – 350 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким. Глюкозний сироп можна зварити самостійно, але краще купити готовий.

Крок 2. Розтопіть какао-масло.

Крок 3. У ємність із гарячим какао-олією викладіть шматочки білого шоколаду. Перемішуйте інгредієнти лопаткою, щоб шоколад швидше розтанув.

Крок 4. Після того, як шоколад розтане, відставте масу набік, щоб вона охолола до температури 25-26 градусів.

Крок 5. Далі в шоколадну масу додайте м’яке масло і збийте вміст миски міксером, поступово збільшуючи швидкість.

Крок 6. Потім влийте глюкозний сироп і продовжуйте збивати міксером масу.

Крок 7. Бетонний ганаш спочатку може здатися рідкуватим, але він легко застигає на охолодженій поверхні торта. Рекомендується наносити покриття на торт у три етапи. Смачного!

Сирний ганаш для торта

Сирний ганаш для торта дає одночасно м’яке та стійке покриття. Загалом смак у крему виходить дуже ніжним, майже нейтральним, що дозволяє вільно використовувати будь-які начинки та прикраси для майбутнього десерту. За цим рецептом якісний ганаш виходить навіть у кондитерів-початківців.

Час приготування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Пудра цукрова – 10 гр.
  • Молоко згущене – 20 гр.
  • Шоколад білий – 200 гр.
  • Олія вершкове 82,5% – 200 гр.
  • Сир 9% – 180 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Білий шоколад розтопіть у мікрохвильовій печі або на водяній бані, як вам звичніше. Вершкове масло має бути кімнатної температури, а сир навпаки – охолодженим.

Крок 2. Шоколадна маса має охолонути до 33 градусів. Далі додайте до неї згущене молоко, злегка перемішайте інгредієнти лопаткою.

Дивіться також:  Моті - 10 рецептів японського десерту моті з рисового борошна

Крок 3. Потім додайте вершкове масло, що вже трохи підтало, на максимальній швидкості змішайте вміст миски ручним міксером. Збивайте приблизно 5 хвилин.

Крок 4. Перед тим, як додати в ганаш сир із цукровою пудрою. Його необхідно окремо пробити занурювальним блендером чи протерти через дрібне сито.

Крок 5. За два підходи додайте масу сиру, перемішайте. Потім ще раз збийте ганаш міксером протягом 3 хвилин, переконайтеся, що не залишилося грудок сиру.

Крок 6. Ганаш можна пофарбувати харчовим барвником у будь-який колір або залишити його натуральним кольором. Смачного!

Полуничний ганаш

Полуничний ганаш – чудовий смак та оригінальна прикраса для будь-якого десерту. Застосування такого ганаша досить широке, їм можна прошаровувати коржі торта, наповнювати шу, скріплювати половинки макаронів та багато іншого.

Час приготування – 6-8 год.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 150 мл.
  • Шоколад білий від 33% – 340 гр.
  • Сироп глюкозний – 45 гр.
  • Пюре полуничне – 90 грн.
  • Олія вершкове 82,5% – 90 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти, зазначені у списку. Полуничне пюре можна приготувати зі свіжих ягід або використовувати раніше заморожене.

Крок 2. Сироп глюкози змішайте із вершками та підігрійте суміш до 75-80 градусів.

Крок 3. Отриманою гарячою сумішшю залийте шоколад і залиште його на кілька хвилин, щоб він почав танути.

Крок 4. Потім перемішайте вміст миски віночком до повного поєднання шоколаду та вершкової маси.

Крок 5. Далі додайте в шоколадну масу вершкове масло кімнатної температури. Добре перемішайте масу занурювальним блендером.

Крок 6. Після цього влийте тепле полуничне пюре. Добре перемішайте ганаш.

Крок 7. Ганаш необхідно забрати в холодильник для стабілізації. Для цього вкрийте масу харчовою плівкою «в контакт» та приберіть у холодильник на 6-8 годин. Готовність ганаша можна перевірити так: натисніть на поверхню пальцем. Якщо з’явилася ямочка і поверхня не вирівнюється, то крем готовий.

Крок 8. Ганаш збийте міксером, щоб маса стала пишною і можна використовувати його для приготування десертів. Смачного!

Малиновий ганаш для торта

Малиновий ганаш для торта відтінить смак ваших десертів приємною кислинкою та наповнить легким знайомим ароматом. По суті рецепт мало чим відрізняється від класичного шоколадного ганаша, його приготування займе у вас не більше півгодини.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Шоколад білий – 250 гр.
  • Пюре малинове – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Білий шоколад краще купити у спеціалізованому магазині для кондитерів. Пюре приготуйте зі свіжої малини.

Крок 2. Ягідне пюре підігрійте до 80 градусів, залийте ним білий шоколад, залиште на кілька хвилин.

Крок 3. Після цього пробийте продукти занурювальним блендером до отримання однорідної маси.

Крок 4. Малиновий ганаш перекладіть у широку ємність і накрийте харчовою плівкою «в контакт». Заберіть ємність із ганашем у холодильник для стабілізації маси. Ганаш буде готовий, коли при натисканні ямочка не вирівнюватиметься.

Крок 5. Перед використанням приберіть плівку та перемішайте ганаш лопаткою. Смачного!