Гарбуз з медом запечений в духовці – 7 рецептів

Цей великий плід називають королевою осені. Гарбуз з медом, запечена в духовці буде прекрасним десертом. А якщо урізноманітнити стандартний рецепт незвичайними інгредієнтами він стане «родзинкою» господині, яким не соромно буде похвалитися перед гостями. Приготовлена в фользі, гарбуз максимально збереже свої корисні якості.

Калорійність готового страви

Овоч визнаний низькокалорійним продуктом, тому дуже часто включається в раціон дієтичного харчування. Калорійність гарбуза становить всього 27 ккал. Але вона може істотно варіюватися в залежності від набору додаткових інгредієнтів. При додаванні меду, масла, сухофруктів калорійність відповідно збільшиться.

Гарбуз з медом, запечена в духовці шматочками

Один із простих, але дуже смачних і корисних дієтичних страв є гарбуз з медом, запечена в духовці. Яскрава, ароматна, солодка, завдяки меду – буде прекрасним десертом.

Спробуйте нарізати гарбуз кільцями, вийде дуже красиво.

Приготування займе не більше 40 хвилин.

Необхідні складові:

  • гарбуз – 0,4-0,5 кг
  • масло – 20 г
  • кунжут або кокосова стружка
  • мед – пару ложок.

Схема дій:

  • Очистити і вимити гарбуз. Порізати на шматочки.
  • В окремій чашці змішати мед і масло.
  • Полити гарбуз, добре перемішати.
  • Помістити в ємність і поставити випікати при 180 градусів близько 30-35 хвилин.
  • Перед подачею присипати для краси кунжутом, кокосовою стружкою.

Гарбуз запечений у фользі

Гарбуз з медом, запечена у фользі максимально зберігає всі свої корисні якості. Вона вийде соковита і ароматна. За класичним рецептом необхідна гарбуз і мед, але ні що не заважає урізноманітнити блюдо, додавши шматочки яблук, сухофрукти.

За стандартним рецептом необхідно:

  • гарбуз – 0,6 кг
  • мед – 60-70 г
  • масло для змащування фольги.

Схема дій:

  • Очистити і нарізати плід потрібними шматочками.
  • Фольгу змастити олією і викласти шматочки гарбуза. Можна зробити порційно, а можна запекти на одному великому фрагменті фольги.
  • У кожну порцію фольги покласти трохи меду. Загорнути, але не дуже щільно, щоб фольга не лопнула, і не витік сік.
  • Готувати 25-30 хвилин при 180.
Дивіться також:  Пончики рецепт класичний в домашніх умовах і 6 варіацій

З корицею в духовці

Вже при запіканні солодкий, і в теж час нудотно-ароматний запах розлетиться по всій кухні, змушуючи з нетерпінням чекати цього чудового десерту не тільки дітей, але і дорослих. Випікати можна в ємності або в фользі. Гарбуз з медом і корицею – десерт, який цілком можна урізноманітнити родзинками, курагою, інжиром, горіхами або різними ягодами: чорницею, малиною, полуницею та ін.

За класичним рецептом необхідно:

  • гарбуз – 0,6 кг
  • кориця – третина ложки
  • кунжут або кокосова стружка
  • мед – 60-65 р.

Схема дій:

  • Очистити гарбуз, видалити кісточки. Порізати на частини.
  • Змастити ємність, викласти в неї гарбуз, полити медом.
  • Посипати корицею і перемішати.
  • Готувати при 180 близько 25-35 хвилин.
  • Прикрасити кунжутом або кокосовою стружкою перед вживанням.

Гарбуз запечений з додаванням яблук

Гарбуз з яблуками і медом чудово поєднуються своїми смаковими властивостями. При цьому не має значення сорт. Це можуть бути солодкі сорти, а можуть бути і кислі, за типом Антонівки. За класичним рецептом кладуть родзинки, але можна покласти інші сухофрукти.

Необхідні складові:

  • гарбуз – 0,6-0,7 кг
  • яблука – 0,4 кг (за бажанням можна і рівній пропорції з гарбузом)
  • мед – 80-90 г
  • кориця – третина ложки
  • кунжут
  • ізюм за бажанням.

Схема дій:

  • Почистити, помити і нарізати шматочками гарбуз.
  • Яблука очистити, порізати шматочками такого ж розміру.
  • Ємність змастити маслом. Викласти гарбуз, яблука, родзинки.
  • Посипати корицею, полити медом, перемішати.
  • Час приготування 35-40 хвилин при 180.
  • Присипати кунжутом перед вживанням.

Гарбуз у духовці цілком з медом

Дуже святково виглядають страви, приготовані порційно в горщиках. А що якщо сама гарбуз – це і є горщик. Як незвично буде виглядати цей десерт!

Дивіться також:  Заливний пиріг з цибулею і яйцем – 7 рецептів

Необхідні складові:

  • гарбуз маленьких розмірів – 3-4 шт.
  • горіхи – 0,1 кг
  • яблука – 0,3-0,4 кг
  • масло вершкове – 25-30 г
  • кориця – третина ложки
  • мед – 85-90 г
  • ягоди (будь-які) – 0,1 кг
  • родзинки – 0,1 кг.

Схема дій:

  • Помити гарбуз. Зрізати верхівку. Ложкою вичистити середину.
  • Готуємо начинку. Очистити і порізати шматочками яблука.
  • У ємності змішати яблука, горіхи, ягоди, родзинки. Додати мед і корицю. Все грунтовно перемішати.
  • Викласти начинку в приготовлену гарбуз, зверху викласти шматочок масла.
  • Накрити гарбузової кришкою і готувати при 180 градусів близько години.

Запечений гарбуз з апельсином

Приємну нотку цитрусового аромату забезпечить цій страві апельсин. Запікати можна в ємності або в фользі. Блюдо цілком можна урізноманітнити горіхами і сухофруктами.

Необхідні складові:

  • гарбуз – 0,6-0,7 кг
  • кориця – третина ложки
  • кунжут (за бажанням)
  • мед – 75 г
  • апельсин – пару штук.

Схема дій:

  • Очистити гарбуз, порізати шматочками.
  • Апельсин очистити і так само порізати.
  • Укласти в ємність, змащену маслом гарбуз і апельсини. Присипати корицею, полити медом і все грунтовно перемішати.
  • Накрити фольгою. Якщо випікається порційно у фользі, кожен фрагмент фольги змастити маслом, викласти на неї всі інгредієнти і закрити фольгу.
  • Готувати при 180 градусів протягом 35-40 хвилин.
  • Присипати кунжутом для краси перед вживанням.

Запечений гарбуз з медом і лимоном

Гарбуз, запечена шматочками з приємною цитрусової кислинкою, яку забезпечить сік лимона, стане приємним сніданком, легким вечерею або перекусу протягом дня.

Необхідні складові:

  • гарбуз – 0,6-0,7 кг
  • мед – 65-70 г
  • кориця – третина ложки
  • кунжут або кокосова стружка
  • лимон – один.

Схема дій:

  • Очистити і порізати на шматочки потрібного розміру гарбуз.
  • У ємність видавити сік з лимона, покласти мед і насипати корицю. Все грунтовно перемішати.
  • Ємність змастити маслом, викласти гарбуз, полити лимонно-медовим соусом.
  • Готувати при 180 близько 25-35 хвилин.
  • Присипати перед вживанням кокосовою стружкою або кунжутом.
Дивіться також:  Торт Політ – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Корисні поради

  • Рослинна олія для змащування ємності, фольги бажано брати без запаху, щоб готова страва не мало специфічного відтінку олії.
  • При запіканні у фользі, після закінчення процесу приготування не відкривати відразу фольгу, дати страві охолонути, так максимально збережуться корисні якості гарбуза.
  • Як присипку можна використовувати не тільки кунжут і кокосову стружку, але і терті горіхи.
  • Якщо шкірка гарбуза не сильно огрубіла, можна нарізати часточками разом з шкіркою. Після запікання вона збереже красиву форму і буде виглядати оригінально.
  • Не варто боятися відходити від класичного рецепту. Страву можна урізноманітнити, додавши додаткові інгредієнти, з огляду на смакові уподобання членів сім’ї. Таким чином народжуються нові шедеври кулінарії.
Прокрутка до верху